Ondras71 píše:Možná kdybych šel do dražší stavebnice.. Pár pěkných jsem našel, líbí se mi třeba FLY co staví vths.hu-pa píše:Ani se nedivím, že se Ti příď nelíbila a radši ji předěláváš. Ony ty stavebnice, prý historicky přesné(dle výrobců), jsou pro lidi, kteří chtějí jen mít model plachetnice a víc neřeší. Asi nejlepší je stavba podle plánů. Sice to stojí minimálně tolik co stavebnice, ale nemusíš kupovat nic, co nevyužiješ a navíc peníze do toho investuješ postupně a k tomu nemusíš předělávat něčí fantasmagorie.Ale stavba podle plánu je zajímavější. Z minulosti mám ušetřený slušný svazek smrkových lišt 2x5 na první obšívku, musím je zdělat.. Vrchní lišty si děláš sám nebo kupuješ hotové? Koukal jsem, že na stránkách BRadka je sken knihy o Korunce, tu máš jako návod také? O.
První obšívku jsem taky dělal ze smrkových lišt a palubu mám z dýhových lišt( táta měl truhlárnu a to zbylo), ale teď není problém koupit cokoliv. Z této knížky vycházím a z plánů odsud : http://www.themodelshipwright.com/high- ... -couronne/ . Původně jsem začal podle plánů od Corelu, ale to šlo k ledu, stejná kvalita jako stavebnice = dobrý do kamen. Nejlepší plány mají asi angličani díky admiralitě.
hotovo: Vasa, Revenge
Rozestavěno: La Couronne
Rozestavěno: La Couronne