Taky si přisadím s několika oloupnutými umouněnci a jedním drbanem ... Teda zmáknout věrně ty vyžíhaný plechy nad komorou forsáže (foto 3) bude asi jen pro pekelně pevný nervy a ruku ...
Tento moc olietany nie je, ale je zaujimave, ze s takymto T-boltom, "atraktivne " pomalovanym vytecenym olejom po zasahu FLAKom, ten chlapik dokazal pristat. Z tej kabiny nemohol nic vidiet.
A tu mozno pekna diorama "Ked sa dvaja maju radi", tiez je tam hodne malovania olejom:
Tohle se mi jeví, jako dost zajímavý...Nikdy jsem nic podobnýho neviděl, ale to bude asi tím, že Mustangy nemusím Podle popisky, je ta barva strhaná lepící páskou, která měla zabránit korozi, při přepravě přes moře... Na modelu by to mohlo vypadat parádně, což?
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
Tak jsem si na toto téma vzpomněl v týdnu při návštěva v Náměšti. Ty AH-64 byly pěkně "jeté", klasické předlohy pro španěláky.
A pak jsem si říkal, jak se podceňuje hra s lesky a maty na modelech. Nejlepší je klasická věta "nakonec jsem celý povrch sjednotil polomatným lakem". Ty AH-64 byly v celém rozsahu od vyslověně lesklých míst od unikajícího paliva až po tvrdě matná místa.
A nakonec jsem si říkal, jak by se asi španělská škola vyrovnala se svými "univerzálně-sterilními postupy" s následujícími legráckami:
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909