Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

SdKfz 7/2 Flak 37 3.7 cm 1/35

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

SdKfz 7/2 Flak 37 3.7 cm 1/35

Příspěvekod Rajmund » 12 led 2014, 12:35

SdKfz 7/2.Model je postavený zo stavebnice Trumpeter v mierke 1/35.Stavba je doplnená plechmi od Eda,figurky od Miniartu,doplnky sú rezin a samadomo.Plachty ako vždy z alufolie.Kompresor je stavba z upravených zvyškov zo šrotoviska.Privesný vozík som otvoril,doplnil vnútro o náklad.Vozík je doplnený strešnou konštukciou a bagažou.
Přílohy
_1120187.JPG
_1120185.JPG
_1120184.JPG
_1120182.JPG
_1120181.JPG
_1120179.JPG
Rajmund

• Odpovědět s citací

Re: SdKfz 7/2 Flak 37 3.7 cm 1/35

Příspěvekod mara modelar » 29 čer 2014, 13:10

Všiml jsem si toho až teď, skvělá práce. Mooooc líbí =D> =D> =D> Jen tak dál [-o< [-o<
As long as I live, I stand with SiraHobby...
Baví mě malovat model na model
mara modelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Liether » 04 črc 2014, 18:02

Vypadá vážně super! ;-I Nechápu, že to skoro nikdo neokomentoval... :o
Viktor Seidel

Hotovo:
...na východní frontě klid. Finsko, ranný podzim 1943. Vinětka 1/35: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=335&t=89032
Liether

• Odpovědět s citací

Příspěvekod korki » 04 črc 2014, 18:25

lebo na tom fakt nie je nič super... :? tento výtvor hodne zaspal dobu, pred 30timi rokmi by z toho možno všetci padli na riť...aj o tom pochybujem
Martin, 33 rokov
Coming soon: viewtopic.php?f=58&t=137790
Galéria http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=53476
korki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Čižmár » 04 črc 2014, 18:37

Fúha... Silné slová... Dobre, figúram asi chýbajú oči. Ale inak? Že to nie je otrieskané? Že na tom nie je kilo chémie? Či? Zhovadiť bez udania dôvodu poctivú a čistú prácu kolegu, to je lacná podpásovka....
Ján Čižmár

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 04 črc 2014, 19:06

Ján Čižmár píše:Fúha... Silné slová... Dobre, figúram asi chýbajú oči. Ale inak? Že to nie je otrieskané? Že na tom nie je kilo chémie? Či?

To s chemií a patinou nemá nic společného! Třeba ten přívěsný vozík. Způsob vybarvení světel je mírně řečeno nešťastný. Čistota slepení toho vozíku není také dokonalá a tak bych mohl pokračovat.
Jako třešnička na dortu je trikolora na přilbě umístěná na špatné straně.
Celkově v tom vidím určité rezervy a myslím si, že by autorovi více pomohlo kdyby ho někdo nasměroval dobrou radou, než se tady plácat po zádech, ale to se netýká jen tohoto modelu od tohoto autora.

Nazdar Korki! Ty ještě žiješ?
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Čižmár » 04 črc 2014, 19:09

Nehádam sa, určite o tom vieš viac ako ja. Ale keď už hovoríš o tom nasmerovaní - prečo ho na tie chyby od januára nikto neupozornil? Zrazu až teraz...

P.S.: Výhrada bola o zaspatí doby, nie o technických chybách, takže? Neviem....
Ján Čižmár

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 04 črc 2014, 19:18

Za sebe mohu říci, že jsem si tohoto modelu všiml až dnes.
Pokud jde o tvůj příspěvek, tak v něm nevidím nic o čase a nebo zaspání doby. Píšeš tam jen chybějících očích, o chemii a omlácení.

Jinak mi je to celkem putna. Je tu spousta nových uživatelů díky kterým to tu zcela změnilo atmosféru. Plno kvalitních modelářů i odešlo a když se tu rozvířila kauza Seriously tak mi hodně vadilo jakým způsobem byl jejich názor na zdejší poměry presentován. Tento způsob mi vadí i dnes a vadí mi i jejich osobní útoky na některé soukr. osoby, ale na druhou stranu také dnes už plně chápu jejích námitky na chod zdejších diskuzí.
Naposledy upravil síra dne 04 črc 2014, 19:26, celkově upraveno 1
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Čižmár » 04 črc 2014, 19:21

Nie v mojom, v Korkiho... A to, že je Ti to "putna" je škoda, pretože, ako som Ti písal dávnejšie, Tvoj názor si vážim, a pomohol by nám viacerým, neznalejším. Ale keď "putna", tak "putna", s tým nik nič neurobí.... Ja sa s každým bavím maximálne slušne (keď som minule hľadal odkazy na King Tigra a dostal som sa na Korkiho vlákno z minulosti - tak to teda bola sila), bol som aj na vojne, takže si viem uvedomiť, kto je mazák a kto bažant, ale keď si dovolím vyjadriť svoj názor (prípadne položím otázku), nemyslím, že by som sa tým nejako dotkol high society. To tu fakt nováčikovia majú len držať hubu a krok?

P.S.: Keď Korki napíše, že model hodne zaspal dobu, bez udania jediného dôvodu, ktorý sa mu nepozdáva, to sa Ti zdá fér?
Ján Čižmár

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 04 črc 2014, 19:53

Podívej se. Každý den někomu odpovídám a nebo radím. Nikdy jsem nikoho neodmítl, ale když chci zde na fóru někomu poradit, tak si to vždy dotyčný udělá stejně podle sebe a diskuze končí slovy " já si to stavím pro radost".
V plno věcech vymýšlíte vymyšlené a v plno věcech stačí kliknout na Google tam to najdete. Já nevím jestli to je tou dnešní mladou generací, že potřebujete mít všechno pod nosem a nebo vodit za ručičku? Na svých workshopech každému říkám ať jde na ulici a kouká kolem sebe, že na patině není nic složitého. Prach práší a voda teče odvrchu směrem dolů. A to ať se snaží napodobit na svém modelu.

Teď to napíši zcela otevřeně. Vymyslel jsem několik druhů patinátorů a přivedl k životu Sirahobby. Není to na zbohatnutí a ani uživení, ale baví mě vymýšlet různé blbosti, které Vám modelářům mohou ulehčit život. Jako kluk jsem zažil dobu, kdy se začínal řešit zimmerit na modelech něm. techniky. Zkoušel se krepový papír, zkoušela se kolečka ze zapalovačů a já nevím co ještě. Dnes máte možnost si za pár kaček koupit Zimmeritovou pastu, která je hodně podobná té skutečné a která dokáže modeláři neskutečně ulehčit život a navíc, která je smyvatelná vodou a nijak nepoškodí povrch jednotlivých výlisků jako třeba různé nalepovací nesmysli a nebo dvousložkové tmely. Pak mi napíše modelář, s dotazem jak má udělat zimmerit. Celý den mu to vysvětluji a výsledek je ten, že si koupí tmel od Tamky, rozmatlá ho na povrchu a do toho nadělá vzorek šroubovákem. Na můj dotaz, proč to neudělal jak jsem mu psal, tak mi odpověděl, že už nechtěl kupovat tu mou pastu. No hlavně, že si koupil tmel od Tamky.
A přesně tak to je i tady na fóru.
Pokud budeš chtít poradit, rád ti poradím. Pokud to budu vědět. Třeba ti někdo poradí lépe, ale pokud si koupíš tmel od Tamky tak mi nech to právo si myslet, že seš vůl.

Pokud jde o Korkiho, tak to není nic proti tomu co tu dokazoval dříve a je vidět, že jsi to nezažil. Každopádně Korki stavět umí a vždy s ním rád vyměním pár slov. A korki v tomto případě jen odpověděl (a pro mě celkem srozumitelně) na předcházející otázku.
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Čižmár » 04 črc 2014, 20:12

Všetko, čo si napísal, beriem. Podobné skúsenosti s radením nepoučiteľným (v práci, nie v modelárčine) mám aj ja, a keď človek raz neposlúchne moju radu, a urobí si po svojom, u mňa skončil. Bude asi naivné Ti hovoriť, že ale nie sme všetci rovnakí... Ja už do "mladej" generácie veľmi nepatrím (mám už zopár rokov), a Google je môj "najlepší kamarát", takže sa snažím hľadať, a dokonca nájdem aj čo to pre iných (baví ma to aj keď tu potom občas schytám, ako si dovolím radiť, keď som ešte nič neukázal), takže o pomoc volám, keď už si naozaj neviem rady - keď budeš mať workshop na Slovensku ver mi, budem prvý v rade. Starých harcovníkov si vážim, aj keď to sem tam vyzerá (ale to asi na základe tých skúseností, čo si spomínal), že ich každá otázka od "bažantov" irituje. Čo sa týka poznámky Korkiho (a už to spomínam posledný raz - nepatrí sa to riešiť bez neho), chcel som len vedieť, čím ten model zaspal dobu. Občas vyslovená myšlienka (či možno aj výhrada), možno vyznie ako nemiestny útok, ale minimálne v mojom prípade to určite tak nie je...
Ján Čižmár

• Odpovědět s citací

Příspěvekod korki » 04 črc 2014, 20:29

Presne tak, reagoval som len na predošlí príspevok...dôvod nemusím udávať žiadny, stačí sa na model pozrieť a je jasné, že to nie je "poctivá a čistá práca kolegu"......keby vynechal tu hnusnú snahu o patinu v podobe hnedého pastelu naštetcovaného v každom kúte, tak to aj tak nebude tá poctivá práca, stačí sa pozrieť lepšie a uvidíš ten ogrcaný povrch farbou.....poznám aj iné práce tohto autora, videl som ich aj na živo a je to všetko na jedno kopyto...ďalej sa nemá cenu rozpisovať o chybách tohto modelu, lebo naozaj pôsobí ako nejaký skúšobný model začiatočníka navštevujúceho prvý stupeň základnej školy...

no a tu sa asi dostávam k svojim začiatkom, kedy som na tomto fóre začal prispievať podobnou a sem-tam aj drsnejšou kritikou, ktorá tu rozvírila len vášnivé diskusie.... a tak sa vraciam k mlčanlivosti a lajkovanie všakovakých hovadín nechám pre ostatných... proste som mal len slabú chvíľku a za to sa ospravedlňujem :|

A nazdar Marián, hej žijem, sem-tam čosi aj polepím, ale skôr sa venujem iným aktivitám....aj keď chcem to zmeniť, lebo je to fakt krásny koníček a mám toho doma tony a nechcem aby sa to skazilo, tak snáď v blízkej budúcnosti zas niečím pekným prispejem
Martin, 33 rokov
Coming soon: viewtopic.php?f=58&t=137790
Galéria http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=53476
korki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Liether » 04 črc 2014, 23:28

Doufám, že jste se páni učení moc nebouchli do hlavy, jak jste padali z nebe =D>
Viktor Seidel

Hotovo:
...na východní frontě klid. Finsko, ranný podzim 1943. Vinětka 1/35: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=335&t=89032
Liether

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Čižmár » 04 črc 2014, 23:31

Ja by som bol za taký "ogrcaný" model vďačný, keby som ho mojimi drevenými prstíkmi (klátikmi) po MP (mozgovej príhode) spred roka a pol takto dogniavil :) (modelárčina je pre mňa perfektnou rehabilitáciou, ale aj spomienka na časy Lepí M a Unicoliek), holt Vy chlapi ste niekde inde, tak isto ospravedlnenie z mojej strany (_!_) (každý máme blbú chvíľku), len som nevedel v čom to Rajmund (jeho 16-tiny sú pecka - aspoň pre mňa ) tak skonil. Viem, že to bohapusté chválenie a búchanie po ramene je hlúposť (keď také niečo chcem, hodím model na intscalemodeller, keď chcem kritiku, hodím ho sem - aj keď ma teda mrzelo, že o to nikto ani nezakopol), ale občas poteší a hlavne povzbudí :hurray: - ako bývalý tréner viem, že keby som do decka len kopal, nikdy by som z neho nevychoval majstra Európy. Síra, Korki, dúfam, že raz (ak boh dá aj s Vašou pomocou) sa Vám aspoň priblížim. Všetko dobré =;
Naposledy upravil Ján Čižmár dne 04 črc 2014, 23:56, celkově upraveno 4
Ján Čižmár

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Čižmár » 04 črc 2014, 23:32

Liether píše:Doufám, že jste se páni učení moc nebouchli do hlavy, jak jste padali z nebe =D>

Liether, nechaj tak, to je OK...
Ján Čižmár

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky