Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

2K Lak Zero Paints vase rady jak na to

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

2K Lak Zero Paints vase rady jak na to

Příspěvekod bejonek » 11 kvě 2014, 12:10

Ahoj, zkousim 2K lak od Zera a chci vas proprosit na odpovedi nize (kdo s nim strika). Diky!

1) redite podle navodu, tj. 100 ml laku/50 ml tvrdidla/10-30% redidla?
2) jaky pouzivate tlak v pistoli?
3) za jak dlouho je mozne strikat na prvni poprasenou vrstvu, pokud pod ni mam dekaly?
4) jak dlouho muzu pouzivat namichany lak?
bejonek
bejonek

• Odpovědět s citací

Re: 2K Lak Zero Paints vase rady jak na to

Příspěvekod Renda » 11 kvě 2014, 15:26

Zdarec,
nikdo nic neříká, tak to zkusím, ale mám jen 1/2roční zkušenost s tímhle lakem. Mám teda Dupont, ale je to stejný.
Já ředím podle toho, jak mi to řekl lakýra, co od něj mám lak, akorát jsem upravil poměr ředidla, protože auto 1/1 je jiný i pistole- on má 0,8mm, ale ředím, že dám 2,5 dílku laku, ku 0,5 dílku tvrdidla a 3 dílky ředidla- je to teda vše od oka, ale myslím, že to až tak přesný bejt nemusí.
Tlak mám u Gabbertu 0,8 bar a u Adlera musí bejt jiné, kvůli odlišný činnosti, to dávám kolem 2 bar. Je potřeba to doladit podle sebe. Každá pistole je jiná i schopnosti modeláře.
Já nepráším- dám 2 souvislý vrstvy lehkými tahy a mezi nima zabrušuju. Víc vrstev by asi zalilo spáry.
Namíchaný lak dlouho nevydrží, protože mezi sebou zreagují jednotlivý složky.
A taky tvrdidlo ti moc dlouho nevydrží- lakýra říkal do 3 měsíců a v temnu. To se taky stalo- musím ho zas navštívit.
Přílohy
DSC02423.JPG
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 11 kvě 2014, 15:39

Jo, ještě jsem zapoměl- tohle množství ti bohatě stačí na nástřik kastle modelu. Klidně i míň. Tohle je mé míchátko barev :grin:
Je lepší mít lak hustší, páč pak nestéká.
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 11 kvě 2014, 15:55

Ja testujem 2k lak od Ivat http://www.ivatcoatings.com/shop/26-superlack/. Je to lak ktorý netreba riedit riedidlom. Zmieša sa iba s tužidlom v pomere 2:1. Dá sa aj pririediť ale stráca lesk. Je uplne tvrdý po 24 hodinách. Skúšal som aj vzorky s riedenim v pomere 2:1:1 (lak:tužidlo:riedidlo). Natiahnem do striekačky a tam to prehrkám. Cena za 1,5 l materialu je cca 21 eur(set obsahuje lak a aj tuzidlo).
Poprípadd tu je link na riedenie a prácu s 2k zerom: http://m.youtube.com/results?q=how%20to ... 0zero&sm=1 a tu ďalšie http://m.youtube.com/watch?v=Y9O-2-RsMds
Toto sú určité miešacie pomery. Ktoré si stači poskúšať. Chlapik tam má aj volakde popisanu aj trysku a tlak. Ja som ten ivat bezproblemov striekal neriedený cez 0,15 mm trysku pri bežnom tlaku max 2,0.
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fairfax » 11 kvě 2014, 17:53

Ahoj :)
Zatím jsem použil 2K od ZERO dvakrát. Na Porsche 962 a GT1.
Zkušenosti:
1) Ředění.
U 962 jsem ředil podle návodu + 1ml ředidla navíc. Tam jsem dal začátečnicky 3 vrstvy (pozůstatek ze Superclear) a téměř mi nic nesteklo do spáry. :uff: ALe jen tak, tak.
U GT1 jsme k poměru dle návodu přidal 2ml ředidla navíc a dopad jsem jak sem dopad. Po jedné vrstvě mi to zateklo do spár na mnoha místech. :bad: Takže tak ne. [-X
Takže osobně příště budu ředit přesně podle návodu a mám ještě v plánu vyzkoušet u dalších staveb o 1ml a potom ještě 2ml ředidla naopak méně. Někde se psalo, že dokonce někdo neředí vůbec a dobré výsledky.
2) Tlak , mám standard, ale taky by mě zajímalo jaký mají odborníci. :?:
3) 2K jsem nepoprašoval, rovnou jsem to hulil zalívací. :D 2K prý není agresivní na obtisky a můžu potvrdit.
4) Velký POZOR ! Lak 2K ! Doporučuji spotřebovat co nejdříve po namíchání ! Já jsem si namíchal 18ml lahvičku, spotřeboval cca 3ml v 22hod večer a už ráno v 06hod byl všechen obsah fest uzavřené lahvičky od Gunze naprosto tuhý ! :crazy: Vzduchu tam mohlo být max 4ml, takže fakt malinko, nevím jestli by to ztuhlo i bez žádného vzduchu, třeba v ucpané stříkačce ? :?:

Tak toť snad vše závodníku. Držím palce. =;
Poslední dokončené:
Zent Cerumo ,Toyota GT-One, Mercedes CLK-GTR, Renault R24, Honda RA272, Porsche 956, Lotus 107B, Benetton B192, Lotus 99T, Braun Tyrrell, Dome Zero, Ferrari 330P4,
Porsche 959 RSR viewtopic.php?f=165&t=88539
Porsche 911 GT1 viewtopic.php?f=165&t=85656
Porsche 917K viewtopic.php?f=165&t=83040
Fairfax

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 11 kvě 2014, 18:15

Tuhne to aj v striekačke (uzavretej). Majku...kvoli tomuto ti nevedia naplniť 2k do sprejov. Hmmm alebo vedia ale od prvého stlačenia trysky do 18-20 hodín treba spotrebovať. Nadruhy deň je z neho gel... keby plast zvládol 60° tak lak 2k máš uplne vytvrdnutý za 20 minút.
Čo sa týka lesku - lakýrnik mi hovoril že čím viac riedidla tým nižší lesk. Lak čo používam ja už nepotrebuje riediť. Avšak treba si to odskúšať kvôli prietokom trysky (lakovne používaju samozrejme vacsi prietok vzduchu).
V akelkolvek lakovni vám bezproblemov predaju aj 1dcl 2k laku. Ja som na skúšku zobral 1dcl laku + 0,5 dcl riedidla + plus 0,5 dcl riedidla (tvrdili mi že je to to iste ako aceton ale podla mňa je toto lakírnické účinnejšie) a spolu ma to vyšlo asi 5 euro aj s obalmi. Po striekaní samozrejme veľmi dobre vyčistiť pištol!!! Lebo ked to vytuhne tak neodlepite viečko z nádobky.... ten tlak na zero pozriem....
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 11 kvě 2014, 18:26

Já sem ten sprey měl, je dobrej, ale za 250,-Kč mi to na jednu haubnu u motorky(byla pro bráchu) přišlo dost drahý :grin: :grin: :grin:
Teď náš Pard ElPresidente vedoucí klubu vozí lak Dupont z lakovny a říkal, že to měl za kilčo, ale velkou zavařovací sklenici, což je paráda. Ale bez ředidla mi to nejde z pistole a to mám 0,3mm trysku, ale i tak to je hezký- vidíte na mých modelech.
#TeamFoltýn
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fairfax » 11 kvě 2014, 18:27

Jo děkuju Neo, tan tlak v kompresouru by mě zajímal . [-o< :D

Jinak ještě jeden poznatek, teda spíš pocit, ještě budu potřebovat více zkušeností, ale připadá mi že Superclear je za ideálních podmínek schopný udělat hladčí povrch :-D , pomeranč samo taky, to je snadnější :lol: , ale 2K Zero se lépe brousí, jakoby se poslušně zarovná ale je na probroušení odolnější než SC, tam jsem měl problémy s poškrábáním a probroušením, ale zase i já časem měním návyky a tak to nemusí být těmi laky, ale mnou jak co zrovna používám. :-D A 2K vytvrdne určo nejpozději do 24hod. ;-I =;
Poslední dokončené:
Zent Cerumo ,Toyota GT-One, Mercedes CLK-GTR, Renault R24, Honda RA272, Porsche 956, Lotus 107B, Benetton B192, Lotus 99T, Braun Tyrrell, Dome Zero, Ferrari 330P4,
Fairfax

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 11 kvě 2014, 18:32

Majku, čus =; ,
Superclear není špatnej, to žádná, mám ho rád, je tvrdej, ale nedělá ten sklínkovitej efekt a 2K je polyuretanovej lak, ten zase je odolnej na broušení. A má schopnost se rozlít po ploše.
Jinak tlak- jestli máš Fengdu, že, tak si to pošteluj na nižší tlak. Zjistím u lakýry, ale tuším, že mi to i říkal, ale já dělám finálový vrstvy nižším tlakem, právě kvůli eliminaci pomeranče.
#TeamFoltýn
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 11 kvě 2014, 18:34

Tak toto ma zabilo.... tlak mal na 3bary (42 psi), tryska 0,4mm, pistol HS evolution 2in1..... je to na konci tohoto videa...
http://m.youtube.com/watch?v=Ty9CMhCw24E
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 11 kvě 2014, 18:41

Jo a keď som lakoval hondu beat...je to volakde v rozostavaných... tak tiež sa mi podarilo navalit väčšiu vrstvu okolo zadných blatníkov ale ráno keď som k tomu prišiel tak ani stopy po hrubej vrstve. Ma tendenciu sa lepsie rozlievať. Skúsil som ním naplno zaliať dekály a nádhera. Takisto mám ako podklad odskúšane farby ako matná čierna akrylka od revelu, leskle od gunze C a aj syntetiku od revelu. Všade bez problémov. A absolutne brutal je keď sa naniesie na matnú alebo polomatnú farbu. Dostane super hĺbku.... tak sa to inak robí aj v lakovni. Žiadny super lesklý podklad. Ten urobí až ten lak.
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 11 kvě 2014, 18:48

Keď sa niekomu nechce pozerať a hladať vo videu, tak ten chlapik zmiešal a pripravil zmes na jednu karoseriu.....
5 ml lak
3,5 - 4 ml hardeneru (tužidla)
1,5 ml riedidla
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fairfax » 11 kvě 2014, 18:52

Super Neo, ještě na to víc mrknu. ;-I :D
Ahoj Renďasi, jo s nižším lakem máš pravdu, ale já mám pro 2K tu nejzákladnější Fengdu a tam to nejde regulovat, to u těch dražších. :-D Ale SC je strašně tvrdý to je fakt a ještě víc křehný, to je děs ! :evil: :lol:
Poslední dokončené:
Fairfax

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 11 kvě 2014, 18:59

Tie tri videa sa oplati pozriet .... plus chlapik to potom aj leští... :)
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 11 kvě 2014, 19:38

S matnou barvou máš Neo pravdu- všechny barvy co si vozím od lakýry jsou matný- dokonce i metalízy a lak tomu dodá tu hloubku.
S tím tlakem to nechápu, to mě ani kompresor nenatlačí- má chudák sílu tak na 2 bary :)
Ale asi to je trochu jedno, bo mé výkony to ukazují.
#TeamFoltýn
Renda

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse