Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/48 novinky modelů letadel od všech výrobců

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 17847 • Stránka 369 z 1190 • 1 ... 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372 ... 1190
  • Odpovědět s citací

Re: Novinky modelů letadel od všech výrobců

Příspěvekod VojtaH » 04 pro 2014, 11:33

petas.cz píše:Něco málo o Avia B-534 Eda 1/72:

http://www.ipmsdeutschland.de/FirstLook ... _B534.html

V Reichu pořádné náhledy dřív než u nás... :roll:
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Víťa Výmola » 04 pro 2014, 11:45

VojtaH píše:
petas.cz píše:Něco málo o Avia B-534 Eda 1/72:

http://www.ipmsdeutschland.de/FirstLook ... _B534.html

V Reichu pořádné náhledy dřív než u nás... :roll:

Hm, napadlo mě totéž... :(
BEZVÝHRADNĚ STOJÍM ZA IZRAELEM

Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás. :)

Na stole: Avro Vulcan (Airfix 1/72), leccos dalšího v šuplíku
Letos dokončeno: SPAD 510 (Azur 1/72)
Mimo jiné dokončeno: I-16 (1/72, ICM), MiG-3 (1/72, Hobbyboss), P-51 Nooky Booky (1/72, Tamiya)
Víťa Výmola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 04 pro 2014, 12:35

No o vikendu nafasovalo ramecky vic jak 140 lidi...zadni zahradkari, ale modelari :-D ... a zadnej sem foto celych ramecku nedal :lol: V raichu maj jeden ramecek a hned se pochlubi ... divna zeme :grin:
PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 04 pro 2014, 12:36

PetrB píše:No o vikendu nafasovalo ramecky vic jak 140 lidi...zadni zahradkari, ale modelari :-D ... a zadnej sem foto celych ramecku nedal :lol: V raichu maj jeden ramecek a hned se pochlubi ... divna zeme :grin:

Jak víš, že to nebyli zahrádkáři? :grin: :grin:
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 04 pro 2014, 13:15

David Koktavý píše:- Názory pana Zatřepálka bohužel nemohu respektovat v plné míře, neboť při vší úctě a čistě z mého pohledu jako externista Eduardu to na mne působí podjatě.
- Srovnávat konkurence schopnost garážové výroby s technologickým potenciálem jaký má Eduard mi přijde opravdu jako Joke.

Ad 1 - pro Eduardy funguji stejně jako pro další subjekty jako lepič prezentačních modelů, další spolupráce zatím dál nijak nepostoupila. Zakázkové a mástr modely dělám hodně let, a to pro spoustu subjektů z řad firem i soukromých osob u nás i v zahraničí. Naopak, kdo mne zná blíže ví, že si vůbec nedělám servítky - konec konců i to je důvodem že tady na foru jsem byl požádán několika v Čechách podnikajícími subjekty abych si jakékoliv poznámky o modelech které stavím nebo na kterých se případně nějak podílím, nechal pro sebe. To na vysvětlenou.
Ad2 - Garážovou výrobu a Eduard opravdu nelze srovnávat. Zda mezi garážisty řadit výrobce jako AZ apod ponechám bez komentáře... Jedna věc je vyrobit předlohu, druhá věc je vyrobit serii výlisků, třetí věc sehnat další komponenty a zabalit to do krabiček, no a ta nejdůležitější je to prodat. Modelář je až to poslední co většinu firem zajímá - proto až po drtivé kritice se sem tam u výrobců objevuje nějaká snaha po zlepšení. Většina těch výrobců na to ale kašle a dál chrlí svoje výtvory jak se jim to hodí... Nehodlám tu hodnotit kdo a jaký posun k lepšímu za poslední léta udělal a kdo ze všech těch v tomto vlákně zminovaných výrobců je nějak přístupný konstruktivně reagovat na kritiku - rozumný člověk si obrázek dělá sám!

Modelařím už od r 1976. Za celou tu dobu jsem postavil hodně modelů - letadel, tanků, aut, lodí a taky nějaké ty vláčky, z nichž naprostá většina skončila nakonec v soukromých sbírkách... To nejhorší co jsem měl kdy v ruce byly hnusy jako nakotne a první Amodely. To nejlepší byl spit Eduard, mezky Tamyia a fokouše taky od Tamiye. Nic líp se mi zatím nestavělo. Tím stavěním myslím aby to bylo hotové za pár dní a bez nějakého tmelení. Postavit jde samozřejmě všechno - s větším či menším úsilím a vynaložením nervů. Každý z nás má jistě různé favority mezi modely - pro někoho to jsou spity, pro jiného migy, pro dalšího F16 nebo drátoplány - a podle toho k modelům přistupuje. Já k nim již přes patnáct let přistupuji především jako k zakázce - nemohu si moc vybírat co mám stavět - mohu ale na druhou stranu relativně nestranně posuzovat co a jak se mi staví a jak ta která stavebnice ve finále při srovnání cena/užitná hodnota vypadá. Nehodlám tu za každou cenu obhajovat Eduardy, jen mi přijde nefér řadit jejich přístup k výrobě modelů s firmama které své chyby dál vědomě neustále opakují a u kterých ten posun k lepšímu nějak prostě krom hezčích obalů a návodů vidět není... Tolik na vysvětlenou a s příspěvky raději v této a jiných diskusích končím a jdu se raději dál věnovat svému koníčku jež se mi naštěstí mohl stát i zaměstnáním...
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 04 pro 2014, 13:47

Nové metalické barvy od AK. Vypadá to vcelku zajímavě. Otázkou je jestli už to u nás někdo má na skladě??

http://www.ak-interactive.com/ak/NEWSOC ... EMETAL.pdf

https://www.youtube.com/watch?v=JBLLLZUjvLo

https://www.youtube.com/watch?v=ylBZ-vtMq6o
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klimeji » 04 pro 2014, 14:25

Ty metalické barvy od AK vypadají podobně, jako pasty, co dělá Agama. Aspoň podle způsobu nanášení a konzistence...
Jirka Klimek
Na mé výtvory pište, co vidíte a já uvidím, jak se s tím vypořádám, ale určitě bez záště a osobních impertinencí.
hotový a nevyfocený Razorback
Boj s Hindem-DOBOJOVÁNO
klimeji

• Odpovědět s citací

Příspěvekod agostini » 04 pro 2014, 14:33

vím že to asi není pro vá úplně to pravé ale pokud bude mít někdo zájem, tak od pondělí jsou v prodeji modely C-11 a L-200 Morava níže

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

modely jsou k dispozici na webu www.hangarczaf.com s tím že pro objednávky do 15.12.2014 2 a více modelů je poštovné zdarma
agostini

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 04 pro 2014, 14:46

klimeji píše:Ty metalické barvy od AK vypadají podobně, jako pasty, co dělá Agama. Aspoň podle způsobu nanášení a konzistence...

Na první pohled ano..ale rád bych to vyzkoušel.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klimeji » 04 pro 2014, 16:03

Ještě k těm testovacím výliskům B-534. Jak jsem na ně mlsně koukal, našel jsem návod ke čtvrtce a jen tak bez barvení to slepil:
PC032117.JPG
PC032115.JPG
PC032113.JPG
PC032116.JPG

Sedí to absolutně famózně a úroveň detailů je, alespoň v mých očích, dechberoucí. I když jsem odhadoval, kam která vzpěra patří (číslování dílů je samozřejmě od čtvrtky odlišné), dvě pod výškovku dokonce ztratil a je to můj druhý dvouplošník (první, u kterého jsem přilepil i horní křídlo), tak to prostě funguje.
Můj názor je, že dvaasedmdesátková revoluce v podání Eduardu bude velmi příjemná. Rozhodně pro modeláře, kteří ještě vidí ;-)
Jirka Klimek
Na mé výtvory pište, co vidíte a já uvidím, jak se s tím vypořádám, ale určitě bez záště a osobních impertinencí.
Boj s Hindem-DOBOJOVÁNO
klimeji

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pelikan » 04 pro 2014, 16:16

Jen připojím poznámku malé Avce resp vyfoceným výliskům. Na Novemberfestu bylo také pár německy mluvích a ve finále to mohli být oni kdo stojí za fotkami na IPMSdeutschland.
http://kpmrokycany.rajce.idnes.cz/
pelikan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod CARLOS CHECA » 04 pro 2014, 17:50

No huráááá, takže záhada objasněna :|
Vystřelim z děla, páč mašinkvér je na hov.o M:-) !!!!!
Koupím různé modely 144 i rozestavěné, nabídněte, děkuji [-o<
CARLOS CHECA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Damir » 04 pro 2014, 18:01

klimeji píše:Ještě k těm testovacím výliskům B-534. Jak jsem na ně mlsně koukal, našel jsem návod ke čtvrtce a jen tak bez barvení to slepil:

Pekny novy model. Jen te prosim ze udelas kontrolu. Predni horni cast trupu (naznačeno sipkou na obrazku) vypada divne, ale ale nemam fotku skutecne B-534 prave z tohoto uhlu:

Pokud je to nutne upravit na zkusebnom kusu, mozne jeste mas cas.
Damir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klimeji » 04 pro 2014, 18:44

To bude úhlem pohledu, ohniskovou vzdáleností a blízkostí modelu a objektivu. Vypadá to takhle líp?
PC042131.JPG

Omluvte prosím technickou kvalitu snímku, slunce dávno zapadlo a nevládnu fotostanem ani stativem...

P.S.: Možná uzrál čas otevřít samostatné vlákno k B-534 1/72 :-k
Jirka Klimek
Boj s Hindem-DOBOJOVÁNO
klimeji

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán Stránský » 04 pro 2014, 19:25

Damir píše:
klimeji píše:Ještě k těm testovacím výliskům B-534. Jak jsem na ně mlsně koukal, našel jsem návod ke čtvrtce a jen tak bez barvení to slepil:

Pekny novy model. Jen te prosim ze udelas kontrolu. Predni horni cast trupu (naznačeno sipkou na obrazku) vypada divne, ale ale nemam fotku skutecne B-534 prave z tohoto uhlu:

Pokud je to nutne upravit na zkusebnom kusu, mozne jeste mas cas.

Musím uznat Damire, že máš oko na detail a proporce.

Tady to máš v proporčním srovnání, kupodivu, takřka identický úhel těch fotek. Kdo najde rozdíly může stavět B 534 .

Štěpán Stránský

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 17847 • Stránka 369 z 1190 • 1 ... 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372 ... 1190

Zpět na Diskuse