Predloha mi taktez ucarovala, opravdu krasny stroj
Ano 1/72 Pavla
1/48 dela jeste vector http://store.spruebrothers.com/product_ ... k48008.htm a co jsem tedy cetl komentare ve stylu "easy to build" asi bych do nej sel spise. Za jiste minus stavebnice mikromiru povazuju cenu ktera mi prijde pomerne vysoka a kdy pripoctu novy motor tak jsem na cene resinu.
Jinak ten mikromir je tvarove povedeny a podle podkladu co jsem mel k dispozici odpovida predloze. Snad krom o par stupnu odlisne sipovitosti kridel, ale toho si myslim nikdo nema sanci vsimnout. Horsi je to s kvalitou drobnych dilu a povrchu. U artura jsem nakukoval pozdeji do krabicky s verzi B a ta mi prisla lepsi, zrejme slaba serie. Co se detailu tyce je to takovy ten model kde nic nesedi na prvni dobrou a je treba upravovat. Je treba silne odbrousit prilis tluste odtokove hrany kridla, ocasu. Hodne tmeleni spoju kridla a trupu. Doplnoval jsem plastovu destickou spoj kridlo trup z obou stran ale mozna za to mohla jen ma nesikovnost. Kryt motoru je samostatna kapitola. Je potreba dle podkladu upravovat, aby byl model sestavitelny jsou tam jiste nesrovnalosti s predlohou + automaticky predpoklada odkrytovanou spicku kterou jsem zaslepoval(i kdyz nektere stroje tak letaly). Valce motoru neodpovidaji proporcne realite. Obtisky kvalitny, ale kdo se rozhodne pro tento marking asi nastrika vse rucne. Masky jsou v krabicce, funguji tak ma 60-70 procent, u krytu podvozku urcite hodne usetri praci. Celkove mi zabral tak 70 hodin+ coz je na takoveho prcka slusna porce. No nejsem nejak zvlast zkuseny modelar, nekdo to da treba snaz:)
66misos píše:....Aj ked original vyzera byt strieborny, podobny cislu "2" z Vilnuskej leteckej zakladne z juna 1941....
Ten model beru spis nez konkretni stroj tak prevladajici typicky margking pro tento typ. Ono podkladu neni mnoho, ale s ohledem na drevena kridla mi nejaka kryci vrstva prijde pomerne logicka(tady tedy bilo/cervena) i kdyz je tedy pravda ze na techto fotkach se tak zvlastne leskne.
Josef Maier píše:Malinko možná - trochu na zveřejněných fotkách modelu - "nečitelnost" či "neviditelnost" "větrného" štítku, a zbarvení mezi "štítkem" a trupem - kokpitem.
Njn, tenka folie a skutecny stroj nemel ramovani..asi jeste zkusim podfouknout prostor pod stitkem interierovou barvou, treba se to lepe oddeli..