Trošku oživím tohle téma se svým KV-1 od Trumpeteru. Blatníky jsou z tuby od slazeného mléka, držáky blatníku jsem si nechal vyřezat na drátovce, protože 10 (resp.8 ) stejných kusů bych asi sám neudělal. Bude to trochu obouchanější stroj, tak jsem udělal pár průstřelů pomocí nažhaveného zbroušeného drátu. Na věži jsem udělal jeden náboj zaseklý v pancíři, jak jsem viděl na dobových fotkách. Plus samozřejmě nové sváry a naznačení řezání plamenem Bude v zimní kamufláži
No on to byl záměr, udělat totální jeťák. Nikdy jsem to nedělal a jak to jsou velké plochy, tak to bylo ideální na zkoušku. Na podložce to má stát zarostlé v křáku, jako že je to fakt veterán. Barvu taky výtáhly fotky a ještě jsem to zesvětloval ve fotošopu. Bylo to děsně tmavé. V reálu to až tak kontrastní není. Vymlouvat se nebudu. Možná jsem to přehnal. Pokusím se to zelenou olejovkou zjemnit. Ono stejně to ještě příjde přefouknout pískovou, jako že zaprášení, tak se to zjemní i tím.
Opravdu by to chtělo rozmýt ředidlem, takto je to takový zebroidní a také by to chtělo trochu větší fotky.
Montážní linka a lakovna: Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499 Hotovo: Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
A konkrétně co je moc? Ten předek ta světlá olejovka? Tam bych asi souhlasil, možná maličko n sání vzduchu na motoru. OK, zkusím to zjemnit zelenou, ředidle nee. To by šla dolů celá barva a přefotím, ale až to bude hotové a fotky nebudu nijak upravovat a zesvětlovat adt.
Pff, celé to je strašne tmavé, tie hrdzavé stečeniny nelogické a krikľavé, to hnedé roztupované okolo poklopu sa mi nepáči... to je tak na odfarbenie a odznova
Díky všem za názor. Něco zkusím zjemnit a doladit. Odbarvovat to určitě nebudu. A jak jsem psal, byl to záměr, udělat notně jetý a tedy i rezatý stroj. To hnědé kolem deklů je přímo Agama rez + světlá rez a maličko černé a grafit. Už jsem to psal, fotky jsem ve fotošopu ladil pomocí světlo, kontrast, barva. Myslím, že asi uplně blbě. Příště to cvaknu a nijak nebudu upravovat. Ono stačí se podívat na foto nahoře, kdy pod jiným uhlem a světlem vypadá barva pokaždé uplně jinak. Takže model mužeš mít super, ale pokusd ho blbě nafotíš jako já, jsi v ř..i.