Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Kamiony a těžká technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

nedtrans: web o modelech kamionů

Odeslat odpověď
Příspěvků: 578 • Stránka 35 z 39 • 1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39

Ve věci pokračování vzorové stavby je mi nejsympatičtější možnost

A
1
2%
A
1
2%
B
1
2%
B
1
2%
C
2
4%
C
2
4%
D
12
24%
D
12
24%
Je mi to fuk.
9
18%
Je mi to fuk.
9
18%

Celkem hlasů : 50

• Odpovědět s citací

Re: nedtrans: web o modelech kamionů

Příspěvekod lio01 » 22 led 2015, 19:16

Nápad je to pekný. Sám mám zopár modelov, ktoré by sa dali postaviť z krabičky. Keď však čítam predošlé príspevky, tak mám pocit, že za tým je len zvýšenie počtu modelov v sekcii "out of box". Každý sa totiž rozhoduje, aký model by zvolil, a ktorý nepotrebuje žiadne doplnky. Pritom Volvo FH by v tomto smere nemalo podľa pravidiel žiadnu šancu. A predsa sa dá aj krabice postaviť slušný model aj keď má z realitou len málo spoločné.

Trochu mi to pripadá ako pri bodovacích súťažiach. Skrátka, vyber si vhodný model a budeš na tom lepšie. Nezatracujem ani bodovačky, ani túto snahu, ale stráca sa mi význam. Ak chcem totiž pritiahnuť viac modelárov a ľudí, tak treba ukázať model taký aký je. Libor
Rozpracované:
Volvo F12 6x4
Dokončené:
MAN TGX XXL 6x2, Scania 144L 4x2, Scania 142H 6x2, MB Actros 4160 SLT
lio01

• Odpovědět s citací

Příspěvekod COOLIWAN » 22 led 2015, 19:20

No ,honzo,,zaujimava tema,,,,,sice mam v plane tento rok dokoncit vsetky rozestavene a casu momentalne nemam,ale nejaku krabicku bych v pohode zvladol,,kludne bych skusil Revell Peterbilt 359 wrecker ,,tam nejsou lepty a kabliky su zbytocne,nebudu videt ,,presne podla obalu na krabici ,
,, som za ,,,IVAN
Naposledy upravil COOLIWAN dne 22 led 2015, 19:54, celkově upraveno 2
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
MY LIFE ARE ROCK@ROLL ,WHISKEY and TRUCKS.
COOLIWAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 22 led 2015, 19:42

Libore, nemyslim, ze si uplne rozumíme. Nikde v navrzenych pravidlech není ani slovo o tom co by si kdo mel nebo nemel vybrat. Pravidla mají jen omezit moznou slozitost stavby, nic vic.

Ja proti stavbe Volva FH nic nemam. Z mého pohledu to není uplne vhodny kandidat co do vernosti a myslim, ze jsou lepsi stavebnice, ale proc by mela byt tahle stavebnice vyloucena?

Třeba ja se rozhoduju tak, abych si hotovy krabickovy model mohl postavit do vitriny a splnil by moje požadavky. K tomu jsem napocital hodne přes deset stavebnic, se kterými by se to dalo udelat a volba je ciste moje a stejne tak i tvoje. Ukolem není nic hodnotit, porovnávat nebo nejakym zpusobem souperit. Smyslem je radost z obycejne modelariny, nic vic a nic min.
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 22 led 2015, 19:56

Musim aj ja zlavit z nárokov... zopár uplných krabiciek ma nezabije... hlavne keď to čo mám po skriniach nezložím ani za tri životy...
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod V12JT » 22 led 2015, 20:23

Co znamená "Nesmí se... předělávat a složitě upravovat díly stavebnice" ?

Je složité když zbrousím nemodelově vypadající panty na dveřích a nahradím je nalepením tenké plastové kulatiny, následně prořezané na styl "piáno"? Podle mě jednodušší, než povolená výměna nábojů kol nebo střech kabiny.
A musí se využít všechny díly ze stavebnice? Třeba střešní deflektor, který bych raději vůbec nepoužil? A co náhrada stavebnicového chromu alcladem?
To jen tak co mě teď v rychlosti napadlo.
Jarda
V12JT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 22 led 2015, 20:30

Jardo,

ad A) to je správná otázka... mě třeba zase napadly nový držáky zadních blatníků kdyby se někomu nelíbily ty nalisovaný ve stavebnici... Nejsem si s těmahle drobnostmi jistej. Faktem ale je, že spoustou takovýhlech drobností se dá od té krabičky docela utéct a nevím jestli je to žádoucí. Na druhou stranu, pokud to má být jedna z mála úprav na modelu tak proč by se to mělo zakazovat?

ad B) Díly ze stavebnice...podle mého pohledu na věc určitě nemusí. Věci typu světla, spoilery, boční kryty....to bych vůbec neřešil. Něco vynechat přece není složitá úprava.

ad C) Povrchová úprava není nijak omezená. Bavili jsme se jen o komplikované patině, ale ještě jsme to nedotáhli do konce. Je třeba patina na mojí Rábě "malá" nebo "velká"?

Píšu si všechny poznámky, až budu mluvit s Andrém, zeptám se ho na jeho názor.

Ale zdá se mi, že je pořád potřeba do držet v duchu "jednoduchého modelu", ale zároveň "neomezovat". Já hlavně nechci, aby komukoli sebrala nějaká blbost chuť ze stavby krabičky. Přesně jak říkáš: jedna z mála věcí co ti na modelu vadí jsou nějaký panty... Tak si je přepracuj a co se stane? Tak asi...
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koule84 » 22 led 2015, 20:37

Dám jsem fotku jednoho z mých favoritů, lepty se na něj nedělaj a jediný co mám z plechu je znak a označení na dveře, na tom by se mohly přimhouřit oči, jinak v podstatě souhlasím s danými podmínkami :-D
nějak takhle u mně :-D a jak na to tak koukám, vidím nad bočním plastem nějakej plech :-D
Renault Magnum Brame.jpg

Máte štěstí, že jdu zrovna kolem. Říkají, že jsem odborník :-D
koule84

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radomir » 22 led 2015, 20:45

Asi by som sa teda pridal aj já. Mojou volbou by bol asi tiež Magnum ako kolega predomnou. :wink:
Rado
http://scale-modelworks.com/
Radomir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 22 led 2015, 20:54

Honzo, upřímně...myslím si, že nějaký přimhuřování oči není fér. To je právě to co je ošidný. Někdo začne leptanejma drobnostmi a kde je ta hranice? Posouvá se dál a dál. Když jeden může mít leptaný štítky, proč já nemůžu mít barvenou palubní desku? A proč já nemůžu mít zvedací nápravu od KFS?

Já se na to poptám a pobavíme se o tom, ale i tak si myslím, že jsme od tý krabičky utekli až dost a navíc dekály na Magnumu jsou moc pěkný...
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koule84 » 22 led 2015, 20:59

Nemusím je použít, ale jiný obtisky povolený jsou, ne? Což jsem pochopil jako, že místo hvězdiček použiju logo skutečný firmy :-D v tomhle případě jde vlastně jen o kola, trumpety s majákama můžu použít z doplňků :-D no ještě je čas, nechám si to projít hlavou :-D
Máte štěstí, že jdu zrovna kolem. Říkají, že jsem odborník :-D
koule84

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 22 led 2015, 21:22

Je to tak.

Kluci, prosímvás, nechte si to projít hlavou. Já jsem to dneska chtěl jen naťuknout a vůbec jsem nečekal takovej zájem. Až budu s Andrém zase mluvit, probereme připomínky a možnosti a já sem zase napíšu novinky. Nechci nikomu nic dirigovat a zakazovat, jde jen o to, abychom měli všichni stejný podmínky a drželi se té hlavní věci - jednoduchá krabička bez složitostí.

