Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Moje stavby (Hellcat Eduard) 1/72

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 274 • Stránka 11 z 19 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19
  • Odpovědět s citací

Re: Moje stavby (P-40B, Spitfire Mk.VII, Avia S-199) 1/72

Příspěvekod Jirka z Hranic » 03 úno 2015, 10:01

No a na radu Huga jsem nakonec přece jen odřezal a vzájemně prohodil ty ovládací plochy VOP a když už byly uřezané, tak ve vychýlené poloze (řídící páka přihnuta). Verze je s výměníkem, tak jsem tam dolepil aspoň schématicky pod tu malou krytku náznak hadičky, a vyrobil jsem ty miniaturní větrací krytky a odvrtal. Byla to piplačka, ale ať je to pořádně. Stejně si toho vespod nikdo nevšimne.
Přílohy
DSC07648.JPG
DSC07653.JPG
DSC07654.JPG
Marina Veneta čekatel a obdivovatel
Na stole: P-40, He-162, Mosquito
Hotovo: P-40 Kittyhawk Mk.III, Bf 109F-2
KPM Apolo Kopřivnice
http://apolo.koprivnice.org/index.htm
Jirka z Hranic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 03 úno 2015, 10:11

Pěkná práce na detailech Jirko =D> . Z fotek si nic nedělej. Jiní umí dobře fotit, ale zase ví houby o tom co fotí.
Co ty spáry v šachtách? Měl jsem je na Géčku taky a je to docela opruz. Nakonec jsem to "vylil" vteřiňákem a debondérem začistil.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka z Hranic » 03 úno 2015, 13:34

Davide, po pravdě, mám to už mezitím v surfu a nějak se mi tam už s nějakým plnidlem nechce. Chodil jsem okolo toho dlouho, trochu ten spoj pruží a při nějakém zmáčknutí by ta spára stejně vypraskla. Popřemýšlím, že bych tam nanesl řídký tmel, rozmíchaný v ředidle, jen tenkým štětečkem. Anebo nechám tak.
KPM Apolo Kopřivnice
Jirka z Hranic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 03 úno 2015, 14:17

Jirka z Hranic píše:Byla to piplačka, ale ať je to pořádně. Stejně si toho vespod nikdo nevšimne.

Ahoj, já jo, já si toho všimnul a =D> [-o< ;-I . Zatím bezkonkurenčně nejlepší S-199 ve dvaasedmě. Co se týče těch spár v šachtách, já na tyhle věci používám latexový tmel hobby značky HET. Prodávají ho v OBI, 400g, plastikový kelímek s červeným víčkem. Nanesu na párátko, zamáznu spáru a pak uhladím ušošťouchem. Okolí se skoro nezašpiní, pokud ano, krásně to jde otřít tím navlhčeným ušošťouchem. A když už máš tu Avii takto vymazlenou, doporučuji znovu zvážit zatmelení těch spár na trupu za kabinou. Pokud naleješ do spár opatrně vteřinové lepidlo, a pak přebrousíš, získáš celkem reálný vzhled přetmeleného, skoro hladkého trupu s vystupujícím tmelem při detailnějším pohledu. Vyzkoušel jsem to na té čtvrtce (předělávka z UM) a vypadá to skoro jak na originálu. Pokud na tom éru budou za kabinou pruhy jak na zebře, tak to bude modelářsky zajisté atraktivní, ale ubyde věrnosti vzhledem k předlohám. Ale samozřejmě záleží na vkusu každého. Nicméně, ještě jednou :P =D> [-o< .
Je lepší být překvapený pesimista než překvapenější optimista!
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka z Hranic » 03 úno 2015, 14:49

Hugo, díky za pochvalu i tipy. Ještě bych s tím hodnocením počkal na celkový výsledek. O té spáře v šachtách ještě popřemýšlím. S trupem ale nic neplánuju, nechám tam normálně spáry, nebudu je moc zvýrazňovat (stejně to bude tmavě zelená kamufláž). Jak jsem psal, model už mám v surfu.
KPM Apolo Kopřivnice
Jirka z Hranic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sesto » 03 úno 2015, 19:22

Jirko,
tá špára sa dá úžasne ľahko zatmeliť Miliputom, najlepšie zelenošedým. Špáratkom jemne naniesť, rozťahať a keď to je, tak len vlhkým štetcom jemne začistiť (možno ani nebude treba). Na takéto veci je Miliput úplná bomba a nebál by som sa toho v akejkoľvek fáze.
Hotovo: Aichi M6A Seiran, Mosquito Mk.IV, Polikarpov I-16; Fiat G-55 Centauro; Jak-3; Bf 110C; Bf-109E; Micubiši A6M2 Zero
sesto

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka z Hranic » 04 úno 2015, 06:45

Díky za tip. Miliput doma mám, ale už jsem ty šachty včera nastříkal tak jak jsou. Už se mi s tím nechce v této fázi drbat. Příště si to pohlídám a včas mezery přetmelím, třeba právě tím Miliputem. Zas tak jednoduché dostat tmel po celém obvodu šachty s co možná nejmenšími následky není, a to umývání a začišťování by mě strašně zdrželo.
KPM Apolo Kopřivnice
Jirka z Hranic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pojistovak » 04 úno 2015, 23:02

