Páni, ďakujem za slová uznania. Saldy, ešte čakám na dodanie finálnych leptov od výrobcu..... urobím "ostré" kanóny pre Shoho, zavesím to tu.... a potom ak bude mať niekto záujem, tak by to možno aj išlo. Ja som tieto kanóny robil schválne samostatne, lebo tiež ich budem využívať skoro pri všetkých svojich ďalších naplánovaných lodiach IJN. Momentálne ešte stále kreslím lepty na Shoho / Zuiho, ale to bude na rozdiel od tohto pomerne rozsiahly set.... ale to až neskôr.
Tak.... plechy už sú doma, dnes dorazili poštou. Kvalita.... vynikajúca. Nakoniec tak, ako som od Haulera zvyknutý. Musím sa im aj touto cestou poďakovať.
Takto to vyzerá „naživo“ a čo nevidieť sa do toho pustím.
Špičkové detaily. Tak precizní práci s lepty mohu jen tiše závidět. Člověku se až tají dech, když tuhle drobotinu vidí a navíc ještě tak dokonale vypracovanou. Respekt Mistře!
Dokreslené...... ( konečne ). Je tam skoro všetko, čo je ako tak vidieť z dostupných fotiek.... a čo sa dá ešte touto technológiou urobiť..... a samozrejme, čo som ešte schopný svojimi rukami a očami zvládnuť. Chcem to teraz čím skôr poslať do Brna, no a potom to začne na Shoho pribúdať. Som zvedavý, či moje postupy pri kreslení boli správne a či to všetko sadne tak, ako som zamýšľal.... to tu potom ale bude možné v „priamom prenose“ sledovať.
No páni... Si sa riadne vyšvyhol... sa teším na foto postupu. Toto bude riadne detailný model. Myslím že ďalší stupeň bude iba zapožičať si zo serialu Škreček v noční košeli zmenšovací prístroj a zmenšiť nejakú skutočnú loď. No každopádne držím palce a určite budem sledovať.
Dokončené: IJN ISE 1/700 Hasegawa, Richelieu 1/700 Trumpeter Rozostavané: IJN FUSO 1/700 Aoshima V očakávaní: YAMATO, NAGATO, ROMA, INDIANAPOLIS, DUNKERQUE
Milan, je vidiet s toho Tvojho navrhu na plechy, ze si technicky velmi zdatny, a z toho minima podkladov-kvalitnejsich fotiek, ako safranu, si schopny vycitat detaily...klobuk dolu!!!
Ahoj Milan, tak akože totok... no nemám slov...!!! Tá planžeta plechov, no nenormálna to prácička... Ako dlho ti to trvalo navrhnúť? V akom programe to vytváraš? Naučil si sa to sám? Veľmi by ma to zaujímalo, jak sa také plechy navrhujú... Je to asi moc pracné, náročné na presnosť a čas, že?
Martin Michalovič píše:Ako dlho ti to trvalo navrhnúť? V akom programe to vytváraš? Naučil si sa to sám?
Martin, tento plech robím od začiatku septembra. Samozrejme po večeroch a víkendoch, keď dovolí čas a mám na to chuť. Na začiatku bol nápad robiť iba paluby, ale potom som sa rozhodol, že to urobím komplet. A teraz som presvedčený, že som urobil dobre. Model bude skoro komplet oplechovaný..... možno bude mať vzhľadom na mierku lepšie opancierovanie ako originál. Pracujem v programe Corel. Nejaké základy som pochytil ešte z Excelu, ale ináč som samouk. Pri kreslení jednotlivých dielov musíš mať veľmi dobrú predstavivosť. Tiež som si musel "oprášiť" nejaké vedomosti z matematiky a deskriptívnej geometrie ešte zo študentských čias. Dôležité je aj dopredu vedieť, čo sa dá ešte v tejto mierke modelársky urobiť a ako. Treba si to asi na začiatku skúsiť s jednoduchými súčiastkami a potom postupne "pridávať"..... a vrelo doporučujem naštudovať vedomosti z internetu ako to robia iní a kde sú technologické limity tejto technológie. Napr. tu: http://www.etchworks.cz/ke-stazeni/
Protilietadlové 127 mm kanóny pre Shoho sú hotové. Oproti predchádzajúcemu postupu som po zlepení jednotlivých častí ešte pretmelil s Tamiya Surface-Primer miesta ohybov, potom nahrubo očistil debondérom a nakoniec opatrne prebrúsil brúsnou „tužkou“. Takto to vyzerá vo finále po nástreku surfu, farby, laku a nawashovaní.