Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pz.Kpfw 38(t) 1:35 Maquette

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Pz.Kpfw 38(t) 1:35 Maquette

Příspěvekod Šedivák » 03 kvě 2014, 08:46

Tak tenhle model jsem objevil při stěhování úplně na dně skříně.Kdysi dávno jsem si ho pořídil včetně leptů a motoru,ale pak jsem se na plný úvazek upsal letadlům,takže to bude v technice asi moje premiéra :x Téma zakládám tak brzy jelikož mám několik nejasností..nejprve bych poprosil jestli někdo nemá oskenovaný návod na motorový prostor od Plus model..někam se mi za ta léta vytratil.Dál se chci zeptat zda byl motorový prostor v khaki barvě u všech verzí?..prostor posádky byl v barvě bílé i včetně převodovky a prostoru u ní?..a ještě bych se rád zeptal zda někdo nedělá pásy za přijatelnou cenu..předem díky
Přílohy
002.JPG
ObrázekMOJE DOKONČENÉ
Šedivák

• Odpovědět s citací

Re: Pz.Kpfw 38(t) 1:35 Maquette

Příspěvekod Jiří Kohoutek » 04 kvě 2014, 13:03

S barvou interierů Ti neporadím, ale pásy by mělo mít MPM a to dragoní MagicTrack. Kolem třech kil. Jinak já mám vinylový od Tamiye z Mardera III, kdyby bylo nejhůř, tak můžu poslat.
Potom už jenom Friuly nebo ModelKasten.
Jiří Kohoutek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod branik » 04 kvě 2014, 14:25

Šedivák píše:..prostor posádky byl v barvě bílé i včetně převodovky a prostoru u ní?

Podľa fotografií z nemeckého manuálu (obsahujúci fotky zo slovenského LT-38) to bolo tak ako píšeš. (via. Pz.Tracts)
Branislav Juhász
http://forum.valka.cz/index.php
branik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Šedivák » 05 kvě 2014, 11:46

Děkuji za nabídku pásů,ale nakonec jsem objednal za pár kaček přímo Maquette pásy(myslím,že jsou to přesně ty samý jaké jsou v modelu a který jsem ztratil :( )..jinak momentálně spoustu času trávím lícováním hlavních dílů,abych se vyhnul tmelení a broušení..nějak nevím jak bych nahradil ubroušený nýty :-k
ObrázekMOJE DOKONČENÉ
Šedivák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Šedivák » 08 kvě 2014, 13:16

..tak nějaký malinký pokrok.Plánek na motor mi poslali přímo z Plus model,dodělám ještě něco málo věcí do iteriéru a pustím se do barvení..jelikož s technikou nemám žádné zkušenosti tak dost času věnuju přemýšlení jaký postup zvolit při barvení a sestavování :-k ..no..snad to nějak dopadne :arrow:
Přílohy
037.JPG
034.JPG
ObrázekMOJE DOKONČENÉ
Šedivák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Šedivák » 10 kvě 2014, 16:41

..začal jsem s barvením interiéru..zatím je to vše jen v základu a bez nalepených detailů..ještě dobarvím motor,dolepím detaily a pustím se do patinování..asi to moc hrotit nebudu..vyjma motorového prostoru toho po zavření asi moc vidět nebude :wink:
Přílohy
003.JPG
002.JPG
ObrázekMOJE DOKONČENÉ
Šedivák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod D.Hawk » 10 kvě 2014, 16:58

Dobře jedes =D>
D.Hawk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Šedivák » 13 kvě 2014, 09:09

takže několik večerů strávených nad vyřezáváním dílů pásů z rámečků a následné začišťování(spousta otřepů) :? ...a následně jsem se pokusil z mých letadýlkových gunze odstínů nějak namíchat panzer grau :-k nevím jestli to sedí,proto dávám foto zkušebního nástřiku na kolech a případně namíchám jinou..
P.S...nevíte jaký vhodný odstín použít jako základ na pásy?
Přílohy
003.JPG
ObrázekMOJE DOKONČENÉ
Šedivák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 13 kvě 2014, 11:23

Pokud ta fotka odpovídá skutečnosti, tak by to chtělo zesvětlit a na pásy třeba NATO Black (Tamiya XF-69) a dále nějakou zemitě hnědou a pigmentovat (návodů je v Modeláři hafo, ale i zde třeba tanky Martina Kováče).
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Šedivák » 15 kvě 2014, 18:04

..díky za názor,trochu jsem tu šedou zesvětlil..možná to ještě nění ono,ale asi to potom doladím filtry.Interiér mám asi v barvě,zalakováno lesklym lakem a pokusil jsem se tu"omalovánku"nafotit než to ušmudlám patinou a zavřu..patina bude systém pokus-omyl..nemám s tím žádné zkušenosti :(
Přílohy
008.JPG
009.JPG
ObrázekMOJE DOKONČENÉ
Šedivák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Šedivák » 18 kvě 2014, 13:12

..tak nějaký pokus o patinu..nějak se bojím přitlačit,protože bojovka je pro mě velká neznámá :-( ..ale asi už to zavřu a pustím se do věže..nějak to nechci moc protahovat..za sklo do vitríny bude dobrej :wink:
Přílohy
004.JPG
001.JPG
ObrázekMOJE DOKONČENÉ
Šedivák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Šedivák » 20 kvě 2014, 13:49

Polepil jsem korbu a část věže(zbývá dolepit kanon s čelním pancířem)..místama to chtělo trochu tmelu,ale žádná tragedie..spíš momentálně řeším jak v tomhle měřítku udělat nýty..jelikož budu dělat verzi E/F tak mi místy nýty přebývají a místy chybí a někde byly úplně mimo(vrch korby)takže jsem je ubrousil..proto bych potřeboval poradit jak na to..kupovat odlévané se mi moc nechce :wink: díky
Přílohy
jpg02.jpg
jpg01.jpg
ObrázekMOJE DOKONČENÉ
Šedivák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marcus » 20 kvě 2014, 20:39

Na ty nýty je docela jednoduchý fígl. Vzal jsem injekční jehlu, špičku uřízl a rovně zabrousil. Pak z rámečku vytáhnout nad plamenem nit. Tu nit strčit do jehly na tom konci co má jehla ten plast. Druhý konec niti co vyleze na druhém konci z jehly tak cca 2mm opatrně přiblížit třeba k plameni ze svíčky. Nit jak je tenká se na konci stáhne a udělá takovou kuličku, která se vytvaruje podle konce jehly a udělá takovej typickej hříbeček. Po vychladnutí se povysune nit z jehly a skalpelem odříznu kousek stopky a mám nýt i se stopkou, kterou se pak nýt usadí do předvrtaného otvoru. A tak zase a zase a zase až budeš mít tak 1000 nýtů :grin: . Není to můj nápad, četl jsem to kdysi na internetu, ale vyzkoušeno a funguje to :-D
Marcel.
Marcus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod InDoSeK2 » 21 kvě 2014, 13:46

To je bezvadnej fígl. :idea:
"Sranda musí bejt i kdyby tátu věšeli."
Už ničemu nerozumim, ani radši nepřepínám.
InDoSeK2

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Agnar » 21 kvě 2014, 15:34

Já jsem to ted řešil na gepardu (totožnej problém) trošku jinak a daleko jednodušeji :-).. určitě je několik nýtů na dně korby a např. tam kde nebudou vůbec vidět (za pojezdáky atd.)... stačí je ostrou žiletkou odříznout a nalepit tam kam sis je odbrousil :lol: :lol:
člen štětečkové galaxie č. 8
Agnar

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno