jj....ještě to není dokončené. Fotka hodně odhalila. Asi slepnu, protože to jinak, než na fotce, neuvidím. každopádně díky za palec Křídlo neumím vyfotit. Malý pokus
Pekna cista praca radost pozerat tesim sa na trup . Ta dymo paska je perfektna vec ja ju ku velkej spokojnosti pouzivam na doryvanie a tvorbu panelaze.
Práce se díky hezkému počasí a potřebám rodinky hodně zpomalila. Zero je komplet onýtované, slepené a připravené na surfacer. Foto pak dodám. Zatím jsem poupravil motor, ale ještě na něm trochu zapracuju.
Po menší pauze zase nějaký postup. Surfacer odhalil nedostatky, takže budou nutné opravy. Nýtování se na některých místech hodně utlumilo, ale už to nechám tak. Opravou většinou vše jenom zhorším. Na příštím modelu budu po nýtování kolečkem ještě jednotlivé "krátery" prohlubovat jehlou. Jelikože jsem nýtoval prvně, jsem celkem spokojený. Uvidíme ve finále
Přílohy
Naposledy upravil kuky76 dne 08 kvě 2014, 20:05, celkově upraveno 3
Po prvním zjištění, že je nutné masky vyřezat, jsem utrpěl menší šok. Nakonec to celkem šlo. Štěstí, že jsem dřív lepil papírové modely Bohužel se stavba vleče šnečím tempem
Menší progres. Začal jsem "prešajdingem". Je to divočina, ale těším se, co z toho vyleze. Mám dotaz na barvy. Opakovaně jsem pročítal forum a našel jsem velmi cenné rady ohledně barevného provedení Zer. Bohužel se většinou přiklánějí k namíchání vlastního odstínu. Upřímně se do míchání barev neodvažuji a raději chtěl bych použít už hotovou barvu. Protože jsem totální začátečník a amatér, učím se pracovat s barvami Tamyia, které jsou výborné. V návodu je uvedena barva XF76 (spodní plochy) a XF70 (horní plochy). Budu dělat stroj Sabura Shindy. Někde na foru u stavby Zera někdo doporučil na horní plochy použít XF11. Které barvy můžu použít? Moc díky všem.
Vyzera to supeeer. K tym farbam. Ja si naberiem do striekacky pozadovane mnozstvo farby a k nej si pridam druhu. Cele to premiesam pridam riedidlo a znovu premiesam. Hotovo a uz mam namoesane. Super je ze striekacky maju dieliky a vies presny pomer miesania aj riedenia. Takzr skus nieje to nic tazke.
Díky Johny, takhle bych asi postupoval, ale po míchání bych barvu chvíli potřeboval uchovat. Hodně často musím opravovat neustálé chyby. Vydrží to ve stříkačce pár dní?
Naposledy upravil kuky76 dne 18 kvě 2014, 18:25, celkově upraveno 1