Dýky za tipy. Fotku kolmo zezadu nemám, když jsem to auto fotil, byl zapojený návěs. Ale nic na tom není, jen nápisy a slepičák, to zvládnu nakreslit sám. Ručně bych nedal ani ten znak V8. Nejlepší by byl lept, ale možná je to tak malý, že by to ani nešlo. Takže až to bude aktuální, vytisknu to jako obtisk (bílou nevytisknu, spíš to udělám šedivý nebo černý, protože bílý obtisk bude, snad teda, o kus výš, tak by to nevypadalo ani dobře, kdyby to bylo stejný).
Pokud potřebuješ bílý nápis v barevném poli , tak uděláš obtisk toho barevného pole a podklad obtisku bude plast na bílo. Ne ?
Leptem by to šlo v pohodě. Uvědom si ,že se dělají lepty i matic a podložek či jiných drobností. [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] např. úchytová očka pro napínací dráty na dvouplošníky.
Tak pokud se zadaří, moooožná ten velký plech za kabinu dopadne jako lept.
Hapík: super, tak kdyžtak piš mail nebo SZ, dle potřeby. Nějak se stavbou zdá se nestíhám, bílé obtisky, který se dají považovat za jednu z největších překážek budou hotový, a já ještě nemám ani poskládanej rám.
Jako první fotka bílé obtisky, které mi pomohl vyřešit Hapík, díky
No a co se stavby týče, sestavil jsem motor. Turbo je použitý se stavebnice Renaultu (použil jsem díl z Renaultu do Scanie, to je ostuda ). Motor jsem v oblasti která bude trochu vidět upravil, ale není to žádná hitparáda. Udělat z toho stavebnicového motoru správnou novější V8 by dalo moc a moc práce. Takže u mě jen změna turba, jiné sací potrubí + ještě bude jiné potrubí do tlumiče výfuku (ale to až budu mít dořešený ten "E5 tlumič"). Po barvě ještě přidám pár drobností.
Taky jsem poskládal rám. Podélníky jsou vytmelené, rozmístění nádrží apod. bude jiné, než ve stavebnici. Ty příčníky stejně jako já vůbec neřešte. Ale nečekal jsem, že se ten rám 4 series až tak liší od new R, ještě že to bude zakryté tuning plechem.
Jediný, co bude vidět je ta poslední příčka v rámu, kterou se mi podařilo vyrobit až na 2. pokus. Pak jsem ještě poladil vzduchojemy a upravil na odpovídající vzhled podpěry, na které dosedá kabina.
Potom bych měl otázku k plechům CTM. Správná maska pro můj model bude hádám tato: CTM 24038 R SERIES 2009 EXTERIER (ROUGH MESH), že ??
A ještě prosba, nemá někdo prosím doma navíc střešní spoiler ze Scanie topline ?? Jde mi jen o ten jeden vrchní díl. Měl by být stejný na 4 series i na Rkách. Za rozumnou cenu odkoupím, nebo jako výměnu bych měl např. nádrž na Scanii, nebo ten spoiler z Highline, pak mám ještě pár blbostí co mi zbylo z Dafa, ale asi nic moc použitelnýho.
Čus Koubásku....ten vrch někde určitě mám....tak mě pošli adresu a já ti ho pošlu.....a co se týká těch leptů....jsou nejpodobější ty co píšeš....ale úplně stejný určitě nejsou.....
To je ta nepřesnost leptů, jak se řešila myslím u tebe v tématu ?? Já se jen chtěl ujistit, abych nevzal tu druhou variantu. Proti masce, co je ve stavebnice, to bude luxus i tak .
Jojo, už si vzpomínám. No tady v té stavebnice, jelikož je to edice Show truck, tak tam je i chrom. samolepící fólie kde je ten nápis. Plus taky klasicky jako obtisk, takže není potřeba to ani řešit leptem (mám obavy, že bych tam ty písmena leptu nalepil křivě a ještě to upatlal vteřiňákem).
Jak chces, nicmene v ty sade s napisem jsou i ty spodny stitky a V8ka a super napis... obtisky proti tomu jsou jen chaba parodie... ale jak chces, to ja samozrejme nikomu nenutim...