Dlouho jsem váhal jestli mám postnout i já svůj výtvor zde sem mezi modelářskou elitu. Chodím sem na toto fórum již rok a stále hledám informace co potřebuji abych vůbec někde začal. Je super že zde člověk který chce začít s modelařinou najde snad úplně vše (teda když není líný hledat a číst). U mě tato vášeň vypukla před rokem kdy jsem od mé přítelkyně dostal pod stromeček jako fanda RedBullu model od Tamyia 1/20. To ještě netušila že se z toho stane můj druhý koníček a ani já jsem netušil co vše k tomu budu muset pročíst informací a ponakupovat věcí abych mohl vůbec začít a dokončit model takovým způsobem co vidím zde u vás v galerii. Samozřejmě že do Tamky jsem sáhl ale co postup tak nějaká chyba a problém. Ještě že byl dostupný a ke mě trpělivý vám asi dobře známý Michal Doskočil který byl a je stále u mě na mailu nebo na telefonu jako pohotovost když už jsem ani tady nevěděl tak dokázal poradit. Celý ten rok komunikace my říkal ať to dám sem a že je tu spousta lidí kteří my s tím dokážou poradit. A v druhé řadě ať si koupím nějaký levnější model na kterém se postupy naučím nebo vyzkouším a pak ať si v klidu dodělám Tamku. No a jak se rok s rokem sešel nastali vánoce a já tento rok dostal znovu pěknou krabičku pod stromeček RB8 1/24 od Revellu. Tak jsem se do toho pustil. Michal je rád že jsem poslechl a začal dělat na jiném modelu a také určitě teď bude rád když uvidí toto vlákno že už nebudu otravovat jenom jeho. Jenom pro vaši informaci. Toto je můj úplně první model. Nepočítaje pár Spitfirů, Huricanu a jednoho Typhoona 1/32 spatlaných v 15 letech (slepit ,natřít,nalepit dekály a hotovo). Jen jsem tím chtěl říci že čas šel určitě dopředu a asi se budu více ptát na různé techniky atd... Také se nebojím kritiky protože na kritice vždy něco je a je potřeba si z ní vždy něco vzít a pro příště se zlepšit. Tak teď jsem tu a zde je pár prvních fotek ze stavby ( zatím je vše složeno jenom na sucho).
Předem díky za vaše názory a za vaši trpělivost se mnou.
Děkuji.
GT CUP IPMS CZE