No je to malý soustruh, ale tak honosně bych ten stroječek nenazíval. Stará ruská balšaja mašína, velmi jednoduchá a velmi nepřesná. Dřevo na tom točit celkem jde, za pomocí různých dlátek, ovšem s kovem je to hodně mizerný. A tak výroba těch čtyřech kladek dalo hodně zabrat. Nicméně jsem rád i za tenhle nic moc stroječek
Pustil jsem se do bočních žebříků. Ale až druhý pokus je přijatelný, vymyslel jsem si zapuštění schodnis do boků a různé frézování a tak to napoprvé nedopadlo zrovna nejlíp.
Po chvíli opět malý pokrok. O vánocích bylo trochu času a tak sem pokračoval na různých doplňcích. Tak sem postupně dám fotky. Nejprve poklopy oken do podpalubí. Okna jsem nedělal jen jsem udělal okenice
Na plánu který mám, jsou poklopy vystouplý. Díval jsem se na podobné yachty od jiných modelářů a mají to různě, nějdo je má zapuštěný, někdo zase vystouplý. Nevím jak určit která verze je správně. Nicméně můžu s tebou souhlasit a mohl jsem je udělat zapuštěný, jenom naznačit spáry a přilepit panty. Jenže podle struktury dřeva by bylo poznat, že je to jen naznačený, kdežto takhle tam je vidět okenice elkan: jsou skutečně kovaný a to z 1,5 mm drátu. Sice za studena, přesto kovaný (přesněji řečeno rozklepaný )