Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2014
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

6/2014

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 6/2014

Příspěvekod Martin Kováč » 30 čer 2014, 11:53

Žiadny strach, za rok-dva, keď už budem konečne zárobkovo činný, prestanem publikovať, nebudem vám kaziť Modelařinu (rozumej hračkařinu, resp. model-čierny-jak-kus-uhlia-a-nudný-jak-nedozretý-banán-řinu)
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jaroslav Hašek » 30 čer 2014, 12:03

Ty dva roky nepřežiju :cry: ,Tvůj Cat 9 Doby je ovšem kamaráde k sežrání ,Mistrovský kus... :hurray: =D>
" Bůh to pochopí,můj Pane...,a jestli ne,pak to není Bůh !
...a nemusí nás to trápit! "
Jaroslav Hašek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Žiška » 30 čer 2014, 20:24

Někoho baví stavět, někoho barvit, proto vznikají v zahraničí tandemy modelářů. Mě se taky T-62 zase tak moc nelíbí, ale je to můj subjektivní pocit. Za to jsem viděl buldozera na Missing-Lynx a ten prostě nemá chybu, tak tady na MF patinuje málokdo, na to je třeba cit. Stejně tak se mě nelíbila Merkava IV, protože Hobby Boss stojí za kulový, ale ta potvora z první války je fantastická. Martin se nestydí ukázat jak perfektní práci, tak třeba model rychle postavený. Je na něm vidět, že ho baví povrch, ale ne už tak stavba. Já řeším detaily, přesnost, ale nikdy bych neudělal takový povrch jako on, prostě na to nemám. A takových je tady mnoho, co na to nemají a co staví i 10 let stále stejné paskvily a nikam se neposunuli. U Martina je prostě znát kdy stavěl precizně a kdy něco odfláknul, každopádně patinu má vždy perfektní.
Rozestavěno:
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... 71#p302171
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=19673
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=84748
Vladimír Žiška

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jaroslav Hašek » 01 črc 2014, 05:33

To je pravda,ale proč to odfláknuté cpe do Modeláře... :P

Slavnosti sněženek :arrow:
Prodavačka: „Mistře, žení se mi syn, tak jsem si myslela, jestli byste tam neměl nějakej nepovedenej obraz.”
Mistr: „Jak nepovedenej obraz?”
Prodavačka: „No nějakej zfušovanej...”
Mistr: „Paní, já jsem akademickej malíř, já žádný zfušovaný obrazy nemám! Já jsem udělal slabikář pro děti, který se podle něj učí už deset let! Prej zfušovanej...”
" Bůh to pochopí,můj Pane...,a jestli ne,pak to není Bůh !
...a nemusí nás to trápit! "
Jaroslav Hašek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondrous » 01 črc 2014, 06:01

Tuhle hysterii dost dobře nechápu - tak je tam spára, která tam být nemá.

Copak se nikdy v historii modeláře nestalo, že by se tam objevil model s nepřesností?

Určitě je dobré na to upozornit, ale nevidím důvod pro takovouhle reakci.
Obrázek
Ondrous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Horáček » 01 črc 2014, 07:03

Ondrous píše:Tuhle hysterii dost dobře nechápu - tak je tam spára, která tam být nemá.

Copak se nikdy v historii modeláře nestalo, že by se tam objevil model s nepřesností?

Určitě je dobré na to upozornit, ale nevidím důvod pro takovouhle reakci.

Nemám pocit, že by ty hysterický reakce směřovaly přímo na tu nepřesnost. Spíš se lidi nechali "vytrollit" až těma Martinovýma reakcema...
ADSTANTES

Rozestavěno: Supermarine Type 300 (CMR), Spitfire F.22 (Airfix),
2014: Spitfire LF Mk.IXe, A-4G Skyhawk, Whippet Mk.A
2013: Corsair Mk.IV, MiG-21PF, Pink Panther, Zlín Z-142, Vulcan B.2, Daimler Armoured Car, Churchill Mk.IV, Seafire Mk.Ib,
2012: Centurion Mk.11LR, Praga AH-IV-Sv, Praga AH-IV-R, M22 Locust, Challenger 1, MQ-9 Reaper
Robert Horáček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Horrido » 02 črc 2014, 07:04

To by musel být zázrak kdyby někdo jednoduše uznal chybu. Jako že se to stane každému a nic na tom není. Ne, je nutno nejdříve zatloukat a nakonec všem co umí akorát "nudné uhlí" vvynadat a urazit se. :) Diskuse na netu je v podstatě skupinová terapie. :)
"Pokud přijmeme zásadu demokracie, že pitomec má stejnou cenu jako nadaný člověk, je třeba zajít o krok dále a připustit, že dva pitomci jsou lepší než jeden nadaný člověk.„ Leó Szilárd
Horrido

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Kováč » 02 črc 2014, 07:34

Ja nie som urazený, ja som len veľmi smutný :cry: už tri týždne kvôli tomu ani poriadne nespávam
Přílohy
103092.png
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubomír Kerék » 02 črc 2014, 08:22

kua martin tie tvoje reakcie su teda tragické :shock: čo tak reagovať trochu s nadhľadom a na úrovni - zodpovedajúcej tvojmu veku a tvojej profi práci ...
Lubomír Kerék

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Braun » 02 črc 2014, 19:48

Maťo, Maťo už to nieje ani len trošíčku vtipné :roll: ako si si len dovolil taký paskvil prezentovať v Modelári (_!_)
Forza!!! Marina Veneta

B-26 Marauder 1:48
P-47 Big Squaw 1:48
Bf 109G-10 Eduard 1:48
Bf 109G-2 MERSU Eduard 1:48
FW-190A4 Eduard 1:48
Martin Braun

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mgr. Petr Dušek » 09 črc 2014, 07:44

Někdo umí namalovat model na model, někdo ne. Každopádně zatmelit fugu, začistit vyhazováky a mít geometrii v pořádku je základ. Jsou tací, kterí používají při stavbě takové zbytečnosti jako je digitální šuplera, kalkulačka, skalpely, profily evergreen, drátky, lepty atd..... ale každopádně je to jen koníček, který má modeláře bavit a dělat mu radost. A když se něco nepovede, obvykle se to zjistí, až když je model hotový, měl by umět přiznat chybu a poučit se z ní....
.... jo a nenechat se odradit.
Dušín
Modelařím 1/72 přes 37 let sobě pro radost a spoustu toho neumím.
Nejradši sochám modely z kousků plastu, polyuretanu, nebaví mě malovat model na model.
Mgr. Petr Dušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mara modelar » 09 črc 2014, 08:08

Upřímně? Mně se ten model líbil a ne, že ne! Mimochodem, zdá se mi, že někdo tady něco plácnul o nerovnosti kol a spáře, která je skoro na každým druhém modelu, či co a ostatní se přidali. Nějak jsem si nevšiml, že by někdo psal nějaké další chyby. Takovou vlnu kritiky jsem snad zažil na nedávném tématu, jde z toho vznikla až "hádka". Nevidím tedy dǔvod, proč by měl Martin přestat psát do Modeláře. Povrchová úprava je vynikající a neříkejte mi, že všechny modely jsou "the best od the best" a nemůžeme čekat, že všechny modely budou jak od Miga nebo Rinaldiho. Navíc si ani nejsem jist, kde je to zakřivení kol, osobně jej nevidím ani pod lupou. Asi je 3x násobné zvětšení málo :wink: .
Mě se Martinovy modely líbí a například Merkava se mu též dost povedla. Navíc si myslím, že by ten model redakce nepřijala, kdyby byl špatný.
As long as I live, I stand with SiraHobby...
Baví mě malovat model na model
mara modelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 09 črc 2014, 08:24

Máro: Možná se to v tobě uvedeném tématu zvrhlo v hádku, ale jen díky tomu, že jistý člověk začal druhé urážet a druhý se snažil učňovské nedostatky skrýt pod pojem výtvarného cítění místo toho, aby si šli nastudovat základy čisté stavby.

Když je někde nezatmelená spára a nebo ponechaná dělící rovina, tak to je chyba při stavbě a sem tam jí může přehlédnout každý. Nicméně je to chyba a člověk je tvor chybující.
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mara modelar » 09 črc 2014, 08:40

Mariáne: To samozřejmě respektuji, ale zdálo se mi, že věty typu : Nepíš už do Modeláře, jsou přehnané.
Chybu také stačilo, dle mého názoru, říct jednou/dvakrát, ale ne na cca. 2 strany diskuze.
As long as I live, I stand with SiraHobby...
Baví mě malovat model na model
mara modelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 09 črc 2014, 09:02

To máš pravdu. Já jsem se také nesnažil až tak reagovat na diskutovaný model, ale celkově. Upřimně si nejsem jistý jestli na své T-62 nemám tu samou spáru a tedy chybu.
Pokud bych se, ale měl vyjádřit k diskutovanému modelu, tak se domnívám, že Martin postavil daleko lepší. Hodně mě překvapil rozdíl modelu na živo a pak na fotkách.
Nevím proč by Martin neměl už psát kvůli nějaké chybě. Ono napsat a nafotit článek je, alespoň pro mne, horší než postavit model. Já osobně, když chytnu slinu a staví, tak mám problém práci přerušit a jít to štelovat pod fotoaparát. Třeba svou T-62 jsem začal stavět jako model + článek a nakonec jsem jí vyfrk(seděl jsem u toho i přes noc), na focení se vyprd a už jsem ani nic nepsal. Je to způsobený i tím, že mám fotostan na půdě a kvůli každé fotce musím natahovat 10m prodlužovačky a pod. Snad se to změní, protože v těchto dnech dokončuji stavbu domu(teď už doopravdy) a díky tomu se mi uvolni pracovna, kde mám naplánovaný pracovní stůl hned vedle stolu na focení.
No a Martin je modelář, který umí stavět a zároveň fotit a psát. Takových lidí tu moc není a tak ať dělá co umí.
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na 2014