Já to dělal před slepením, nalepil plastik a tím mezera zmizela. Ale teď už je holt pozdě.
Neumim modelařit a vím to.
Pojistovak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek503 » 08 úno 2015, 22:05

Ahoj Jirko,modeláři Kelč pořádají již 6.ročník výstavy modelů. Nechceš přijet něco ukázat? Je to kousek. ahoj Mirek503 :lol:
Mirek503

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka z Hranic » 11 úno 2015, 08:28

Mirku, záleží na termínu víkendu. Vůbec netuším, že v Kelči něco takového bývá. Na stránkách obce (pardon: města :P ) zatím nic. Uvidím, nemám teď k dispozici takovou přepravní kapacitu, maximálně poberu 4-6 modelů, které mám zatím jinde, než bydlím. :(

Tak malý další pokrok: původně jsem počítal, že použiju zbylé odlévané výfuky z AML, ale při začišťování se mi křehký resin doslova rozpadl v ruce na jednotlivé rourky. Takže jsem musel pracně odvrtat ty ze stavebnice. Metoda nápichu a navrtání dvou dírek vedle sebe, proříznout zbylý můstek skalpelem, prokvedlat větším průměrem vrtáčku a začistit pomocí cement S. Zjistil jsem při tom, že už fakt mizerně vidím. Nebýt náhlavní lupy, nikdy bych těch 24 dírek správně nenapíchal.
Přílohy
výfuky.JPG
KPM Apolo Kopřivnice
Jirka z Hranic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka z Hranic » 11 úno 2015, 08:46

O víkendu jsem se pustil do nástřiku. Model už byl v surfu, přebroušený, a já raději barvím za denního světla kvůli výslednému odstínu. Moc se mi nechtělo, ale jak říká kamarádka, s prokrastinací je občas potřeba zabojovat. A ta moje modelářské dosáhla pomalu úrovně té pracovní. Chtěl jsem Avii tmavě zelenou, protože světlou už mám. Přemýšlel jsem o vhodné barvě na odstín té čs. zelené a nakonec jsem se inspiroval jedním z návodů na Avii, kde byla jako varianta Tamiya XF13. Dal jsem ji přímo z lahvičky jako základ a potom to jen lehce a střízlivě rozbil a zesvětlil v panelech (na ovládacích plochách více) další Tamií olivově zelenou s příměsí bílé. Jelikož jsem ředil všechno Lacquerem se žlutým víčkem, slušně jsem se při tom nadýchal výparů. Vítaným odpočinkem byly biatlonové závody, zachránily mě před totální otravou. Následný nástřik Sidoluxem byl růžově vonící balzám. Lak v tomto případě kupodivu stínovaná místa ještě zvýraznil a musel jsem někde ubrat. Ale bez toho zesvětlení a nabourání se mi to zdálo strašně tmavé a "mrtvé".

Původně jsem plánoval, že bude mít červený čumák, a objednal jsem si extra obtisky. Bohužel se mi díky tomu, že teď málo stavím, nebo díky neznalosti kvalit těch konkrétních obtisků (no prostě levé ruce) stalo to, že jedno kódové označení na trupu jsem si při jeho následné korekci polohy mírně naroloval. Jak se změklý obtisk natáhl, bylo mi jasné, že je vymalováno a jeho resuscitace přes veškerou snahu zbytečná. Tak to bude varianta z téhož plzeňského letiště, s modrým kuželem. S obtisky Kovozávodů z krabičky už žádný malér nenastal (už jsem si to prostě pohlídal).

S foťákem a jeho nastavením tradiční boj, na focení hotového modelu (bude-li to ještě letos :grin: ) se polepším.
Přílohy
1.JPG
2.JPG
3.JPG
KPM Apolo Kopřivnice
Jirka z Hranic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 11 úno 2015, 09:57

Pěkně se na to dívá Jirko =D> Určitě ji vem do PV.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 11 úno 2015, 20:01

Krásná, Jiříku ;-I
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka z Hranic » 11 úno 2015, 20:12

Díky kluci. Do PV daleko, tam ještě nedohlédnu :P
KPM Apolo Kopřivnice
Jirka z Hranic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka z Hranic » 21 bře 2015, 15:19

Tak Avia je asi konečně hotová. Kolečka jsou rezinová z nějaké sady, kanóny taktéž (AML). Kruhová anténa na hřbetu vyrobená z drátku, pitotka taky poskládaná nově z tyčinek. Natažená anténa (Synton) mi tradičně jemně ohnula anténní stožár. Na fotce je to zdůrazněno, jinak to tak hrozné není. Očouzení výfuků bych mohl možná ještě trochu zvýraznit světlým pigmentem, na tmavé zelené to moc nevyniká. Do galerie nafotím, zatím jen jedna fotka. Vidím, že mi kanón hodil nějaký světlý odlesk, jinak jsou samozřejmě Gun metal.
Přílohy
DSC_0087.JPG
KPM Apolo Kopřivnice
Jirka z Hranic

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 274 • Stránka 11 z 19 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19

Zpět na Rozestavěno