Tak se mi podařilo zavěsit (snad?) všechny potřebné bloky. Nevím, zda použitý způsob přesně odpovídá realitě, ale vzhledem k nedostatku místa jsem musel trochu improvizovat.
To ignor: Doufám, že ano. Minulou zimu jsem strávil skoro 2 měsíce studiem takeláže a zpracoval jsem si to do tabulky. Tak snad to dám . Konečně se mi podařilo dokončit pevné lanoví . Zabralo mi to sice více času, než jsem předpokládal, ale s výsledkem jsem spokojen. Nyní se pustím do další fáze stavby - "ověšení" ráhen bloky.
Naprosto perfektní práce! Vždycky mi to připomene jak jsem stejný kus před nějakou dobou dělal já, ale ani zdaleka v takové kvalitě jakou tu presentuješ ty.
to Elkan: Každý se neustále zdokonaluje, Tvoje Pandora toho je zdárným příkladem . to klimi: je mi ctí sloužit jako vzor ostatním modelářům . Pokračuji instalaci footropes (šlapnice?) a bloků na jednotlivá ráhna, zdlouhavá a jednotvárná práce. Ale už se blížím ke konci, zatím pár foto spodních ráhen.
Díky Connie . Tak jsem dokončil "ověšení" všech ráhen kladkami, celkem jich bylo něco kolem 100 ks. Většina z nich je připevněna pomocí omotávaných lan, takže to chvilku trvalo. Teď mě čekají plachty.