Model super, jediné čo mu trochu uberá na reálnosti je tá VPZ - ka .... Príde mi nereálna. Veľká ? Pozri na priložené foto. Ale je veľmi ľahko opraviteľné.
Ale model ako taký sa mi páči, dobrá farba, dobrá patina....
Kolega Hlavatý má naprostou pravdu, ta SPZ je opravdu tristní a vcelku hezky postavený model, který se mi moc líbí, skutečně hyzdí ... Zvolený alfanumer MB-46-47(o naprosto nevhodném počítačovém fontu Swiss 721 BlkCn BT ani nemá cenu diskutovat) byl DI SNB vydán v tzv. vzoru N53 což znamená, že přední tabulka měla rozměr 490 x 100 mm a zadní pak 320 x 200 mm se zkosenými horními rohy pod úhlem 45° v provedení černé dvojice znaků oddělených pomlčkami na tmavě žlutém nebo okrovém podkladu. Značka byla lisovaná (reliéfní) a to znamená, že „malovaná” varianta nepřipadá v úvahu. Ono také toto měřítko zcela určitě snese odpovídající provedení v leptu a stojí to za tu námahu.
Miro jako vzor použil snímek, na kterém je SPZ CBA 08-40 vzoru N87, což je přední tabulka o rozměru 490 x 95 mm a zadní obdélníková o rozměru 320 x 185 mm (obě z hliníkového plechu) v provedení černé znaky na citronově žlutém podkladu.
Domnívám se, že náprava hrubého nedostatku za tu trochu práce rozhodné stojí, protože model jinak patří mezi „horních deset tisíc”. A jak by měla značka vypadat snadno zjistíš na mých stránkách (odkaz je součástí podpisu). .
Dokonalosti není dosaženo tehdy, když už není co přidat, ale tehdy, když už nelze nic odebrat ... Historie SPZ v ČSR | ČSSR | ČSFR | ČR ... www.feudal.cz
Děkuji za připomínky,ta značka úplně vymyšlená není,plechy jsem použil ze stavebnice a MB 46 47 opravdu existovala. Tuto V3S jsem v roce 1985 koupil od autoškoly. Mirek.
Já jsem také netvrdil, že je SPZ vymyšlena ... měl jsem jen připomínky k jejímu modelovému provedení a snažil jsem se podat pomocnou ruku pro případnou nápravu tohoto detailu pro dosažení dokonalosti jinak pěkného modelu.
bm4647_a.gif (5.91 KiB) Zobrazeno 4139 krát
bm4647_b.gif (4.01 KiB) Zobrazeno 4139 krát
Dokonalosti není dosaženo tehdy, když už není co přidat, ale tehdy, když už nelze nic odebrat ... Historie SPZ v ČSR | ČSSR | ČSFR | ČR ... www.feudal.cz
jeste musim dodat, ze ocenuji napad rozlisit barevne predni blatnik v motorovem prostouru (za deklem) a pred nim. Detail ktereho si asi bezny obdivovatel nevsimne, ale oku modelare to neujde.......parada
... a takhle nějak by měla Miroslave na tvém modelu ta SPZ vypadat ... .
Přílohy
A když už zde Miro Hlavatý prezentoval snímek „rezavého”vozu Praga V3S s civilní českobudějovickou značkou CBA 08-40, která je ve vzoru N86(ne N87, to je vzor pro VPZ), přidám ještě grafickou ukázku vzhledu tabulek v tomto vzoru.
cba0840_a.gif (6.05 KiB) Zobrazeno 3901 krát
cba0840_b.gif (4.14 KiB) Zobrazeno 3896 krát