Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2014
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

6/2014

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 6/2014

Příspěvekod Zdeněk Krčmář » 20 čer 2014, 07:55

Andy píše:To zbynek.skopan: To nemyslíte vážně že ne ? :shock:

Jen jeden příklad, před časem ( asi před jeden a půl rokem) jsem do redakce poslal článek na CV 9 ve třistapadesátině. dle domluvy už měl vyjít ve dvou řádných číslech a pak v posledním Extra. A ....nevyšel. Příště než bych se mořil u počítače s písmenky tento čas raději prosedím u verpánku.
http://zetmodel.webnode.cz/
http://www.plastic-hobby.com/
Zdeněk Krčmář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 20 čer 2014, 08:48

:-& Upřímně řečeno,těch plánků lodí tam zas tolik nebylo,a většinou se jednalo o takové ty EX 500 a podobně.Můj Otčím byl lodním modelářem na Evropské úrovni(3X mistr republiky kategorie E-F,ale vždycky v maketách)Tudíž jsem to měl u rypáčku.Pro soutěžní lepenici se plánky v Modeláři hodily tak pro Žáky...,něco jiného byla edice Modelář Speciál,ve které vycházely dokonalé stavební plány,třeba Paolo M a podobně...
Nové číslo mne samozřejmě nesmírně potěšilo až k šílenému fandovskému třeštění. :hurray: :hurray: ,v prvé řadě mne praštila do očí díra v"sekeře" T 62.To je docela slušná prasárna a tak nadhvězdný lepič by takové chyby neměl dělat... :'-( ,celkově mi ta T 62 nesedí,je to asi umění,ale Mistr je zřejmě už tak umělecky vysoko,že mu rozumí jen pár vyvolených :arrow: .Celkově mi to připadá trochu jako patinovací masturbo,něco jako nekonečné sólo,nějakého pitomého kytarového nešťastníka... :P .Jinak číslo standardně výtečné.Nejlepší je skvělý závěrečný článek...Díky Jezevčíkovi,díky redakci,díky Aeromedii. =D> =D> :hurray: :hurray: [-o< [-o<
P1740986.jpg
Sekyra na T 62(Tiran 6)

:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nunymaster » 20 čer 2014, 09:24

pěkné číslo , jen jedna věc mi nesedí...V3S od Jmpk... pěknej rozbor lepení , detailní popis neduhů ( a je jich safra dost ) , ve výsledku pěknej model ale asi budu divnej když se podivím nad závěrem kdy ho pan Lebl hodnotí pozitivně , s tím : ,, že těch pár neduhů dokáže středně zdatný modelář se zkušenostmi se stavbou odlévaných stavebnic zvládnout.... ano to jistě ale myslím si že model za cca 1200 kč by vyjmenované neduhy mít nemusel , nebo alespoň ne v tak hojné míře..... není to nic proti panu Leblovi osobně ,model postavil se ctí ... [-o< [-o< .ale asi chci za své těžce vydělané a na rodině uškudlené peníze něco lepšího .... :( :(
Naposledy upravil nunymaster dne 20 čer 2014, 09:25, celkově upraveno 1
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
nunymaster

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomec » 20 čer 2014, 09:25

Duch píše::v prvé řadě mne praštila do očí díra v"sekeře" T 62.To je docela slušná prasárna a tak nadhvězdný lepič by takové chyby neměl dělat..

no ono je problem ze uz sa moc nehladi na technicku cast ktoru niektory chcu mat cim skor z krku a niektory si dokonca modely nechavaju stavat ale hlavna je ta umelecka cast.to nie su modelari ale obycany maliari ktory iba platno vymenili za kus plastu.
podobne preslapy som vidaval aj tu v chrochtarni kam dal niekto z elity modelfora nejaky model nad ktorym sa slintalo ale ze mal nezatmelene spoje a ine trivialne modelarske chyby to nikoho netrapilo.
tomec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Kováč » 20 čer 2014, 10:31

Páni, to je len detail, ktorý vytiahli fotky, naživo to tam nie je :-D
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLingO » 20 čer 2014, 11:01

bad bad photoshop :)
"You can't have too small of a chip." - Michael Rinaldi
KLingO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Horrido » 20 čer 2014, 19:10

nunymaster píše:pěkné číslo , jen jedna věc mi nesedí...V3S od Jmpk... pěknej rozbor lepení , detailní popis neduhů ( a je jich safra dost ) , ve výsledku pěknej model ale asi budu divnej když se podivím nad závěrem kdy ho pan Lebl hodnotí pozitivně , s tím : ,, že těch pár neduhů dokáže středně zdatný modelář se zkušenostmi se stavbou odlévaných stavebnic zvládnout.... ano to jistě ale myslím si že model za cca 1200 kč by vyjmenované neduhy mít nemusel , nebo alespoň ne v tak hojné míře..... není to nic proti panu Leblovi osobně ,model postavil se ctí ... [-o< [-o< .ale asi chci za své těžce vydělané a na rodině uškudlené peníze něco lepšího .... :( :(

Zaráží mě že nikomu nevadí ten noufklý čumák který zcela ničí siluletu..
"Pokud přijmeme zásadu demokracie, že pitomec má stejnou cenu jako nadaný člověk, je třeba zajít o krok dále a připustit, že dva pitomci jsou lepší než jeden nadaný člověk.„ Leó Szilárd
Horrido

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Andy » 21 čer 2014, 12:19

Mohl bych prosím vidět ty výkresy na V3S a T-805?
Děkuju
Andy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomec » 21 čer 2014, 12:41

tu mas na PV3S aj T-805.
viewtopic.php?f=2&t=39450&start=225
tomec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Andy » 21 čer 2014, 13:55

Dost dobrý děkuju ! [-o< Vůbec jsem netušil že tady něco podobného je.
Andy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Nováček » 21 čer 2014, 14:19

Teda... na korzára se těším!
IPMS Marina Veneta

Forza Marina Veneta!!!
Marek Nováček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Zavadil » 21 čer 2014, 15:29

Ta Praga V3S je asi zakletá,každymu na ní něco uletí,někde čumák,tam zase kola,je to blby,ale je to tak.
Zdenek Zavadil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Lebl » 21 čer 2014, 16:29

nunymaster píše:pěkné číslo , jen jedna věc mi nesedí...V3S od Jmpk... pěknej rozbor lepení , detailní popis neduhů ( a je jich safra dost ) , ve výsledku pěknej model ale asi budu divnej když se podivím nad závěrem kdy ho pan Lebl hodnotí pozitivně , s tím : ,, že těch pár neduhů dokáže středně zdatný modelář se zkušenostmi se stavbou odlévaných stavebnic zvládnout.... ano to jistě ale myslím si že model za cca 1200 kč by vyjmenované neduhy mít nemusel , nebo alespoň ne v tak hojné míře..... není to nic proti panu Leblovi osobně ,model postavil se ctí ... [-o< [-o< .ale asi chci za své těžce vydělané a na rodině uškudlené peníze něco lepšího .... :( :(

Tohle asi bude věc názoru každého jednotlivce. Stavěl jsem horší stavebnice cenou se blížící této. Jistě, dnešní standard je hodně vysoký a někteří naši výrobci dokazují vysokou kvalitu odlévaných stavebnic a modeláři si na to hodně zvykli a sebemenší neduhy přijímají rozporuplně. Nicméně jako celek je ta stavebnice dobrá a některé neduhy jsou v silách výrobce odstranit, viz. například vytržené pneumatiky.
„Umělec nepotřebuje kritiku. Umělec potřebuje ocenění. Když potřebuje kritiku, není to umělec.“ — Gertrude Stein
Robert Lebl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Lebl » 21 čer 2014, 16:36

Horrido píše:Zaráží mě že nikomu nevadí ten noufklý čumák který zcela ničí siluletu..

Popravdě nafouklého čumáku jsem si nevšiml a po dnešním porovnání s výkresy i fotkami musím bohužel souhlasit. Hodně to vytáhly ty zvětšené fotografie. Nicméně nesouhlasím, že to zcela ničí siluetu a na modelu si toho z blízka nemusí 99% lidí všimnout.
„Umělec nepotřebuje kritiku. Umělec potřebuje ocenění. Když potřebuje kritiku, není to umělec.“ — Gertrude Stein
Robert Lebl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sanyo » 22 čer 2014, 10:49

Zdeněk Krčmář píše:Jen jeden příklad, před časem ( asi před jeden a půl rokem) jsem do redakce poslal článek na CV 9 ve třistapadesátině. dle domluvy už měl vyjít ve dvou řádných číslech a pak v posledním Extra. A ....nevyšel.

Veľká škoda :-(
Staré CV z 2 sv.v. sa mi veľmi páčia. Mám pre ne slabosť 8-) (hlavne trieda Yorktown)
recepty: https://www.domacakuchyna.sk
sanyo

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na 2014