Všechno podstatné ke stavbě je v Rozestavěno.
Ke kitu, kdybych to měl nějak shrnout - je tam spousta drobných chyb a taky dvě místa (cowling a hlavní podvozek), která chtějí trochu klid a trpělivost. Na druhou stranu model má "zdravý kořínek", v těch věcech, co se počítají, nezklame - hlavní díly sedí, rytí je kvalitní, navazuje, vzpěry sedí perfektně, tvarově je kit přiměřeně přesný, když vezmu v úvahu obskurnost předlohy.
Myslím, že by to byl dobrý kandidát na "revitalizaci", jako prodělal FF-1 nebo Vindicator, dát tam správné dekály, pár resinů (motor, sedačka, cowling?) a leptů navíc, tak je to dodnes top kit. S A. Riedelem jsem se o tom bavil v Nymburce, moc nadšení to nevyvolalo. Já samozřejmě chápu, že pokud se shortrun za 7 respektive 9 let nedokázal ani vyprodat, tak to není zrovna indicie, že by nový model byl kasovní trhák.. No nic, snad někdy.
Ještě bych chtěl jednou poděkovat Alešovi (id allex, AP Models) za acetáty, A. Riedelovi za resinový motor a sedačku (normálně součást stavebnice Buffala od SH) a Lacovi (id discus pilot) za fotky. A taky všem, co reagovali v Rozestavěno. Jo, a id riko82, jehož stavbu jsem měl pro inspiraci v záložkách.
Závěrečným úpravám jsem moc nedal, popravdě řečeno, ty patálie s povrchovkou kolem černého pruhu na trupu (prožraný wash atd.) už mi vzaly chuť to ještě nějak šperkovat. Minimálně tam ještě chybí to pomocné anténní lanko, co má vést do trupu. Ale jsem ve stadiu, kdy se už radši neodvážím na model sáhnout. Při posledních úpravách (lepení závěsníků například) mi to už fakt nešlo od ruky.. možná kdybych do toho teď vrtnul, tak model pukne nebo vybuchne nebo tak něco, takže to raději nechám na později až nikdy.
EDIT: Teď jsem si ještě vzpomněl, chybí mi tam ty vřetýnka, co spojovaly prostředek křídelních výpletů. Taky snad časem dodělám.
Fotky nejsou úplně nejlepší, horší světlo než v Rozestavěno. Časem to asi přefotím, ale teď jsem modelu tak překoukanej, že když zavřu oči, vidím žlutý křídlo

Kritiku uvítám.