Pěkná prezentace lanoví, chci se optat jaká lana používáš? a jestli je ještě něčím napouštíš, opaluješ či tak něco? To jak jsou ty lana hladká, se mi líbí.
To klimi: Lana používám vlastní motaná z nití YLI a Guetermann, nitě ničím nenapouštím, pouze je v případě potřeby "přejedu" nad plamenem svíčky. Pokud se použijí kvalitní "nechlupaté" nitě, tak jsou lana více méně bez chloupků. Nitě YLI jsou poměrně hladké, takže výsledná lana jsou prakticky bez chloupků. Nevýhodou je, že jsou poměrně silné (relativně) a tak používám i nitě Guetermann, které jsou slabší, ale mají už nějaké chloupky. Tak jsem dokončil zatím snad nejhorší a nejpracnější část lanoví (alespoň pro mě) - tzv. crowsfeet (vraní pařáty). Musel jsem to několikrát předělávat, než se mi podařilo dosáhnout alespoň částečně vyhovujícího vzhledu - tzn. lanko crowsfeet napnuté popkud možno bez "zvedání" stěhu. Použité lanko je dosti "tuhé" a hodně mě to potrápilo.
Vraní pařát vypadá super,předělávky se určitě vyplatily. Ty nitě o kterých se zmiňuješ, používáš jen na splétání lan, nebo je lze použít na takeláž samostatně bez nějaké další úpravy? A kde je kupuješ?
Na tyhle" vraní pařáty" se už taky chystám, máš to zvládnuté na výbornou, tak se opět budu u Tebe inspirovat. Máš to krásné, radost Tvou práci sledovat.
Díky Doris, nápodobně . To Connie: Nitě používám na splétání lan, je však možné, že je ve vrchních "patrech" někde použiji i samostatně. Samotné nitě nemají tak pěkný skrut jako splétaná lana, ale tady to možná nebude tolik vadit. Uvidím.
Díky všem za pochvalu . Pokračuji instalací košových čnělek, úpon a lanových příček. Jde to pomaleji než jsem čekal. Ale model začíná pěkně růst do výšky.
Díky, díky, díky . Instaloval jsem zadní stěhy a košové stěhy. Trochu jsem měl obavy z malých myší, ale nakonec to šlo poměrně dobře. Teď mě čeká instalace hromady bloků do prostoru horních košů. Jak už kdysi podotkl Elkan, je jich tam nějak moc a místa málo.