Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ Německá technika 1939-45
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Panther ausf.F, Panther II

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod David Šolc » 14 úno 2007, 22:58

Jak to vypadá tak si asi tyhle kočičky nikdy nepráskly a tak všechny obrázky s eFkem nebo dvojkou před říšským sněmem patří do říše pohádek nebo do Dolinova oddělení Panzerwaffe 1946, ale i tak mi vrtá hlavou jestli přecejenom nemohlo dojít k zařazení do nějáké bojové skupiny vzniklé z cvičných strojů a prototypů na nějém polygonu???? :? :? :? :?
David Šolc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 15 úno 2007, 07:56

Tohle mi hlavou nevrtá :)
Chci je dělat jako ukončení celého vývoje řady Panther, abych měl všechny verze těchto krásnejch tanků.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Šolc » 15 úno 2007, 12:21

A jakou by jsete pane Pavlík zvolil coma??? Šel by jste do sci-fi zbarvení nebo by jste udělal jednoduše na všech plochách evropskou žlutou a třeba místama díly ještě v červený základovce?? :D :D
David Šolc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 15 úno 2007, 12:32

To pane...příště vynech. :wink: Ještě se cejtim mladej... :-D
Sci fi mě moc nebere, respektivě vůbec. Udělal bych to jako prototyp v základovce. Jde mi spíš o celou tu řadu, aby byla ukončená.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Šolc » 15 úno 2007, 12:44

Dobře tak Honzo já bych šel taky do tý prototypový kamuflážě a mít celou řadu Pantherů to je taky jeden z mejch snů :D :D :P modely by už doma byly, ale čas není. :? Zatim dávám dohromady Tigry I už mám jednoho z Tunisu, střední produkci z východní fronty a pozdního z Francie ještě bych chtěl postavit nějákýho od Leningradu, stroj nějákýho esa a pak taky toho hybryda se starou velitelskou věžíčkou a celokovovejma kolama bez bandáží :roll: Je toho dost a tak málo času :cry: :cry: :cry:
David Šolc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 15 úno 2007, 12:58

Plány máme stejný...záleží jen na čase a kolik času nám zbývá dokud nepodlehnem stařecké demenci :-D
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Šolc » 15 úno 2007, 13:06

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
David Šolc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Šolc » 15 úno 2007, 13:32

Trocha inspirace......... :-D
Přílohy
panther_f_kol.jpg
David Šolc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 15 úno 2007, 13:36

Mno...už jen to udělat :-D
Ted jsem jeden Ausf.G dodělal(viz.Galerie techniky), mám toho na stole moc rozdělanýho, ale řada na něj dojde taky.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bronco » 15 úno 2007, 14:27

David-Binky píše:Jak to vypadá tak si asi tyhle kočičky nikdy nepráskly a tak všechny obrázky s eFkem nebo dvojkou před říšským sněmem patří do říše pohádek nebo do Dolinova oddělení Panzerwaffe 1946, ale i tak mi vrtá hlavou jestli přecejenom nemohlo dojít k zařazení do nějáké bojové skupiny vzniklé z cvičných strojů a prototypů na nějém polygonu???? :? :? :? :?

Ak by sa dostali do bojov napr. v Berlíne, asi by sme jednu z nich našli v Kubinke :-D No ale vážne: nie, z technologických vzorkov, prototypov a cvičných strojov sa bojové skupiny nevytvárali a ani sa tieto kusy nezaraďovali do bojových skupín. Výnimkou sú Tigre I (P), ktoré do bojov skutočne nasadené boli, ale ostatné... Na veľké štastie spojeneckých armád si už novoprojektované nemecké tanky na spojencov nevystrelili ani samostatne, ani v skupine. Myslím, že z tých nových tankov dostatočne oblažili spojencov Kráľovské Tigre, Jagdpanthery a Jagdtigre, ktoré vlastne až do konca vojny nemali konkurenciu - snáď s výnimkou IS2, na západe nemali Amíci s Tomíkmi nič, čo by sa mohlo týmto tankom postaviť (týka sa samozrejme ťažkých tankov, v kategórii stredných bezkonkurenčne kraľovali T-34 spolu s Pantherom - Shermanologovia prepáčia). Na druhej strane - má to logiku, Nemci potrebovali kdejaký dobrý tank, hm, upresnil by som, že potrebovali vlastne kdejaký tank (používali aj Renault FT-17 z 1. svetovej), a nový Panther s prehľadom prekonával všetko, čo mohli Spojenci proti nemu postaviť. Zaradiť ich však mohli, napr. do Panzerlehr - prečo to nespravili, je asi skôr otázka pre historikov. Možno to i Nemci plánovali, ale nestačili zrealizovať vzhľadom na koniec vojny.

P.S.Tankoborníci boli mimochodom v urbanistike oveľa nebezpečnejší ako tanky, takže pokiaľ na nejakých Spojenci narazili, na Západe ich promptne strieľali, a na východe ich rovno prechádzali tankom. Navyše tankoborníkom mohol byť ktokoľvek - a to aj deti, čo Nemci skutočne využili, napr. 13-ročne deti vo Volksturme, strieľajúce Panzerfausty na sovietske tanky v Berlíne - zatiaľ čo k "výrobe" tankistu potrebovali čas na vycvičenie posádky. A ten čas im koncom vojny chýbal.
KPM Bratislava
WIP - T-72M1 Tamiya 1/35 -https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=131648
Bronco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Šolc » 15 úno 2007, 17:26

to Branko: děkuju za obsáhlou zprávu, ale nevim jestli máš úplně pravdu s tim nenasazováním prototypů na konci války. V hlavě mi třeba uvízla fotka Waffenträgeru ( Krupp Ardelt ) z berlínských ulic který podle publikace od Militarie byl zařazen do 3rd Panzerjäger Abt. Inflantery Division " Ulrich von Hutten" a to samé platí i o Borgward BIV Sdkfz 301 je to dálkově ovládaný nosič náloží vyzbrojený šesti Panzerschrecky ten prý dostala do vínku 11. SS Panzer Division Nordland. Kdo ví jak to bylo s dalšími Waffenträgery?? :D :D :D
Ale musim uznat, že voják s panzerfaustem je v sutinách mnohem nebezpečnější než tank, a když má sebou těch panzerfaustů trakař :) :) :)
David Šolc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Šolc » 15 úno 2007, 18:32

Ještě fotky věžě a děla
Přílohy
Dělo pro Schmalturm.JPG
Schmalturm.JPG
David Šolc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bronco » 15 úno 2007, 18:42

David-Binky píše:to Branko: děkuju za obsáhlou zprávu, ale nevim jestli máš úplně pravdu s tim nenasazováním prototypů na konci války. V hlavě mi třeba uvízla fotka Waffenträgeru ( Krupp Ardelt ) z berlínských ulic který podle publikace od Militarie byl zařazen do 3rd Panzerjäger Abt. Inflantery Division " Ulrich von Hutten" a to samé platí i o Borgward BIV Sdkfz 301 je to dálkově ovládaný nosič náloží vyzbrojený šesti Panzerschrecky ten prý dostala do vínku 11. SS Panzer Division Nordland. Kdo ví jak to bylo s dalšími Waffenträgery?? :D :D :D
Ale musim uznat, že voják s panzerfaustem je v sutinách mnohem nebezpečnější než tank, a když má sebou těch panzerfaustů trakař :) :) :)

Mas pravdu. Ono to neboli iba Waffentragre ale tiez aj Sturer Emil atd. Skor som chcel upozornit na to, ze zaradovanie prototypov a pod. bola skor vynimka ako pravidlo. Ale samozrejme, mam v tom medzery, a mozem sa mylit - kazda nova informacia je preto viac nez vitana. Vies co bude najlepsie? Zasadnut niekde na pivco a hodit rec - myslim, ze si budeme mat hodne co povedat :) Chce sa niekto pridat? :twisted:
KPM Bratislava
WIP - T-72M1 Tamiya 1/35 -https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=131648
Bronco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Šolc » 15 úno 2007, 18:49

Jo Jo pivo by bodlo :P :P :P :D :D :D, ale bohužel na Slovensko nejezdím každý den a na soutěžích jsem taky svátečně vlastně jezdím jen na "Šutrák" do Nové Paky a po dalších soutěžích jezdím po internetu :? :? :?
David Šolc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KING TIGER » 15 úno 2007, 20:15

Mě by zajímalo, kde vzal dragon plány na Prototyp a produkční řadu u jejich Panthera F od cyber hobby. Ve stavebnici mam dvě korby a jedna je produkční a další prototypová. Dají se někde sehnat plány na tyto stroje? /dílencké, náčrtové/
http://www.ju-88.wz.cz

"Model nedělá modeláře, ale modelář dělá model"
KING TIGER

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Německá technika 1939-45