Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Kamiony a těžká technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Volvo Ronny Ceusters ....

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Volvo Ronny Ceusters ....

Příspěvekod firestarter » 28 pro 2014, 20:57

Super!

Já mám taky vyrážečku, akorát jsem si tak nějak zkurvil stěžejní rozměr šestihranu 0,8mm. Dělá mi to takový jako podlouhlý patvary. Holt budu muset zainvestovat... Jinak jsem si docela oblíbil odlévané šrouby a matice od Plusmodelu od 0,6mm vejš - dali mi je jak jsem pro ně dělal Fordsona a musím říct, že si je asi ještě budu muset taky koupit.
Martin Vrba
http://www.traktor-model.estranky.cz/
firestarter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koubasek » 01 led 2015, 19:24

Podklady jsou koukám dostatečné, to se pak staví úplně jinak. To Volvo je vážně jen pro fajnšmekry. 8-) Ty matice, šrouby by šli řešit použitím těch od Calibre apod. Bylo by to asi rychlejší, ale zas ta cena, no, při tomto množství.
Rozestavěno: Scania R560 Highline - Vápeník
koubasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Cába » 01 led 2015, 22:01

Ahoj kluci.....nooo,koupit šrouby není v dnešní době velkej problém....ale není nad ten pocit si je nacvakat sám.... :grin: :grin:
Cába

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Cába » 16 led 2015, 17:55

Ahoj.....tak dneska se mě naskytnula možnost prohlídnout si Volvo z blízka a v klidu.....co mě nehrálo,byl nárazník a zjistil jsem,že kolem předního světla je otvor ,nejspíš na odtok vzduchu......tak jsem ho odvrtal a je to mnohem lepší a hlavně to vypadá reálněji...... :D :D
160120151471.jpg
Bez odvrtání.....
160120151469.jpg
takhle nějak by to mělo vypadat......

Cába

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kryšot » 16 led 2015, 18:26

detail je to pěknej, ale..... určitě si myslim že světla budeš muset drobet zůžit, protože ten resin je má jinak než mají být, probíralo se to ve stavbě Europe Flyerů, je to hned na začátku, koukni tam a budeš vedět co myslím :)
Ale dík za názory :) .............stejně vás neposlechnu :lol:
Kryšot

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koule84 » 16 led 2015, 19:21

A při tom taková blbost :grin: vlákno Europe Flyer si moc nepamatuju, ale co zkusit použít origo světla z FH a jen je upravit do facelitovaný verze? :D
Máte štěstí, že jdu zrovna kolem. Říkají, že jsem odborník :-D
koule84

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matwej » 16 led 2015, 21:42

Tak ty jsou ještě horší.
Ale nejlépe to poví Piston neb on se o toho Flyera pokušel.
Já měl zájem ,ale po seznámení se stavebnicí , resinem a porovnáním s podklady jsem z toho vycouval.
A pořídil si DAFa :grin:
Matwej

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Cába » 17 led 2015, 09:39

Tak to jste mě potěšili...... :D :D to že ten resin stojí za prd to jsem věděl hned když jsem ho vytáhnul z krabičky...ale to jsem ještě nevěděl že stojí úplně za ho**o.......no nic po obědě skočím do auta a zajedu k Reslovi na parkoviště,tam to v klidu nafotím a změřím a pak se uvidí....fláknout s tím do skříně můžu vždycky....... :D :D :D
Cába

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel behensky » 17 led 2015, 10:00

Spousta lidí žije v v jakémsi omylu,že když si koupí resinovej díl,tak má vyhráno.Ale né vždy je tomu tak.Většina těchto resinů vzniká úpravou původních dílu stavebnice (konkrétně u různých faceliftů to platí dvojnásob).Někdy se to zadaří a je to fajn a někdy člověk přijde na to,že si ten díl ze stavebnice umí upravit lépe a tudíž jen vyhodil peníze.Vždycky je dobrý se nad tím to zamyslet-resin není vždy výhra,ale může být pro zlost.Pavel
pavel behensky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Cába » 17 led 2015, 10:21

Ahoj Pavle....je to přesně jak píšeš.....já si taky myslel,že s tím trošku vydupu a upravím pár věcí a bude.....teď jsem na to čuměl a už jen od oka je jasný,že celý skosení světla u masky je na ho**o a je to rozhodně celý užší.....no nic když už jsem si to vymyslel....buď to nějak napravím....nebo s tím praštím.....ale už mám doma na tohle auto skoro všechny věci,za poměrně dost kaček tak bych to moc nerad odepsal.....uvidíme....
1.JPG

Cába

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koule84 » 17 led 2015, 17:13

Vidím, že fotek máš taky dost a určitě to nějak vykoumáš, byla by škoda dát ho zpátky do skříně :-D
Máte štěstí, že jdu zrovna kolem. Říkají, že jsem odborník :-D
koule84

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hapík » 18 led 2015, 12:46

Já tu resinovou sadu mam taky doma. Myslel jsem, že až to budu jednou dělat, že ten nárazník se světlama nechám bejt jak to je. Že místní odborníci pomlčí a laik nic nepozná. :-D Ale né, on se do toho bude vrtat. :grin: Tak se jdu mrknou, jak to v budoucnu budu předělávat já, no. :?
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Rozestavěno:

Hotovo: Volvo FH 12 420, Volvo FH 12 420, Man F 2000, Scania P 420, MAN TGX
Hapík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Cába » 07 úno 2016, 21:57

Jelikož byl Patlák směřovaný na kostlivce...vzal jsem si sebou tohle Volvo,s tím že prostě celou faceliftovou sadu předělám tak jak má být ....myslím,že to vyšlo a konečně se to přiblížilo blíže reálu....nakonec se předělaly i komplet mřížky v masce...jelikož si tento kravský nápad vymyslel pan Behenský....tak jsem mu to mile rád nechal udělat....ale můžu před jeho umem pouze smeknout.... [-o< to,ale neznamená že na to hnedka vlítnu...musím se nejdřív zbavit pár kostlivců a pak by na něj mohlo už konečně dojít..... :D
scania t 114.jpg
scania t 115.jpg

Cába

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Cába » 15 led 2017, 21:01

Tak jsem dal konečně dohromady obtisky na tohle belgický Volvíčko.....a mám už konečně pohromadě všechno co na jeho stavbu potřebuju.....myslel jsem,že nárázník,kterej jsem poupravil na jednom s Patláků jenom poslepuju,ale to jsem se šeredně mýlil.....dalo mi to dva dny broušení a ladění,než jsem byl s výsledkem jakš takš spokojenej....takže mě v týdnu čeká nástřik a pak se pokusím použít ty obtisky a uvidím co s toho vyleze....ten faceliftovej nárazník dává tomu celýmu autu štávu a když to nevyjde a bude to vypadat blbě,nemá smysl s tím dál pokračovat....snad budu mít trochu kliku..... :)
scania t 233.jpg
scania t 234.jpg
scania t 235.jpg

Cába

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bouvier » 16 led 2017, 09:56

Ešte to namnožiť a je to :-D Vyzerá to výborne, presne toto ma vždy odradilo od kúpy.
bouvier

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno