Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Red Bull Racing RB8 2012 Revell 1:24

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Red Bull Racing RB8 2012 Revell 1:24

Příspěvekod Hanz.77 » 14 led 2015, 01:07

Zdravím všechny fajnšmekry tohoto krásného koníčka.
Dlouho jsem váhal jestli mám postnout i já svůj výtvor zde sem mezi modelářskou elitu. Chodím sem na toto fórum již rok a stále hledám informace co potřebuji abych vůbec někde začal. Je super že zde člověk který chce začít s modelařinou najde snad úplně vše (teda když není líný hledat a číst). U mě tato vášeň vypukla před rokem kdy jsem od mé přítelkyně dostal pod stromeček jako fanda RedBullu model od Tamyia 1/20. To ještě netušila že se z toho stane můj druhý koníček a ani já jsem netušil co vše k tomu budu muset pročíst informací a ponakupovat věcí abych mohl vůbec začít a dokončit model takovým způsobem co vidím zde u vás v galerii. Samozřejmě že do Tamky jsem sáhl ale co postup tak nějaká chyba a problém. Ještě že byl dostupný a ke mě trpělivý vám asi dobře známý Michal Doskočil který byl a je stále u mě na mailu nebo na telefonu jako pohotovost když už jsem ani tady nevěděl tak dokázal poradit. Celý ten rok komunikace my říkal ať to dám sem a že je tu spousta lidí kteří my s tím dokážou poradit. A v druhé řadě ať si koupím nějaký levnější model na kterém se postupy naučím nebo vyzkouším a pak ať si v klidu dodělám Tamku. No a jak se rok s rokem sešel nastali vánoce a já tento rok dostal znovu pěknou krabičku pod stromeček RB8 1/24 od Revellu. Tak jsem se do toho pustil. Michal je rád že jsem poslechl a začal dělat na jiném modelu a také určitě teď bude rád když uvidí toto vlákno že už nebudu otravovat jenom jeho. Jenom pro vaši informaci. Toto je můj úplně první model. Nepočítaje pár Spitfirů, Huricanu a jednoho Typhoona 1/32 spatlaných v 15 letech (slepit ,natřít,nalepit dekály a hotovo). Jen jsem tím chtěl říci že čas šel určitě dopředu a asi se budu více ptát na různé techniky atd... Také se nebojím kritiky protože na kritice vždy něco je a je potřeba si z ní vždy něco vzít a pro příště se zlepšit. Tak teď jsem tu a zde je pár prvních fotek ze stavby ( zatím je vše složeno jenom na sucho).
Předem díky za vaše názory a za vaši trpělivost se mnou.
Děkuji.
Přílohy
RB8 001.jpg
RB8 2.jpg
RB8 3.jpg
RB8 4.jpg
RB8 5.jpg
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Re: Red Bull Racing RB8 2012 Revell 1:24

Příspěvekod Kuku » 14 led 2015, 07:41

Vitaj Hanz medzi leštenkármi. Nech sa ti z F1-kou darí...ale asi bude, lebo si si našiel skvelého trénera... =;
Kuku

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TRIBAL66 » 14 led 2015, 08:13

Tento model som dostal na vianoce aj ja :D držím palce a mimochodom niesi náhodou hanz z gt-racing.cz ?
https://www.hobbymodel.sk/

Posledné dokončené
VIPER GTS-R Daytona´00 https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=165&t=146490
HEXIS McLaren MP4-12c GT3 http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=165&t=101299
Corvette C5-R Compuware http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=165&t=90144
TRIBAL66

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 14 led 2015, 08:17

Hoj Hanz.77,

tak vítej na Modelfóru. Bude zajimavý sledovat Tvoji stavbu. Já jsem začínal úplně stejně jako Ty (pár letadýlek slepených Tebou popsaným způsobem), pak si dal asi patnact nebo sedmnáct let pauzu a teď se do toho pustil znovu, ale do autíček a formulí. Sice mám radši formule z 60´tých až 80´tých let, ale ta Tvoje je taky pěkná. Takže přeju hodně štěstí, pevný ruce i nervy a co nejmíň komplikací a šotků.

Taky bych si zkusil pohrát s protisvětlem na fotkách a mám dotaz: Ta modrá část formule je modrá už z výroby nebo jsi ji už nabarvil? Ptám se, protože s touhle stavebnicí nemám zkušenosti.

S pozdravem

Elvis034

PS: Zapsat se sem je určitě dobrá věc. Spousta lidí tady dělá fantastický modely (žejo Mrazíku, Kuku, Blackbarone, Rendo, Rolfi a spol.) a jsou navíc bezednou studnou inspirace a rad pro postupy.
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Ferrari 250 Testarossa, 360, 360 Spider, California, 488 spider; Lotus 79, 25, 49, 49B; Mclaren MP 4/4, Porsche 917 K, Velorexy Rothmans, JPS, Scarabeus, Marlboro, Mercedes W 125, Lamborghini Gallardo SE, Aventador roadster, Beanovo Mini,
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 14 led 2015, 10:51

Díky za vřelé přivítání.
@elvis034 : S protisvětlem si pohraji. Bylo to vše foceno na iPhone narychlovku. Pro příště to vytáhnu ven a vemu na to zrcadlovku.
- Celá stavebnice je z takto modrých výlisků.
@Tribal66 - Ahoj Tribalíku. Ano jsem to já a moje zašívárna. :'-(
Přílohy
Zašívárna 2015 forum.jpg
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TRIBAL66 » 14 led 2015, 10:55

Paráda :D aj som si vravel že Hanz a Red Bull :D Tak nech sa ti darí. Ja lepím už rok a velmi mi chalani odtialto pomohli tak kludne píš ak by si niečo nevedel.
https://www.hobbymodel.sk/

Posledné dokončené
VIPER GTS-R Daytona´00 https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=165&t=146490
HEXIS McLaren MP4-12c GT3 http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=165&t=101299
Corvette C5-R Compuware http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=165&t=90144
TRIBAL66

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 14 led 2015, 22:06

Tak prima. co budu moct, budu Ti psát sem. Předně se moc nezdržuj vnitřkem, motorem apod. Čistě to slep a soustřeď se na povrchovku . Až to budeš mít v barvě, tak si to vezmeš s sebou ..
"nejdůležitější je si vybrat stranu" a pak už je to jen o počasí
DOSKOČIL MICHAL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 15 led 2015, 00:32

Jasně šéfe ! Budu se co nejvíc snažit. Počítám že teď o víkendu bude trocha času tak to konečně zalakuji.
Je to stříkaný Email barvami od Revellu. Tak na to použiji originální Email lak od toho samého výrobce. http://www.car-model-kit.cz/46-revell-email/360-revell-email-01-leskla-bezbarva/
Řešil jsem to už tady v poradně "Jak na to ?" a asi je to to nej řešení. Nebo má někdo s těmito barvami jinou zkušenost nebo návrh ?
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 15 led 2015, 12:49

tak to neporadim, neb neznám, já doporučuju Gunze GSI + ředidlo Mr.ColorlevellingThinner . Případně později Zero Paints .
DOSKOČIL MICHAL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 15 led 2015, 18:35

Gunze GSI je tenhle lak ?
Přílohy
sm_gsi-gx100.jpg
sm_gsi-gx100.jpg (25.33 KiB) Zobrazeno 6737 krát
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 15 led 2015, 20:53

ano a k tomu ředidlo jak jsem psal, plus ideálně ještě Mr.RetardedMild
DOSKOČIL MICHAL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod magellan » 15 led 2015, 21:17

Neviem či som to správne pochopil, ten lak (superclear III) je naozaj dobrý, z tých bežných, jednozložkových možno aj ten najlepší, ale na syntetiku od Revellu nevhodný, pretože je typu lacquer a môžeš s ním dopadnúť presne rovnako ako s lakom v spreji od Tamiye. Podľa mňa zbytočné riziko.

Syntetický lesklý lak od Revellu som naposledy striekal niekedy pred 10 rokmi, takže neviem ako je na tom teraz, ale ten pravý, sklovitý lesk aký pravdepodobne chceš dosiahnuť som ja osobne schopný dosiahnuť nebol. V tvojej situácii by som radšej ako najjednoduchšiu možnosť s istotou primeraného výsledku zvolil nejaký akrylový lak v spreji alebo dvojzložkový lak od Zera, tie môžu ísť snáď na akýkoľvek mysliteľný povrch. No a do budúcnosti by som zvažoval prechod na iné farby.
moja galéria
magellan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 15 led 2015, 22:16

Díky za rady kluci.
No tenhle model dopatlám s Revellkami. Dělám s nimi jen spodek. Kasle bude stříknutá Tamiya sprejemi TS 89 a laknutá právě tou TS 13 ( ty už mám právě nakoupeny k tý Tamce 1/20)
Jinak do budoucna určitě přejdu na jiného výrobce a ted co ? Gunze nebo Tamiya Zero Paint ?
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod magellan » 15 led 2015, 23:00

Poobzeraj sa v galérii a rozostavanom kto s čím a ako pracuje, prečítaj si témy o farbách v "Jak na to", skúsenosti ale nie sú prenosné cez monitor, takže v konečnom dôsledku si budeš musieť veľa vecí vyskúšať na vlastnej koži. Záleží čo všetko chceš stavať, či aj lietadlá, resp. boj.techniku, alebo len autá, F1 atď, byť si istý že sa tomu budeš venovať viac ako len pár mesiacov, aký zápach si ochotný tolerovať a hlavne tvoje okolie...v byte to môže byť problém. Šírka palety výrobcu môže byť takisto jedným z aspektov pri rozhodovaní, rovnako cena. Pri F1 potrebuješ vo väčšine prípadov špecifické a voči predlohe verné odtieňe, ktoré su v tunajších končinách dostupné de facto len od Zera a v obmedzenej miere Tamiye (spray).

Výber farieb si budeš musieť rozhodnúť naozaj sám a hoci sa to môže javiť ako banálna záležitosť, tak si to treba viackrát prejsť a premyslieť, všetky druhy farieb majú svoje plusy a mínusy.
moja galéria
magellan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 16 led 2015, 00:14

Právě to jsem chtěl napsat že vyzkoušet si to budu muset nakonec stejně sám. Rubriku jak na to? mám za ten rok docela naštudovanou. Tam už jsem se koukal na oboje. Na zápachu je mi jedno. Vše si setavuji v mé zašívárně a když chci něco stříkat tak na to mám box hned vedle v garáži. Chci se věnovat většinou F1 popřípadě odčas nějaké té GT3. Ne že bych nějak zatracoval letadélka a jak se říká "Nikdy neříkej nikdy" ale teď prostě ne. Jen mě spíš zajímá jestli spray TS a Zeropaint jdou dohromady? Spíš to vysvětlím takhle : Surf Gunze (ten černý co používá Michal) - Zeropaint + TS - Lak Gunze GSI. Jde to takhle dohromady? Jestli jo tak by volba byla asi jasná a pomalu bych doma začal oslovovat sponzory.
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno