Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Blackburn Aircraft - skupinová stavba

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 414 • Stránka 11 z 28 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 28
  • Odpovědět s citací

Re: Blackburn Aircraft - skupinová stavba

Příspěvekod MRMLA » 04 úno 2015, 22:43

Špiro píše: :-&( :agrh: :-&

Jo a navrhuju sehnat Špirovi nějaký prášky na žaludek... :grin: :grin: :grin: :) =;
M.R.M.L.A.
Martinova Rekonstrukční Manufaktura Létavých Aparatur
MRMLA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MRMLA » 04 úno 2015, 22:51

Nebo se mu složit na nějakýho Blakbůrna, ten vacuform by nebyl od věci... :D :D
M.R.M.L.A.
Martinova Rekonstrukční Manufaktura Létavých Aparatur
MRMLA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 05 úno 2015, 09:59

Mrmlo, ja jsem naprosto nerozdrazdenej, spis jsem v rozpacich z ty chvaly, protoze zatim prezentuju fakt jen zacistovani a zakladni upravy, vicemene :)
ani masochismus by to nemel bejt takovej, CMR by melo patrit ke spicce...ale, ja to nemam s cim porovnat, stavel jsem z resinu jen jejich prastarej Attacker a pravda, toto je "o neco" lepsi model :grin:

co se tyce tvejch dotazu, podotykam, ze nejsem zadnej Blackburnolog, takze ti muzu jen potvrdit co sam vidis na fotkach.
ano, ten centroplan se zda stejnej, trup zezadu mirne vbiha do kridla, neni tam rovina. ale bejt tebou se tim tolik netrapim.

zavesnik se mi taktez pozdava ruznej. ja ti muzu poskytnout ten, co je na fotce nahore.
ten spodni, mohutnejsi, neznam. ta fotka co ukazujes je prototyp, treba to mel jenom on? vubec jsem fotky ranejsich verzi nenakoukaval.

no a s tim torpedem, hele, uvidis :) ono neni uplne povinny tam lepit vsechno, muzes se vykaslat na lopaticky lodniho sroubu (8 miniaturnich leptu natupo) a nemusis lepit ani celej ten "spojler" - je spousta fotek bez nej, jen s normalnima malejma stabilizatorama.
domluvime se v poste jak ti to poslu.
a zas tak nedekuj, v modelarine je to jako v pohadce o Jirikovi a mravencich: pomohl si nam, i my ti pomuzeme... ;)
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod spitak » 05 úno 2015, 10:12

Mrlma: díky za parádní fotky Firebrandu, je to neskutečně elegantní a dokonale "mimózní" mašina :P (totéž ostatně platí i pro Blackburn Blackburn - mimochodem, Robert Blackburn měl asi nějaký problém s egem, takhle pojmenovat letadlo vlastně po sobě :grin: )

Olda Papica: parádní Bukanýry! Dotaz: nemáš fotky na otevřené krytky mechanismu sklápění křídel strojů RAF?? Všiml jsem si, že často lítaly bez krytek na horním potahu křídla, ale detaily jsem nenašel... A maximální respekt za rozřezání žihadla na námořníkovi, vzhledem ke složitosti konstrukce brzdy bych si na to netroufl!
Honza "spitak" Ivanega
něco z dokončených: CF-104, Hasegawa, F-5E Tiger II, HB, Folland Gnat T.1, Airfix.
rozestavěno: 2×Supermarine (Spitfire Mk.VIII, Seafire Mk.II), Mitchell Mk.II, Frog. Vše 1:72. A k tomu C-160 Transall 1:250.

"Ve světě šílenců jsou blázni ti zdraví."- Philip Kindred Dick
spitak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 05 úno 2015, 10:16

vcera a predevcirem jsem zacistil nabezky (je tam jeste par direk a nerovnosti, ale to uz pujde surfem), spasoval VOP, vyzdil destickama a prolil spoj centroplan-trup, a lehce zacistil naky spoje debonderem. plus jsem jeste chvili marne sasil s horkou vodou. vlastne ani nevim, esli to pomohlo, nebo jsem si na to proste zvykl :grin: ale uz mi ta krivice prijde prijatelna.
plan je ted dokoncit kokpit a prilepit prekryt, aby mi tam pri naslednym brouseni netekla resinova kasicka, no a pak to kombinaci debonderu, epoxidu, miliputu a nadavani previst do finale hruby stavby.

jeste mala poznamka pro nasledovniky - celo trupu nevychazi (nebo aspon me nevyslo) do roviny, ale do strisky, je potreba opatrne brousit, aby sedel prstenec cowlingu. tam me jeste nejaky spasovani ceka, na fotkach je videt, ze to mirne ubiha do strany, ale neni uz moc kde brat material, tam uz je ryti a rychlozamky.. taky je prstenec o kus vetsi, takze to jeste budu ladit.

nevesely truchlivy jsou ty schodovite spoje:
Přílohy
6.jpg
5.jpg
4.jpg
3.jpg
2.jpg
1.jpg
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 05 úno 2015, 10:18

spitak píše:Robert Blackburn měl asi nějaký problém s egem, takhle pojmenovat letadlo vlastně po sobě :grin: )

jeste existuje Blackburn Twin Blackburn :grin:
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 05 úno 2015, 10:19

...a taky Blackburn Blackburd, kdyz mel Robert rymu...
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 05 úno 2015, 11:24

pivokrevnik píše:...a taky Blackburn Blackburd, kdyz mel Robert rymu...

