Díky za rady. Zkusím prvně tu vodičku dát pouze na obtisk a uvidíme co to udělá. S vodičkama nemám žádnou zkušenost, tak snad to hned na začátku nezmrvím
Zdravim. Snad sa nebudem opakovat, zial som si nestihol pozorne precitat kazdu jednu stranu vlakna. Dostali sa mi do ruk dekalove vodicky Vallejo. Ako sa s ni mi pracuje?
dnes som si kúpil mr. mark softer, lenze ta potvora mi nefunguje, naniesol som obtisk, natrel softerom, nechal vyschnut.... a nic, obtisk rovnaky ako keby som ho naniesol vodou, nic neskopiroval ani nezaliezol do spar. mr. setter som nekupoval, zo vsetkych informacii co som precital mi vyslo ze by mal ten softer fungovat aj bez setteru, gundam-aci to tak bezne pouzivaju... Je teda problem v tom ze som nepouzil setter ? alebo je ten softer nefunkcny ? Trosku ma to hneva lebo 6€ za flasticku tohoto sajrajtu je sakra vela (este ked mam kupovat setter ) a nic to nerobi.
z toho vyplyva ze chyba je kde ? v softeri ? tu je vysledok mojho pokusu, prva fotka su ak sa nemylim decaly zo zera od academy padleho na pokusy a ten churchil je z airfixu, ani to s nimi nepohlo, to druhe je na sidoluxom prelakovany povrch aplikovany decal z eduard weekend, to sa mi zda lepsi vysledok, lenze stale to nie je take ako na fotkach po webe, ze sa to neda rozoznat od nastriekaneho
Naposledy upravil right13 dne 21 úno 2015, 14:36, celkově upraveno 1
Počkej, teď nevím co řešíš, jestli postup nanášení dekálů nebo že ti softer nefunguje ? Některý dekály jsou fakt prkna a blbě na ně fungoval i starý Softer.
Neviem ako je na tom Academy teraz, ale ak niekto napíše slovné spojenie "plechové dekály" tak tie academácke boli toho synonymom, takže možno nebude chyba v Softeri. Môžeš ešte skúsiť linky opatrne prejsť nejakým starším tupým skalpelom priamo cez dekály.
V tom druhom prípade u Eduardu nevidím žiaden problém - dekál pekne kopíruje linku aj povrch vškovky, ak to chceš maš ešte lepšie, tak musíš spraviť aj lepší povrch. Ak nezjednotíš povrch po nanesení dekálov ďalším lakom, tak to poznáš vždy (" lenze stale to nie je take ako na fotkach po webe, ze sa to neda rozoznat od nastriekaneho")
Ahoj, mám sadu vodiček na polepky od Agamy. Zkoušel jsme tu na přilepení, nebo jak to říct, a katastrofa. Konzistence jak syrup, když to dám na model (syntetika bez laku,) tak to dělá takový (něco jako) kuličky, zhruba jak voda na mastném povrchu. Práce s tím je na pikaču, je to vlastnost nebo závada, nebo jsem levej já?
Jsem z modelařinou teprve začal. Naklusal jsem do krámku co je u nás 20 let. Myslel jsem si, že když je tam tak dlouho, tak to bude expert. Vybral jsem si model a povidam: "věci co potřebuji mi dejte" Dal mi agama syntetiky- nekryjou, agama lepidlo -nelepí, maskol -Agama, problem jsem pospsal jinde ve foru...
S agamackymi vodickami robim uz roky a spokojnost. Je pravda, ze taku hustu konzistenciu mi Hypersol ziskal ked uz bol dlho dlho pouzivany. Ani som ho nestihol minut cely. Zvysok bol husty ako med. Takze do kosa a kupit novy. Tolko moja skusenost
Viktor
Naposledy upravil Marder dne 25 úno 2015, 08:28, celkově upraveno 1
Důvod:Odstraněna citace
Pro ty, co nečtou celé vlákno jako já zdvihám varovný prst před Hypresolem od Agamy S ním se musí opravdu opatrně. Včera mi rozežral až na plast nástřik Vallejo laku (polomat i lesk) a Aqua Color od Revellu. No chybama se člověk učí ...
Já jsem za ty roky používání vodiček Agama vypozoroval, že jsou agresivní vůči akrylovým barvám. Jinak se Hypersol dá říznout vodou- to dělám i s GS softter- to je taky dobrej žrout.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE #TeamFoltýn Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...