Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika na kolejích ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Parní lokomotiva 555.0153 KHKD "Němka" 1/35 HOTOVO !!

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1270 • Stránka 6 z 85 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 85
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod René Ernst » 19 úno 2007, 19:10

DeadReichEsprit píše:René:za války bylo tušim jen DR "Deutschland Reich" :wink:

jsem to já kopyto ano správně DR jinak Ondro :shock: :shock: nějak ztrácím chuť se do toho pustit :-D :-D je to od tebe stále víc a víc demotivující 8) 8) 8) Jen tak dál :!:
René Ernst

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 19 úno 2007, 19:30

:shock: je to Ondro parádní, já se v mašinkách nevyznám, takže Ti nic neporadim. Modelářsky myslim, že je laťka na špici.... pěkně se na to kouká, hlavně když si uvědomim, jak jsou v reálu některý díly "velký " .. :D
"nejdůležitější je si vybrat stranu" a pak už je to jen o počasí
DOSKOČIL MICHAL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koki101 » 19 úno 2007, 19:32

DeadReichEsprit píše:za války bylo tušim jen DR "Deutschland Reich"

ja by som skôr povedal DR ako Deutsche Reichsbahn :-D

to Ondřej: :shock: fakt paráda...
koki101

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 20 úno 2007, 16:10

Moc dekuji za ohlasy :flower:
Ted se pokousim udelat ten ventil co je na druhe strane. Je to ale dost perny orisek. Zatim jsem znicil hromadku plastu neco nervu, ale zadny efekt. Je to velke cca 8x8mm. Dam sem fotku, kdyby Vas neco napadlo, byl bych vdecny.
Přílohy
555.0153_075.JPG
Je to ten bazmek s bilou pakou.
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza a Honza » 20 úno 2007, 17:28

a v čem je problém???
Říkáte nejlepší model?
Epoxyd,plastelína a silikon!!!Jo a abych nezapoměl...SÁDRA!
Honza a Honza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 21 úno 2007, 07:48

Problem je ten prechod z radiusu do roviny. Ted jsem zkusil na plochy zaklad vyryt obrys toho prechodu jehlou a pak dat kapku epoxydu. Zda se, ze to bude dobre. Rozlevani se na te drazce zastavilo. Uvidim jak to pujde dale.
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán ´Fidoo´ Lášek » 21 úno 2007, 07:56

Ta kto je nádherná práce - přiznám se že někdy nevim co je fotka modelu a co skutečnost. :shock:
http://www.stepanlasek.cz

http://500px.com/Stepan_Lasek
Štěpán ´Fidoo´ Lášek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Rusý » 22 úno 2007, 20:23

Vždycky, když vidím totok, málem mi jebne. Maximální paráda =D> =D> =D>
- Will you let us have a go at the far end now, Sir?
- Having a go is hardly textbook terminology, Harry.
Pavel Rusý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 26 úno 2007, 07:27

Diky panove za ohlasy. Na modelu jsem dosahl jen maly pokrok ale velky pokrok technologicky. Jak jste videli vyse,ten parni ventil, tak uz jsem ho vytvoril (spise vysochal) a protoze jsou na masine dva kusy (vzadu i vepredu) a budu jej potrebovat i na dalsi modely, co chci postavit, tak jsem experimentoval se silikonem (Essil113) a resinem (F31). Nejdrive jsem zkusil kosilkovou formu, ale byl to docela problem. Silikon se stahoval z hran a stekal do prohlubni, takze vrstva byla silne nerovnomerna a musel jsem to skoro dve hodiny ruzne natacet a postuchovat, nez to zavadlo. Pri sundavani se mi forma natrhla a odlevani to byla katastrofa. Zkusil jsem asi pet zpusobu, jak dostat pryskyrici do formy, ale vysledek byl :cry: . Takze jsem udelal klasickou dvoudilnou formu. Napadlo mne, ze by bylo mozne (kvuli rychlosti tvrdnuti) z jedne davky spodni cast formy predplnit a vytesnit bubliny a potom slozit a z druhe davky doplnit. Byl to skvely napad :D Pryskyrice se krasne spojila a temer zadne bubliny. Sice je to o kousek pracnejsi, nez jen nalit resin, ale zadne zmetky. Tady je par fotek pro ilustraci.
Přílohy
forma dvoudilna.jpg
Tady je dvoudilna forma. Protoze jsem pri odlevani jeste patinoval, je zaprasena od pigmentu.
forma-kosilka.jpg
Kosilkova forma, jiz dost natrzena. Bylo to fiasko.
odlitek.jpg
Deatil odlitku, jsou tam jen okem neznatelne bubliny.
ventily.jpg
Vysledek snazeni, vlevo je master, dale tri odlitky.
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza a Honza » 26 úno 2007, 15:13

Ondřej Nadrchal:
na skin formu potřebuješ co největší díru,kterou to liješ,případně vytahuješ.Ten čep není zrovna moc velký. :wink:
jinak,pokud potřebuješ silikon,aby tak netekl,je na to jedna "recyklační finta"...
nejdřív udělej jen "povrchovou" vrstvičku silikonu a nech ji alespoň částečně zatuhnout.Mimojiné z toho lépe odstraníš případné bublinky...No a na "objem" potom přidej další vrstvu,kterou můžeš "zahustit" už tvrdým silikonem ,nejlépe stejného typu.Pokud to není mastné,tak se to spolehlivě spojí. :wink: Dříve nebo později určitě najdeš staré silikonové formy,které už budou k nepotřebě a nebudeš vědět co s tím...Je jen maličko problém,co nejjemněji to rozmělnit,ale věř mi,že to funguje.
Říkáte nejlepší model?
Honza a Honza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 26 úno 2007, 16:20

Dik za radu, Honzove. Uprimne receno, to rozmelneni si nedokazu predstavit. Asi to bude chtit jiny druh silikonu. Nicmene to jeste nekdy zkusim. Ale nevim si rady s temi bublinami. Pokud nebudu vakuovat (coz asi nebudu, mam dost malo mista uz tak), tak tam budou stale mista, kam to nezatece (tady typicky ty hrdla kohoutu). Zkousel jsem je plnit injekcni strikackou, ale jak do toho clovek nevidi, dela se to hrozne spatne. Asi zustanu u klasiky a experimentovani s kosilkou si necham az nebude jina moznost.
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza a Honza » 26 úno 2007, 16:28

Ondřej Nadrchal:No když je nouze nejvyšší,tak to nadrobno nakrájím nožem. :x Ale už sháním starej kovovej mlýnek na maso.Budu muset obejít pár bazarů...s tím by to snad šlo.Kdysi jsme na něm s kolegou mleli molitan na stromečky ke vláčkům...Podle toho,jak jemně to člověk potřeboval,tolikrát to prohnal mlýnkem...
Říkáte nejlepší model?
Honza a Honza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 26 úno 2007, 16:37

No jo :shock: To mne tedy nenapadlo ani ve snu. Cesky clovek si holt poradi se vsim. Jeste mne napadla pasova bruska s hrubym pasem. Zkusim a poreferuji. Ale vzhledem k moznosti predplneni delene formy asi zustanu u toho.
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza a Honza » 26 úno 2007, 16:58

U brusky bych měl obavy z toho,že se mi do toho dostane uvolněné brusivo.To by mohlo dělat problémy.
Říkáte nejlepší model?
Honza a Honza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 05 bře 2007, 08:20

Protoze jsem se navnadil na praci se silikonem a pryskyrici, rozhodl jsem se udelat predni pojezdove paprskove kola i kdyz je budu potrebovat az za dlouho. Na masteru byla nejvetsi problem obruc s okolkem. Nakonec jsem si poridil vykruzovadlo (Olfa) a vykrouzil potrebne mezikruzi z plastovych desticek a slepil. Jako stred jsem upravil nejaky nepotrebny resinovy dil a loukote zase z desticek stejne jako male radiusky mezi loukotemi. Porod byl to sestavit co nejpresneji. Pak jsem to jeste osurfoval a obrousil. Formu jsem udelal zase klasickou, dvoudilnou. Tentokrat jsem mel problemy s bublinami. Pri predplneni, se zase delaly neprijemne podpovrchove bubliny. Nakonec jsem jehlou prosekl na forme ctyri odvzdusnovaci pruduchy a liti je naprosto bez bublin na jeden zatah, bez predplnovani. Je to docela zajimava zkusenost. Doposud jsem si myslel, ze se kvalitni odlitek bez vakuovani vsech tech serepeticek okolo se neda udelat. A ono to jde i bez toho (v lepsi kvalite nez cast odlitku CMK). Chce to akorat trochu vic premysleni a trpelivosti.
Přílohy
forma detail.jpg
Zde jsou dobre videt dodatecne proseknute odvzdusnovaci pruduchy. Po odliti se odriznou a zabrousi, aniz by to bylo potom videt.
odlitek detail.jpg
Detail odlitku. Uz je zacisteny s vylestenou stykovou plochou (kolo-kolej). Par mikro bublinek tam je, ale okem nejsou videt.
odlitek1.jpg
Hotove a zacistene odlitky.
forma a odlitky.jpg
Forma a odlitky.
Ondřej Nadrchal

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1270 • Stránka 6 z 85 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 85

Zpět na Rozestavěno