Díky za váš zájem, bude to super!

Honza
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 22 led 2015, 21:25

Jasne. Treba to naozaj presne (podla možností) zadefinovať.... to je pravda. A podla toho sa rozhodnúť.
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod savana-hokna » 23 led 2015, 07:12

Honzo, udělej z toho skupinovku s jedním typem modelu, kde je všechno dovoleno a je to vyřízeno. Takhle se tu budem dohadovat do dalšího Jabbeke 2016.
Rozestavěno: viewtopic.php?f=158&t=79444&start=30
viewtopic.php?f=158&t=107706
savana-hokna

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 23 led 2015, 08:36

savana-hokna, obavam se, ze jsi uplne nepochopil o co nam jde. Libovolna krabicka bez nejakych slozitosti je presnym opakem toho nutit nekoho, aby stavel nejakou konkretni stavebnici a nakoupil si na ni resinu za nekolik tisic. O to ja osobne nemam zajem.

Nikdo se dohadovat nebude. Ja jen proberu veci, na ktere jsme tu narazili ve vztahu k pravidlum, s dalsimi lidmi, kteri napad zacali realizovat, doladime pravidla co mame sepsane v anglictine, prelozim je do cestiny a hotovo.

"Pravidla" pak budou vlastne jen nejaka zobecnena predstava toho co jeste znamena "krabickovy" model a co uz ne. Na zaklade toho pak zacneme pripravovat nejake clanky, texty o zajimavych stavebnicich, ktere se na to moc pekne hodi a zacneme stavet - tedy ja zacnu stavet, André zacne stavet...a pokud bude par lidi, kteri se pridaji tady v CR a budou do toho mit chut, muzu zkusit pozadat o zalozeni tematu skupinovky, ktera se stanovenymi pravidly bude ridit, aby to bylo fer. Pokud nekdo nebude mit zajem a nebudou mu pravidla vyhovovat, k nicemu ho prece nenutim a muze si svuj model stavet v normalni sekci k tomu urcene a hotovo.

Motivace je stale ta stejna: zpatky ke korenum, radost z jednoduche stavby bez slozitosti a pripadne motivace pro nove lidi nebat se a postavit si pekny nakladak jen tak z krabicky.
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petr.e36 » 23 led 2015, 09:10

Pokud mohu připojím svůj názor. Celkem se mi tento nápad zamlouvá. Jsem jen příležitostný patlal s dlouhými přestávkami a rád sleduji parádičky, které se tu objevují. Ovšem ne každý má ty schopnosti, nebo finanční možnosti či jiný důvod stavět s tím, že první co udělá rozkrájí model na kousky a předělá co se dá, nakoupí hromady doplňků jen aby model byl věrnou kopií předlohy.
Pak nastane moment kdy někdo nový kdo jsem přijde nakouknout a měl by chuť si postavit opravdu holou krabičku může nabýt dojmu, že tu prostě neobstojí. Jen se podívejte na tady prezentované modely. Jedna lepší práce jak druhá, všichni jste tu vlastně ostřílení kozáci kteří jedou úplně jinu ligu.
A proto se mi nápad Honzy líbí. Neříkám, že honem poběžím kupit stavebnici a začnu stavět, ale je tu možnost přilákat pár nových mladých lidí, kteří když uvidí, že to jde a i vy postavíte opravdu jen krabičkový model a je fuk jestli to bude Volvo které má k předloze asi nejdál nebo jiný model který se předloze podobá nejvíc a hlavně není to nic ojedinělého v této sekci. Bude to podle mne celkem motivace.
Podstata věci je jasná. Postavit pěkný model z krabičky a ukázat že to jde a nový člověk se nemusí bát tu takovou stavbu prezentovat. Není to o soutěžení a předhánění se, kdo má model krásnější či detailnější.
petr.e36

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 578 • Stránka 35 z 39 • 1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39

Zpět na Diskuse