No snažím se,aby modely vypadaly aspon trošku k světu.Narážím pořád na nějaké problémy poněvač toho spoustu nevím.Mohl by mi někdo poradit s prědním uvázáním stěhů k čelnímu stěžni,nevím jestli byly stěhy uvázány k čelenu přímo nebo zda byli vedeny přes kladku a uvázány někde k palubě.Děkuji.
Pěkná práce. Když sem hledal info o podobné lodi, Sirius, našel sem toho o P-P docela dost včetně fotek skutečné lodi. Co mně překvapuje jsou ty řetězy okolo čelenu? Laicky mi přijdou jako nesmysl, na mé lodi jsou nakresleny také a bojim se, že je to výmysl Helleru/Zvezdy. Ale nejsem ten, co by mohl radit, sám sem skorozačátečník
Jak jsem již psal,moře vyrábím tak,že vezmu polistyren určité tlouštky ,oříznu ho na rotměry daného modelu a namačkám do požadovaného tvaru but válečkem na nudle,ale jelepší nějaká kovová tyčka.Používám rukojet z činky.rozmíchám toaletní papír v herkulesu a přidám vodu a míchám,až vznikne určitá kaše kterou potom nanáším na polistyren.další postup vrstvy papíru opět zdokumentuji.
Zdravím přikládám opět pár fotek ze stavby,model jsem usadil napevno a dotvaroval jakštakš vodu až k boku modelu,po zaschnutí začnu pomalu s nástřikem vodní hladiny.Ůvazové místa jsem přilepil ,kolíčky mám taky připravené
Vypadá to skvěle. Mám ten model taky doma jíž od klukovských let, nebo spíše to co z něj zbylo. Až budu dělat rekonstrukci tak vím, kde se inspirovat. Máš to skvělé, držím dále palce. Jen ty kolíky máš myslím moc blízko u sebe. Chce to mezi nimi tak 2-3mm místa na svitky lan. Radek.
Plachetnice jsou můj svět, na stránkách http://www.HiSModel.com může každý svůj koráb začít stavět
Svitky lan položím na zem při těchto rozměrech by byla ůvazová lavice příliž dlouhá,tedka už je na 15 ůvazu dlouhá 5 cm.Ato mám rozteče 3 mm na střed.Jak to vypadá RADKU s těma plachtama na tento model?,jinak děkuji za pochvalu,ale mám pořád co zlepšovat.
Zdravím přidávám pár fotek z další stavby a zároven bych chtěl poprosit zda někdo neví jak a kam vést lanový z ráhen a kasací lanový,mám v tom docela zmatek a knihy jsou na starší lodě,děkuji předem za radu.
Pěkně pokračuješ Koukám že jsi v balíku, když na vodu používáš peníze
Ty kolíky bych dal dál od sebe i za cenu, že jich bude méně, ale to je subjektivní názor. Lanoví bych řešil intuicí a logikou, někde tu byl popis obecných zásad (jakože spodní ráhna dopředu a horní pak postupně dozadu), lana by se neměla křížit a drhnout o sebe, psal to tu kdysi kapitán Kl.
A chtěl sem se zeptat, ta "pavučina" na zábradlí je co??