Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Chmelničářské novinky

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1030 • Stránka 36 z 69 • 1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 69
  • Odpovědět s citací

Re: Chmelničářské novinky

Příspěvekod PetrB » 21 črc 2014, 23:06

http://www.wingnutwings.com/ww/product?productid=3112
nejake nahledy...alespon na postaveny model :-)
PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 24 črc 2014, 00:40

tak nejen "mid" ale i "late"

dfw late.jpg

PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alesak » 24 črc 2014, 20:49

Když se tak koukám na ty WnW kruci,že nenapadne edu zvětšit Oeffaga.Data maj,brass motor.Myslím,že by to bylo spousta parády za přijatelný peníz.Já bych uvažoval tak o čtyřech kusech,přes těch 6 co už mám doma.Co takhle na E day vytvořit nějakou nátlakovou skupinu?
alesak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 24 črc 2014, 21:58

Myšlenka sice hezká, leč si myslím že nebude realizována.

Už tak Eduardi slíbili nějaké ty prvoválečníky ale zatím nic. O připravované SSW D.III taky nikde nic. A plánovaná spolupráce s Rodenem nebyla nikde zatím konkrétně potvrzena. Tak snad se dozvíme na EDayi více.

PS: pokud by se jednalo pouze o nafouknutou 1/48 tak nic moc - určitě né úroveň WNW. Nwhledě na to že cena by nebyla určitě lidová.
Ondřej Kabelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek A » 24 črc 2014, 22:16

Eduardí Oeffag byl pokud si vzpomínám obchodní propadák, takže šance na jiné měřítko jsou téměř nulové.
Radek A

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 24 črc 2014, 22:27

Tak co vím tak úplný propadák zase nebyl, ale určitě se ani zdaleka nepřiblížil prodejům Mezků, Spitů a dalších stavebnic. Takže Edíci zřejmě éru chmelnic odpískali. Což je velká škoda, jelikož podle mého oni mají největší zásluhu na tom, že se modely letounů Velké války stali tím čím dnes jsou. V podstatě celý ten současný kolotoč nastartovali a zcela určitě připravili cestu i třeba pro Wingnuty.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alesak » 26 črc 2014, 06:57

Jo souhlas
alesak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FiSe » 26 črc 2014, 11:09

Hellboy píše:Tak co vím tak úplný propadák zase nebyl, ale určitě se ani zdaleka nepřiblížil prodejům Mezků, Spitů a dalších stavebnic. Takže Edíci zřejmě éru chmelnic odpískali. Což je velká škoda, jelikož podle mého oni mají největší zásluhu na tom, že se modely letounů Velké války stali tím čím dnes jsou. V podstatě celý ten současný kolotoč nastartovali a zcela určitě připravili cestu i třeba pro Wingnuty.

Souhlas.
Ja se ted babram s jejich E.II/III - jeden predelavam na E.I, jeden bude jen tak z krabky, pak jeste jeden jako E.III rovnez z krabky - ale, to chcu rict, mohli by dokoncit ten kruh a vyhodit E.IV, trebas, takhle to je tak nejak nedokonceny business...
Hoch Habsburg
FiSe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan_K » 26 črc 2014, 11:24

Radek A píše:Eduardí Oeffag byl pokud si vzpomínám obchodní propadák, takže šance na jiné měřítko jsou téměř nulové.

Pravděpodobně jsou Eduardi sami proti sobě. Ono je 1/48 nyní jakýsi standard pro WWII a dále, ovšem WWI frčí ve 32 a naopak 48 je měřítko okrajové.
Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je všechno, co se proti tomu dá dělat.
Hotovo:МиГ-3 ранний, 1/48, Trumpeter, Nieuport 11, 1/32, Special Hobby
Rozestavěno:Pfalz D.IIIa, 1/32, Wingnut Wings, P-47N, 1/32 Trumpeter
V plánu:Supermarine Spitfire 1/57
Jan_K

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek A » 26 črc 2014, 11:39

Pravda, nepamatoval jsem si to přesně. Vladimír Šulc se Oeffaga zcela nezřekl, nicméně uvedl, že se prodává špatně. Přesně se o tom psalo takhle:

10062) 10.01.2011 - Honza Dotaz na Eduardy
Když už se tady naznačují plány budoucí, co takhle nějaká nová chmelnice ve čtvrtce? Aspoň jedna ...

10063) 10.01.2011 - Vladimír Šulc Dotaz na Eduardy
Honza: v dohledné době ne. Jednou asi ještě dojde na tu SE-5a a SSW D.III/D.IV, a asi i na Bregueta 14, ale teď po OEFFAGu , vzhledem k tomu jaký nevzbudil zájem, se do toho moc nepohrneme.

10095) 11.01.2011 - Ivo Gamba Dotaz na Eduardy
Pane Šulci, z níže zmíněného malého zájmu o čtvrtkové OEFFAGy usuzuji, že jejich zmenšení do 72ky se odkládá na neurčito, nebo se mýlím? Velmi rád bych se totiž mýlil.

10139) 13.01.2011 - Radek Dotaz na Eduardy
Zapadla otázka, zda se máme definitivně rozloučit s dvaasedmdesátkovým Oeffagem.

10141) 13.01.2011 - Vladimír Šulc Dotaz na Eduardy
Radek: ne
Radek A

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 26 črc 2014, 11:53

Ano, prodával se špatně ne tak jak Edíci přepokládali. A upřímně asi hůře než ostatní chmelnice od nich i přes to že model je perfektní. Podle mého to bylo zaviněni původem letounu, ony Rakousko-uherské stroje tolik ve světě netáhnou jako Spojenecké nebo německé. Ale pořád si myslím že takový Dreidecker ve dvaatřicetině v kvalitě posledních modelů od Edíků (což znamená o několik set procent lepší než Roden) by přeci nemohl být propadákem. Nebo i ten Siemens-Schuckert. :?
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek A » 26 črc 2014, 12:07

Jinak názory Eduardů na dvaatřicetiny jsou v kostce zde:

18976) 15.10.2013-21:50 - Vladimír Šulc Dotaz na Eduardy
Thůde, nepřijde Vám zajímavé, že ve Vašem případě, tedy v případě velkého obdivovatele, mají Wingnuts skóre 35:0, tedy zhruba 35 vydaných modelů ku žádnému nakoupenému? To na nějaký velký úspěch nevypadá. Naopak, spíš to vypadá na jednu z největších bublin v dějinách plastikového modelářství, a nejen plastikového modelářství. Můj názor na Wingnuts, při velkém respektu ke kvalitě modelů a celkově k odvedené práci, je, že jde z obchodního hlediska o zcela nesmyslný projekt. Kdyby to byla normální obchodní firma, tak je v tomto okamžiku ve stádiu klinické smrti. Ať to počítám, jak to počítám, tak tam musí být obrovský objem ztracených, dokonce bych si troufl říct promrhaných, finančních prostředků. Vy jste, mimochodem, zcela přesně popsal jednu z jejich slabin, a to je nefunkční obchodní model.

18984) 15.10.2013-23:34 - Vladimír Šulc Dotaz na Eduardy
at: ano, chci. Majitel to dělá především pro zábavu, a řekl bych, že se s tím ani netají Jak víte, že jim ten obchodní model zafungoval líp, než jiným? Funguje jim stejně dobře nebo blbě jako jiným, určitě patří k těm lepším, obecně to nedělají špatně, možná opravdu nejlíp ze všech, ale ten obchodní model prostě nefunguje tak, aby to stačilo na solidní výkonnost. Máto své poměrně zásadní limity, přes které se dostat není snadné, podle mého názoru je to spíše nemožné. Navíc to není jediný problém, těch 31 vydaných modelů je moc, přehltili si segment trhu, který navíc není sám o sobě příliš velký. Naopak, je v podstatě okrajový a silně menšinový. Z principu se tam toho nedá moc prodat, a oni toho taky moc neprodali.

18986) 16.10.2013-00:33 - Vladimír Šulc Dotaz na Eduardy
Věřte, čemu chcete. Já mu celkem fandím, taky by se mi líbilo takhle podnikat, ale nemám na to, tak mu to rád nechám. Mě zase baví, co dělám já Jinak do většiny typů, které udělali, bych se zkušenostmi, které mám, nikdy nešel, bez ohledu na to, jestli jsou tu oni nebo ne.
Nevím kolik prodali, ale vím, kolik vyrobili, a nevím o žádném z jejich modelů, který by otočili (ale mohlo mi něco uniknout, nějak moc je nestuduju). Taky vím, co výroba forem a všeho ostatního stojí, a umím celkem slušně počítat. I kdyby prodali všechno, co vyrobili, tak nebudou v zisku. A všechno zdaleka neprodali, tipnul bych, že od většiny typů jsou tak kolem poloviny. Že by to bylo výdělečné nevěřím, ale nikomu svůj názor nevnucuji. Je to ostatně jedno, zůstanou tu po nich krásné a nezapomenutelné kousky, za to, co udělali a jak ovlivnili náš obor mají můj respekt a obdiv.

19010) 16.10.2013-10:15 - Vladimír Šulc Dotaz na Eduardy
Milan Holzapfel: to máte oba v podstatě pravdu, ale je to tak, jak jsem psal už Petrovi. V rámci hospodaření s naší výrobní kapacitou mají přednost čtvrtky, zbytek dostanou dvaasedmdesátiny a 1/144, a na 1/32 zatím nezbývá. Navíc si myslím, že 1/32 je segment trhu s výraznou převahou nabídky nad poptávkou a momentálně nemá vůbec smysl se do něj cpát.
Radek A

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 26 črc 2014, 12:49

Nechce se mi napsat že jsou to bláboly, to by bylo vůči panu Šulcovi nefér, ale co jsem se dověděl tak FE.2b se prodalo přes 100 000 kusů (nemám to ověřené u výrobce, jen jsem to někde četl), čtyři modely jsou už vyprodané a tudíž nedostupné. A i když se říká že Peter Jackson je velkým fandou chmelnic a asi si filmováním vydělal slušné peníze, tak by několik let nedržel naprosto ztrátový provoz firmy. A ani zmiňovaný nefunkční obchodní model mě nepřijde nefunkční. Jen většinou vynechává prodejce a sklady po celém světě. Jinak pokud si něco objednáte tak vše dojde jak má během několika dní (co s tím pak dělají celníci a ostatní státní loupežníci je jiná věc). A že by svými modely přehltili trh?? Co to je za hloupost?? Je fakt že chvíli trvalo než jsme se začali s modely ve větším potkávat na soutěžích ale v současné době se stačí podívat se na sekce Velké války kde pomalu a jistě začínají modely v měřítku 1/32 dominovat. Totéž začíná výt vidět i na modelářských forech a třeba i na FB. A pokud by byl přehlcený trh tak by Wingnuti asi nedokázali vydávat několik nových stavebnic ročně.
Spíš mě argumenty připadají jako zdůvodnění pana Šulce proč oni nechtějí vydávat stavebnice letadel Velké války.
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Scotty » 27 črc 2014, 05:27

V katalogu MPM - CMK, jenž rozdávali na Kitsaloonu v Nymburku, je coby "future releases" inzerováno pár zajímavých položek 1:48 - Hansa-Brandenburg C.I serie 369, Schreck FBA, Fokker D.III, Aviatik-Berg D.I, Lloyd C.V serie 82, F.E.8 ... Jakou vidíte šanci na vydání těchto kousků? Tedy myslím, v nějaké nepříliš "future"? :?:
Build What You Want, The Way You Want To, And Above All Have Fun!
Scotty

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alesak » 27 črc 2014, 10:57

Scotty píše:V katalogu MPM - CMK, jenž rozdávali na Kitsaloonu v Nymburku, je coby "future releases" inzerováno pár zajímavých položek 1:48 - Hansa-Brandenburg C.I serie 369, Schreck FBA, Fokker D.III, Aviatik-Berg D.I, Lloyd C.V serie 82, F.E.8 ... Jakou vidíte šanci na vydání těchto kousků? Tedy myslím, v nějaké nepříliš "future"? :?:

Tak Brandak C.I by byl dost dobrý.Berg se mi jeví přebal Flashback.Lloyda už dělali,ale už několik let čekám na slibovaného Klemm 35 1/48 a nic ,takže bych to bral s rezervou.
alesak

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1030 • Stránka 36 z 69 • 1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 69

Zpět na Diskuse