Vole :grin: Hele ale esli zdárně dokončím tuhle skupinovku a odprezentuji výtvor budu se rád honosit čestným titulem "Blackburnolog" Vlastně by to mohl být i vědní obor.."blackburnologie" :)
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 05 úno 2015, 16:24

http://files.uloziste.com/1c71855d88f22827/
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Papica » 06 úno 2015, 09:41

2 Spitak : díky za pochvalu :_) Už je to delší doba co jsem je lepil. Na spoustu věcí jsem rezignoval, protože předloha je to neskutečně složitá. Na ty kryty v podstatě nejde najít fotka z nadhledu, což je škoda, při zlomeném křídle tam není vidět, tak jsem to moc neřešil. Dalo by se vycházet z bočního pohledu na lom křídla a těch je naštěstí dost :-). Při tvorbě brzdy jsem vycházel z walkaroundu a z rentgenů v knize anatomie moderních letadel, což je taková obskurní a údajně přežitá záležitost, ale konstrukce nosníku a táhel k brzdám je tam vidět dobře.:-)

Tady nějaké linky, které máš už možná projeté, ale třeba tam ještě něco najdeš, hlavně se nenech znechutit, protože rozjeté to máš skvěle!

http://nabe3saviation.web.fc2.com/waBuccno2.html
http://www.thunder-and-lightnings.co.uk ... around.php
http://www.cybermodeler.com/aircraft/bu ... walk.shtml
http://www.primeportal.net/hangar/mark_ ... neer_s.2b/

..a slovy Davida Hényka .." Já za sebe pevně doufám, že si tohoto typu všimne nějaký výrobce..Sword, MPM, RS..a udělá ho v nové kvalitě" . Doufám, že nevadí, že jsem si ten citát vypůjčil, moc mě baví a v mírně modifikované podobě jsem jej začal používat v práci :_)
Všechny moje dokončené modely: http://www.oldap.wbs.cz/Galerie-modelu-.html
Olda Papica

• Odpovědět s citací

Příspěvekod spitak » 06 úno 2015, 10:10

Díky Oldo, brzda je jasná, ta je vidět celkem dobře, skutečně mě spíš zajímal ten skládací mechanismus (ale čistě akademicky). No nic, popojedem - co říkáte na boule? S použitím pivokrevnikova tipu (ještě jednou díky!) jsem je vytvořil protlačením rozehřátého plastu přes rycí šablonu. Že jsou oválné místo kapkovitých, mi nevadí, že jsou na trochu jiných místech (řídil jsem se špatným výkresem místo fotky) taky přežiju. Nevím ale, jestli nenahradit středovou "bouli" trochu menší, přeci jen, oproti originálu je asi až moc masivní. Co myslíte?
Přílohy
DSCN4076.jpg
Honza "spitak" Ivanega
něco z dokončených: CF-104, Hasegawa, F-5E Tiger II, HB, Folland Gnat T.1, Airfix.
rozestavěno: 2×Supermarine (Spitfire Mk.VIII, Seafire Mk.II), Mitchell Mk.II, Frog. Vše 1:72. A k tomu C-160 Transall 1:250.

spitak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 06 úno 2015, 10:18

Ona by větší měla být, ale co mi nesedí je, že není přesně uprostřed mezi těmi menšími. Jinak všechny vypadají dost dobře ;-I Chtělo by to i fotku zboku.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod spitak » 06 úno 2015, 10:28

Uříznu, přesunu ;-I
Honza "spitak" Ivanega

spitak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 06 úno 2015, 14:19

tak jsem dnes na obedove prochazce koupil v bazaru v Pstrossovy ten Ripon od Kory.
odlitky vypadaj pomerne ciste, kit je kompletni (s prodavackou jsme to prosli - skvela, ochotna pani!) a cela ta sranda stala 189 korun.

tak a ted mi prozradte, v cem je hacek, aneb proc je ten Ripon takovej Ripoff?
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod spitak » 06 úno 2015, 19:51

Davide lepší? Z mého pohledu může být. Začal jsem natahovat trochu bordelu do šachet, zatím "trubky" z vytažených rámečků. Čistota pokulhává.
Přílohy
DSCN4078.jpg
sice neostré, ale snad dostačující, nechce se mi to přefocovat.
DSCN4077.jpg
střední boule vypadá mimo osu, ale dělá to odlesk
Blackburn_Buccaneer_S1_XN957_630-LM_(6877598609).jpg
Honza "spitak" Ivanega

spitak

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 414 • Stránka 11 z 28 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 28

Zpět na Rozestavěno