Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

BMD-1 Panda 1/35

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: BMD-1 Panda 1/35

Příspěvekod RaK » 17 lis 2014, 22:59

ty obrysovky jsem našel na bmd i s fajfkama, tak jsem to neřešil. Fajfky by se daly případně ještě odříznout a "zasklít" epoxidem nebo rovnou zakápnout hustou barvou. K čemu tam vlastně ty fajfky jsou ?

Kryty na světla použiju ze sady leptů a jejich umístění předělám, aby byly víc vzadu.

Dneska jsem koukal na nějaký videa o BMD a co mě teda dostalo je, že si to dokázalo sednout na břicho. Fakt zajímavý stroj.
Přílohy
BMD-1_1010028.JPG
RaK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jakubo17 » 28 lis 2014, 22:08

RaK - pekná predloha a tvoju stavbu sledujem ako inšpiráciu, začal som ho robiť v 72 od ACE a to je grc. Toto je luxusná stavebnica, takže prajem úspešné dokončenie modelu.
jakubo17

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RaK » 14 pro 2014, 16:01

Chtěl bych poděkovat Zdeňkovi Bluenavelovi za nespočet cenných rad a podkladů. Snažil jsem se, abych postavil rannou verzi z Afghánistánu a ne nějaký mix. Poziční světla jsem zkorigoval a celkově se držel Zdeňkových rad. Nakonec je zatím výtěžnost ze sady Voyager 100% a ještě jsem přidal detaily zhotovené doma. Provrtal jsem a přidal úchyty na padákovou výstroj. Zatím přidávám obrázky hotového podvozku.
Přílohy
predek1.jpg
vlnolam složený. Jeho pohyblivost se hodí při barvení.
shora1.jpg
bok.jpg
pásy a kola jsou nasazené provizorně. Vlnolam ve zvedlé pozici.
zadek.jpg
zadní čelo lícuje dokonale i bez broušení. Celkově musím uznat, že Panda má lícování všech dílů prvotřídní.
Naposledy upravil RaK dne 14 pro 2014, 16:23, celkově upraveno 1
RaK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RaK » 14 pro 2014, 16:22

Při troše snahy a hlídání vhodnosti dílů je Panda opravdu dobrý kit. Nakonec jsem se srovnal i s měkkostí plastu. Pásy nebyly na sestavení až tak náročné, jak se všude píše. Chce to jen trpělivost a nevzdávat se....

Tak teď jdu na věž.
Přílohy
det pr.jpg
oba světlomety odvrtané a připravené pro zasklení epoxidem. Je škoda, že výrobce neudělal světlomety s čirou čočkou. Periskopy zasklené čirou fólií a probarvené do modra.
detail zadek.jpg
některé detaily jsem vzadu zhotovil nové - šrouby v úchytech přídavných nádrží. Úchyty padáku vespod a na čele. Oko na tažném zařízení.
detail bok.jpg
nářadí jsem z modelu nepoužil a zhotovil nové. Doplnil kabeláž ke světlům a klaksonu.
det bok2.jpg
levý světlomet je klasický. Notek, který je v modelu, jsem nepoužil. Používal se až později.
RaK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martin husar » 15 pro 2014, 23:05

Ako to ides namalovat?
martin husar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RaK » 15 pro 2014, 23:29

klasicky zelená. Bohužel všechny obtiskové varianty ve stavebnici nejsou určeny pro rannou verzi. Po obtiscích jsem se musel podívat ke Star decals. Tak za měsíc nebo za dva dorazí.
RaK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrBM » 15 pro 2014, 23:36

nóóó, tak s tými plechmi je to už veselšie :-D
Mal si si zohnať a naštudovať podklady......
Návod sú pre mňa dostatočné podklady.
PetrBM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TomCZ » 16 pro 2014, 09:02

Mám tenhle aršík a jednu bych Ti přenechal, pokud se ti hodí.
http://star-decals.net/star35938.html
Já si nechám asi A a B, zbytek je volný...
Freiwaldauer Flugzeugfabrik
Ich bin ein Freiwaldauer....since 2009 8-)

Lepší BANán na foru, než ananas v řiti
TomCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 16 pro 2014, 14:04

TomCZ píše:Mám tenhle aršík a jednu bych Ti přenechal, pokud se ti hodí.
http://star-decals.net/star35938.html
Já si nechám asi A a B, zbytek je volný...

Ve všech dekálových variantách na tomto aršíku jde o BMD-1P s pozdějšími koly, a to buď vyrobené již jako BMD-1P a nebo BMD-1 modernizované na standard BMD-1P a přezbrojené na OZ PTŘS Konkurs.
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou.
Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.

- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.

- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RaK » 16 pro 2014, 17:05

Tome, díky za nabídku, ale je to přesně tak, jak píše greenbaron. Jediná verze, kterou se mi podařilo najít a kterou budu dělat je 219 ze setu č. 35915
Přílohy
35915.JPG
RaK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 16 pro 2014, 17:41

312 se dá najít v jednom "uměleckém" filmu ze "sovětské éry", v němž jsou použity záběry z dokumenrtárního filmu, je to na y-t, ta 219 je vozidlo prokazatelně použité při shozech na paletě a je na fotkách v publikacích, 387 jsem našel na fotkách z Afghanistánu (omezený kontingent) a 421 je trošku na vodě, ale tuším, že jsem to sofistikovaně našablonované číslo také někde viděl - když ne přímo tohle numero, tak nějaké sousední.
Spodek vypadá fakt suprácky i s těmi původními pásy, já tedy nekupoval plechy a plácám ty detaily z plastu... nejvíc mně síří ta síťka kolem sání. Radime, budeš snižovat věž?
KPM Bluenavels Tábor ...Klubový pokřik?
Ten nechtějte radši slyšet... začíná nevinně "zvukem ping" a pak je k***a, k***a, k***a, k***a, k***áááá!
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RaK » 16 pro 2014, 19:15

Snížení věže jsem udělal. To bylo to první, co jsem chtěl mít za sebou a pak už jsem jenom opatrně uřezával povrchové detaily, které budou z plechů. Perfektní podklady na věž jsou v extra modeláři č. 16. Díky greenbarone !

Síťka je jediný plech, který jsem použil ze stavebnice. Sice si po složení zasloužila zbroušení spodních ploch, aby byla aspoň trochu zapuštěná, ale na místo sedla naprosto přesně. Voyager to myslel podobně, ale na ohyby lemů neudělal zeslabení leptů podél ohybové čáry a tak to skončilo katastrofálně.
RaK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 16 pro 2014, 22:16

RaK píše:Snížení věže jsem udělal. To bylo to první, co jsem chtěl mít za sebou a pak už jsem jenom opatrně uřezával povrchové detaily, které budou z plechů. Perfektní podklady na věž jsou v extra modeláři č. 16. Díky greenbarone!...

Jsem rád, že to někomu pomohlo, byť chápu, že ta "pomoc" je tak trochu "zkomplikování života" místo prosté stavby z krabičky a tak dále...
Nicméně musím přiznat, taky jsem se neudržel a koupil si "pindí bemdešku" pod stromeček s nějakými doplňky (cena za model samotný se tím pěkně "multiplikuje")..., jen mne mrzí, že se teď nedostanu k strým figurkám od Italerky, dělali pěkné (sovětské) tankisty a výsadkáře...

- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.

- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TomCZ » 16 pro 2014, 22:22

greenbaron píše:Ve všech dekálových variantách na tomto aršíku jde o BMD-1P s pozdějšími koly, a to buď vyrobené již jako BMD-1P a nebo BMD-1 modernizované na standard BMD-1P a přezbrojené na OZ PTŘS Konkurs.

Toho jsem se bál, snad vydají i to P. Kola se dají z něčeho vzít (nepamatuji se z čeho), ale to OZ bude těžké spáchat ? Sorry za blbé dotazy, ale ruská technika není můj obor...díky
Freiwaldauer Flugzeugfabrik
Ich bin ein Freiwaldauer....since 2009 8-)

Lepší BANán na foru, než ananas v řiti
TomCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 16 pro 2014, 22:38

Proš se bát a čeho? Neviděl bych to řešení podle až tak katastrofickýho scénáře. Pravděpodobnost, že to BMD-1P vyrobí je nemalá a nebo se můžeš vydat cestou kanibalizace starších modelů EE, Zvezda, Alanger atd., z těch bych si šáhnul pro kola nejen pojezdová..., předtím, než zbytek pošlu do tříděného odpadu. Ale ten odpalovák Konkursu by to chtělo spíš z BMP-1P, tam to vypadá dobře - a podvozek z něj pak zbyde na nějakou "sexy ČSLA konverzi".
Je fakt, že dokud nebude pořádný model BMD-1P, tak jsou ty drhé dekály vhodné jen do herbáře.

greenbaron

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno