Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

CHEBEC Imai/1:80

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: CHEBEC Imai/1:80

Příspěvekod DORIS » 24 pro 2014, 15:28

Děkuji moc Connie! :flower:

Dnes jsem dokončila "stavebnicovou" část šebeky, ale ještě mám v plánu ji trochu vylepšit a přidat tam pár detailů, aby byl model zajímavější a lépe propracovaný. Zvažuji vyvázání děl - ovšem je to neanglická loď a zádržné lano by nejspíš mělo procházet lafetou, nikoliv být omotáno kolem koncovky hlavně, což by na druhou stranu bylo pro mne jednodušší na zhotovení, dále pár figurek posádky nebo nějaký ten sud na palubě a lodní pumpy..... Některé věci jsem naopak vypustila úplně, protože mi přišlo celkem zbytečné je nějak řešit - například vesla - ve stavebnici je jich pouze osm a měly být uložené po stranách na bocích u zádě, což by se mi nelíbilo - zakrývaly by výzdobu. Více by mi sedělo, kdyby byly umístěné mezi děly, ale model má otvory pro vesla plné a upravovat to určitě nebudu. Stavebnice sama o sobě je trochu zjednodušená a řada detailů je o něco hruběji vylisovaných, než by bylo ideální. Asi nejvíc je to vidět na plaňkování paluby.... I tak se mi tento model hodně líbí, barevnost mi k tomuto typu lodičky sedí, takže jsem spokojená. Olejovky mne příjemně překvapily a navnadily k dalším modelům z plastu. Velikostně je tahle šebeka od Imai v měřítku 1:80 pěkně zpracovaná a velikostně tak akorát (alespoň tedy pro mne). Velice pěkně se Japoncům povedlo trefit tvar trupu a celkově impresi této elegantní plachetnice. Pokud někdo budete uvažovat o modelu šebeky, rozhodně doporučuji. ;-I

PC240014.jpg
PC240058.jpg
PC240060.jpg
PC240020.jpg
PC240032.jpg
PC240036.jpg
PC240043.jpg
PC240050.jpg
PC240051.jpg
PC240056.jpg

Přeji Vám všem krásné a pohodové Vánoce a hodně zdraví, štěstí a úspěchů v novém roce!
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondras71 » 24 pro 2014, 15:56

Zdravím tě Doris, blahopřeji k dalšímu nádhernému příspěvku do tvé sbírky, užívej vánočních svátků, budu se těšit až se vrátíš ke Karolínce.. Býval jsem jen návštěvníkem modelfora, ale kvůli modelářům jako ty jsem neodolal a přihlásil se též. Děkuji za inspiraci!!
Ondras.

,,To muselo dát práci! A přitom taková blbost.."
Postaveno: President viewtopic.php?f=177&t=90230
Rozestavěno: Roter Lowe viewtopic.php?f=177&t=114576
začátky: viewtopic.php?f=180&t=98135

Člen pořádajícího klubu: https://wchs-c-2023.klom-admiral.cz/cz
Ondras71

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Connie » 24 pro 2014, 16:57

Pod plachtami loď vypadá skvěle. Jsi opravdu šikulka, Doris.
Connie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod .MG. » 24 pro 2014, 20:45

Nádhera, přestože stavíš fantastický modely, pro mě je v této jednoduchosti krása , takže NEJ ve tvé flotile. :hurray:
http://zaobzorem.webgarden.cz/rubriky/vitej-cizince - můj web o majácích, rozhlednách a věžích
.MG.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dominik2552 » 25 pro 2014, 13:22

pripájam sa :) gratulujem k dalšiemu krásnemu modelu :) =D> =D> =D>
dominik2552

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 25 pro 2014, 17:46

Ahojte přátelé!
Moc Vám všem děkuji za pozitivní ohlasy k mé práci, jsem potěšena, že se Vám šebeka líbí. Už má své čestné místo ve výstavní místnosti, kde obohatila moji flotilu a musím uznat, že po těch klasických ráhnových plachetnicích je tento odlišný styl lodě skutečně příjemnou změnou.

Ondras71 píše:Zdravím tě Doris, blahopřeji k dalšímu nádhernému příspěvku do tvé sbírky, užívej vánočních svátků, budu se těšit až se vrátíš ke Karolínce.. Býval jsem jen návštěvníkem modelfora, ale kvůli modelářům jako ty jsem neodolal a přihlásil se též. Děkuji za inspiraci!!

Vítej mezi námi a ať se Ti dílo daří! Koukala jsem, že stavíš dřevěný model plachetnice, což vždy obdivuji, neboť já se dřevem kamarádím jen trošičku. Přesto se mi hodně líbí, jak z tohoto ušlechtilého materiálu roste nádherná loď.

Connie píše:Pod plachtami loď vypadá skvěle. Jsi opravdu šikulka, Doris.

Díky Connie, plachty jsem původně chtěla prošívané, ale nakonec jsem se rozhodla použít ty ze stavebnice, které byly z jedné strany potištěné. Druhou stranu plachet jsem dokreslila pomocí pastelky vhodného odstínu + trochu jsem to doostřila tužkou. Patinaci jsem provedla v Nesce 3 v 1 :D a po vyžehlení olemovala lanem napuštěným lepidlem, takže plachty celkem dobře drží tvar. Po těch zkrabatělých plachtách na předchozích modelech, jsem s těmi na šebece mnohem spokojenější a připadají mi, že takto vypadají realističtěji, byť model jsem pojala volněji a spíše s důrazem na čistotu provedení a líbivou volbu odstínů barev.

.MG. píše:Nádhera, přestože stavíš fantastický modely, pro mě je v této jednoduchosti krása , takže NEJ ve tvé flotile. :hurray:

Má to skutečně něco do sebe, nevěřila jsem, že takto prostý model může vypadat až tak atraktivně. Mít doma víc místa, šla bych i do té padesátiny od Helleru, nicméně to menší měřítko šebece náramně sedí a lákalo mne i to, že stavebnice od Imai je velkou raritou a nemá to doma každý. Možná bych se časem pokusila o scratch build 1:60 dle kvalitních plánů, ovšem na to už asi nebude čas ani místo. :(

dominik2552 píše:pripájam sa :) gratulujem k dalšiemu krásnemu modelu :) =D> =D> =D>

Díky moc! Mít šebeku ve své flotile, bylo mé dávné přání. Je to hodně pěkná loď ve zcela odlišném stylu. Navíc její stavba byla příjemnou relaxací.

No a tohle jsem letos našla pod stromečkem:

1.jpg

Šebeku jsem vyškemrala od manžela už dřív a protože kdo si hraje, obvykle nezlobí, manžel svolil. :-D Dokonce mi koupil i profesionální sadu olejových barev a štětečků, abych mohla modely co nejlépe barevně ztvárnit. Moc mu děkuji za jeho trpělivot a také, že mne v mé zálibě tolik podporuje.
Nyní Vasu i Reál nechám na chvilku čekat a budu pracovat na Karolínce. 8-)
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod .MG. » 25 pro 2014, 22:00

Ta La Reale, to je co za maxi bednu ? to je heller v jinším balení ? To teprve bude obluda ohromná, jestli tam nastrkáš na obě strany vesla.
http://zaobzorem.webgarden.cz/rubriky/vitej-cizince - můj web o majácích, rozhlednách a věžích
.MG.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 25 pro 2014, 22:10

Ta velká bedna je La Reále od Helleru, měřítko 1/75. Jedná se o jedno z nejstarších vydání stavebnice této krásné galéry ( konkrétně tato je z roku 1977), což přináší výhodu s ohledem na vyšší kvalitu odlitků (ostřeji vylisované detaily) a použití tvrdšího plastu, viz popis na stránkách Radka Besedy, od něhož mám Reále i další plastové plachetnice:

http://www.radekshipmodels.cz/cz/seznam ... -de-france

Když jsem si prohlížela odlitky, musím uznat, že je to opravdu nádherně udělaný model. Časem ho podrobně nafotím a přinesu zde report ohledně popisu stavebnice a hlavně realizaci stavby.
Vesla dám na obě strany, komplet. Model bude mít i rozvinuté plachty v podobném stylu, jako jsem ztvárnila nyní na šebece. :wink:
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jirikaminek » 26 pro 2014, 06:10

:shock: =D>
Ahoj Doris,
nestačím ani číst příspěvky a Ty už máš hotovou další NÁDHERNOU lodičku :hurray: =D>
Moc se Ti povedla. Je radost sledovat Tvé stavby =D>
jirikaminek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 26 pro 2014, 13:06

Krásná loď!!! V Tvém podání nejde ani poznat, že není ze dřeva. =D> =D> =D>
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Kuliffay » 26 pro 2014, 14:39

Doris je to paráááda. Už neviem po koľkýkrát musím v Tvojom prípade povedať "klobúk dole". Jeden skvost za druhým. Už teraz sa teším na Tvoju prácu s modelmi, čo si si našla pod stromčekom. ;-I ;-I ;-I
IJN Katori 1941 1:700 --- MS kat.C 2023 - bronz / MČR 2021 - 1.miesto / MMS 2022 - bronz / MČR kat.C 2022 - silver
IJN Shoho 1942 1:700 --- MS kat.C 2016 - gold / MČR 2016 - gold / MMS 2016 - bronz, 2017 - gold / MČR kat.C 2025 - gold
IJN Amagi 1945 1:700 --- MS kat.C 2014 - silver / MČR 2014 - gold / MMS 2014 - gold
Milan Kuliffay

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 26 pro 2014, 15:39

Děkuji Vám všem, přátelé, za takovou odezvu, moc mne těší, že se Vám model líbí.
Šebeku jsem stavěla především jako oddechovku a zkoušku imitování dřeva + patinaci pomocí olejovek. Stavbu jsem si příjemně užila, stálo to za to. I jednoduchý model dokáže hodně potěšit, navíc odlišné a elegantní tvary šebeky obohatí jakoukoliv flotilu plachetnic o zajímavý kousek.
Zároveň musím Vám všem, kteří zde svou práci prezentujete, moc poděkovat za výbornou inspiraci [-o< [-o< , díky níž jsem mohla čerpat neocenitelné postřehy a technologie, jež mi pomáhají zlepšit vlastní práci.
Další plastové lodičky budu stavět v příštím roce. Nyní už se opět pilně pracuje na Karolínce - té dlužím dokončení.
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Connie » 26 pro 2014, 17:07

Milá Dori, ty plachty ze stavebnice kráse modelu vůbec nic neubraly. I tak je to pastva pro oči.
Connie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klimi » 28 pro 2014, 12:05

Taky gratuluji k dokončenému modelu, moc pěkná práce s barvama [-o< [-o<
klimi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Paryzek » 01 led 2015, 18:07

Co k tomu říct . . . Na co šáhneš se ti podaří. Jak ty to děláš? . . . Na tu La Réale sem fakt zvědavej.
Naposledy upravil Paryzek dne 02 led 2015, 11:16, celkově upraveno 1
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.
J.Cimrman
. . . já se s tím nějak poperu . . .
Paryzek

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno