Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nový Bf-109G-6 od Eduardu v 1/48

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 542 • Stránka 11 z 37 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 37
  • Odpovědět s citací

Re: Nový Bf-109G-6 od Eduardu v 1/48

Příspěvekod hans dlouhán » 09 kvě 2014, 12:17

Tak mi to nedalo...Podvozkovou nohu (H 13) jsem vyštípnul z rámečku, vložil do uložení v křídle, přiložil k výkresu a koukal a měřil...Skutečně je tam malinkatý rozdíl ve sklonu
dopředu (1,2 mm). Zase tak na fest to není, stačí jemně přibrousit přední plošku čtvercového uchycení (tu u náběžné hrany křídla) a je po problému. Možná, že by to šlo i bez broušení, pouhým zakápnutím lepidla a s trochou síly přidržet ve správné poloze do vytvrdnutí (nezkoušel jsem)...
A k tomu narychlo postavenému modelu bych to vůbec nepřirovnával. To je jen ukázka celkového vzhledu modelu a určitě se nedá brát jako REFERENČNÍ MODEL!!!
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Citizen Erased » 09 kvě 2014, 13:18

Ak niekto ešte nevidel a chce vidieť obsah krabice aj doplnky pofotné

http://www.scaleplasticandrail.com/kabo ... rom-eduard
Citizen Erased

• Odpovědět s citací

Příspěvekod clive » 09 kvě 2014, 15:13

Na obrazcich je videt ze v Brassinu je kryt plynove paky podle fotek snad oproti vylisku v poradku. Otazka je proc? Proc na modelu spatne a na Brassinu dobre. Co je jeste na modelu jinak? Ale i tak se na nej tesim... :-)˜
Přílohy
DSC02026.jpg
DSC02026.jpg (73.66 KiB) Zobrazeno 2905 krát
DSC02052.jpg
DSC02052.jpg (81.42 KiB) Zobrazeno 2905 krát
Ať stavim co stavim stejne to zmrvim...

Na stole : Zachrana Do335A-12 1/48 Monogram
1x Ju88G-1 vaku 1/48 1x He 162 Prototyp 1/72 AZmodel, 1x He 162 Nightfigher double seat 1/72 AZmodel,
1x Bf109G 1/47 Eduard,
1x Boulton Paul Defiant Polska vaku 1/72
1x Dornier Do I Wall vaku 1/72
clive

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jfb » 09 kvě 2014, 16:15

V plastu je to zjednodušené, ale i tak použitelné, tohle fakt řešíš?
Jaroslav Brümmer
Praha
jfb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod clive » 09 kvě 2014, 16:30

Sorry ale to bych taky pak nemusel resit spatne platovani na trupu. O 90stupnu otocene umisteni rychlosroubu v krytce na trupu. Nanytovani rychlosroubu do dalsi lrytky nesmyslne blizko rohu a jine. Myslim ze detaily jake se tady opomiji a nad jakyma se mavne rukou se na jinych modelech ve dvaasedmdesatine nedpousteji.. A to myslim celkove. Myslim ze tenhle model ma min detailu jak lecktera nova dvaasedmdesatina. Tohle bylo usity hodne horkou jehlou a do 3D programu se asi dostal cerv.. Postavim si to ale bude me hodne stvat ze vyrobce proste podelal vnitrek abych byl donucen si koupit Brassin aby to nejak vypadalo. To pak ale taky nemusi davat overene kamo do krabic a muzou si neco vymyslet a kdo by chtel tak muze zakoupit obtiskovou sadu s overenyma kamuflazema. I nad timhle byste mavli rukou? Prakticky by to byla stejna situace. A ze tam nebude videt... co kdyz chci delat otevrenou kabinu? Resi se tu spatny uhel podvozku. Jsem udiven ze jeste nekdo neprisel s napadem to dat se zavrenym podvozkem na stojanek ze to pak nebude videt. :lol: Jinak hezky vikend chlapi!
Ať stavim co stavim stejne to zmrvim...

Na stole : Zachrana Do335A-12 1/48 Monogram
1x Ju88G-1 vaku 1/48 1x He 162 Prototyp 1/72 AZmodel, 1x He 162 Nightfigher double seat 1/72 AZmodel,
1x Bf109G 1/47 Eduard,
1x Boulton Paul Defiant Polska vaku 1/72
1x Dornier Do I Wall vaku 1/72
clive

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Citizen Erased » 09 kvě 2014, 17:06

Jednu verziu si určite postavím v pozícií počas letu... akurát nie na stojančeku ale bude vo vitrínke zavesená na tenkom takmer neviditeľnom rybárskom vlasci v troch bodoch... tam už fakt nič nebude vidieť :D Takto využívam maximálne priestor vitrínky :D
Citizen Erased

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rainhold » 09 kvě 2014, 17:12

jfb píše:V plastu je to zjednodušené, ale i tak použitelné, tohle fakt řešíš?

No ja tohle fakt asi resit budu muset taky, pripada mi, ze tech malickosti nad, kterymi bych mel mavnout rukou zacina byt na standard eduardu pomerne povicero.
Rozestavěno: La-5F, La-5FN 1:48 Zvězda
Dokončeno: Polikarpov I-16 type 24 1:48 Eduard
rainhold

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jfb » 09 kvě 2014, 17:14

clive píše: Myslim ze detaily jake se tady opomiji a nad jakyma se mavne rukou se na jinych modelech ve dvaasedmdesatine nedpousteji..

Aha, tomu fakt věřím, stačí když s něčím vyleze trumpeta, tak všichni mají orgasmus, že tom á o centimetry rozjeté proporce a tvary, nikdo neřeší, že má detaily nesmyslné, nikdo neřeší... U Edy se řeší každá ptákovina.
Jaroslav Brümmer
Praha
jfb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J. Fedič » 09 kvě 2014, 18:05

Nepřijdete si už tak trochu úchylní a na palici s tím vaším neustálím přeměřováním, hnidopišstvým apod.???!!!!
Kdyby jste radši místo keců stavěli!!!
To naučíš i vopice lítat líp
J. Fedič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 09 kvě 2014, 18:20

clive píše:A ze tam nebude videt... co kdyz chci delat otevrenou kabinu?

Zajímavé, že nikoho neštve neměřitkově tlustý překryt kabiny eduardího modelu, ale zjednodušený kokpit /mimochodem udělaný nejlíp ze všech 1/48 stavebnic mezků/ ano... Za svůj život jsem postavil tak kolem padesáti stodevítek ve všech myslitelných měřítkách krom 1/24 - a když si jich dáte aspoň pět vedle sebe do vitríny, tak ty s dodělanýma hejblatama a hadičkama v kabině vypadají nakonec v té vitríně stejně jako ty do kterých dáte palubku z dekálu, upínací pásy z leptu a vystínujete základ kokpitu :lol:
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 09 kvě 2014, 18:27

clive píše:Sorry ale to bych taky pak nemusel resit spatne platovani na trupu. O 90stupnu otocene umisteni rychlosroubu v krytce na trupu.

Nechci ti radit, ale nejen vzhledem k Tvému podpisu - tohle fakt neřeš. Bude ti líp.

BTW - mám teď na stole v krabici totéž od Revella 1/32. Nevím z čeho každý učurává, ale tímhle stylem bys to nerozdejchal.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirkun » 09 kvě 2014, 18:36

Už mám doma. Dle předpokladu krásná stavebnice. Odzkoušel jsem partie křídlo trup probírané na Nymbecu. Lícování dobré ale bez "blbovzdorných" polohovacích prvků. Jsem zvědavý jak si s tím poradí někteří diskutéři z tohoto vlákna.
Kola krásná a v pohodě, jen neprohodit velikosti. Rozchod podvozku jde udělat natlačením do krajní polohy.
Kromě spousty nádhery jako plátno výfuky atp. (předvedeno již v předstihu od Edy) jsem nalezl i věci které mě nepotěšily, takže nebudu zde dál dráždit. Stahuji se i s kontrolní mírou na ten rozchod neb je zbytečná.

úprava 20:23: a ty kola jsou v návodu prohozeny velikosti. Budou asi i špatně na tom vzorku tak sorry, že jsem vás na začátku podráždil.
Naposledy upravil Jirkun dne 09 kvě 2014, 19:28, celkově upraveno 1
Jirkun

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rainhold » 09 kvě 2014, 18:38

Petr Zatrepalek píše:

Zajímavé, že nikoho neštve neměřitkově tlustý překryt kabiny eduardího modelu, ale zjednodušený kokpit /mimochodem udělaný nejlíp ze všech 1/48 stavebnic mezků/ ano... Za svůj život jsem postavil tak kolem padesáti stodevítek ve všech myslitelných měřítkách krom 1/24 - a když si jich dáte aspoň pět vedle sebe do vitríny, tak ty s dodělanýma hejblatama a hadičkama v kabině vypadají nakonec v té vitríně stejně jako ty do kterých dáte palubku z dekálu, upínací pásy z leptu a vystínujete základ kokpitu :lol:

Zkuste porovnat kuprikladu kokpit Bf 109 F-4 a F-2 1:48 Zvezda s novym eduardem. Na vitezstvi Eduardi stavebnice v tomhle smeru bych si nevsadil. Pokud by bylo takoveto zjednodusovani trendem, tak alespon pro mne, smerem zpet. Takto nepokryty popud k zvyseni prodejnosti brasin kokpitu mi prijde nehodny tohoto (i pro mne zdaleka nejoblibenejsiho) vyrobce modelu.
Rozestavěno: La-5F, La-5FN 1:48 Zvězda
Dokončeno: Polikarpov I-16 type 24 1:48 Eduard
rainhold

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Citizen Erased » 09 kvě 2014, 19:01

Jirkun píše:Už mám doma...

Netreba sa hneď urážať, klídek :wink: , nikto ti názor neberie samozrejme že je dobré upozorniť na niektoré nedostatky ale som alergický na to ak niekto robí z úplne bežnej veci tak trošku nafúúknutý balón, ešte som neskladal model na ktorom by bol 100%tný podvozok bez toho aby som to musel zrovnávať počas lepenia... Lícovania sa netreba obávať, nie je čoho, netreba na to vysokú školu zvládne to každý so štipkou zručnosti... polohovacie prvky sú myslené usadzovacie kolíčky oproti s dierou na presné polohovanie polovíc krídla a trupu a pod?? tak tie som aj tak vždy odbrúsil niekedy to práve bráni v presnom usadení tak ako aj teraz pri stavbe Ed fw 190D-11 ktorú mám na stole, čo si myslím je omnoho horší model na zostavenie... Na správny typ kolies zasa upozorní návod a keď tak na plášti pneumatiky myslím bude vyznačená aj veľkosť... kolesá sú s rozdielom veľkosti 0,20mm takže by to ani vidieť nebolo skôr ten nápis na pneu by to prezradil... 8-)
Citizen Erased

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jfb » 09 kvě 2014, 20:13

Petr Zatrepalek píše:

Prostě mezek je jedním z letadel, kde je kopkit vidět blbě i když je otevřená kabina ...
Jaroslav Brümmer
Praha
jfb

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 542 • Stránka 11 z 37 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 37

Zpět na Diskuse