Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Fokker D.VI 1/32 RODEN skupinovka Michal & Michal

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Fokker D.VI 1/32 RODEN skupinovka Michal & Michal

Příspěvekod Hellboy » 06 dub 2014, 19:28

;-I Moc pěkné. ;-I Tebe musíme navrhnout na medaili za největší pokrok za krátký časový úsek. Model od modelu a na každém je vidět úžasné zlepšení. Člověk se až bojí domyslet jak budou Tvoje modely vypadat za další rok...... :celeb: Ještě jednou moc pěkná práce!
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 06 dub 2014, 19:57

Musím souhlasit s Helboyem. Zlepšení je naprosto patrné. To já stagnuji resp. vydávám se opačnou cestou :lol:

Otázka, podle čeho jsi umisťoval kříže na křídlech. Ty na spodích se mi zdají moc uprostřed křídla. Neměly by být více na kraji?
Vlastimil Lukáš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kysan » 06 dub 2014, 20:11

Vlastimil Lukáš píše:Musím souhlasit s Helboyem. Zlepšení je naprosto patrné. To já stagnuji resp. vydávám se opačnou cestou :lol:

Otázka, podle čeho jsi umisťoval kříže na křídlech. Ty na spodích se mi zdají moc uprostřed křídla. Neměly by být více na kraji?

Se začnu červenat :grin: Děkuju, potěší to :-D
Lukáši kříže jsem umístil podle portů. Zda je to úplně přesně o tom pochybuji, ale možná to i klame z úhlu. ?
Přílohy
80-1.jpg
kysan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kysan » 06 dub 2014, 20:51

Luky, pošlu fotku spodku...čtu jak bl.. :-W :-D
kysan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 07 dub 2014, 07:24

Parádní kousek. ;-I . Moc se mi líbí. Budu na něm také muset zapracovat, nějak jsem se zasekl :? :x . Ty jsi přes ten Lozeng dával hnědý filtr?
Dokončeno:Albatros D V (dřevák),F4U 1 Corsair, Fokker D VII Udet,Zero A6M2b, Spitfire Mk IXc

„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kysan » 07 dub 2014, 09:44

Ahoj Michale, tak úplně ne. Začalo to už trupem, když jsem dával první obtisky. Bál jsem se co když se trochu někde trhnou, tak jsem to chtěl zachránit jako že se to prodřelo až na barvu plátna. Tak jsem nejdřív jako podklad stříknul plátnem. Pak jsem, ale zjistil, že lozeng obtisk prosvítá. Docela se mi ten odstín zalíbil a tak jsem tak udělal celé éro. Na co jsem použil hnědý filtr, jsou porty. Ty pak dostaly podobný odstín jako zbytek. Není to asi úpně správně, ale bude to ponaučení pro příště :-D Tady se stále musím učit :-D Taky s ním už pohni, na toho tvého se obzlášť těším :-D Usazování horního křídla je tedy porod, a asi jsem měl víc štěstí než rozumu, že to drží pohromadě. Ale na žádné velké létání to není :-D Držím palce...už mě čeká jen vrrrtule a šup k ostatním Fokkříkům.
Michal :)
kysan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 07 dub 2014, 10:43

Vypadá to odstínem velmi podobně Fok D VII s hnědě filtrovaným trupem... D VI leží v krabici, aleuž jsem rozhodnut, že jak zavřu trup Albíka (chybí ruční i nožní řízení a na spodu trupu vypouštěcí ventil) tak přijde na řadu dodělávka. Ty horní křídla asi opravdu budou "porod". pokusím se "vpašovat do vzpěr dráty... Nezkoušel jsi to?
Dokončeno:Albatros D V (dřevák),F4U 1 Corsair, Fokker D VII Udet,Zero A6M2b, Spitfire Mk IXc

„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kysan » 07 dub 2014, 11:08

Do vzpěr se mi moc vrtat nechtělo, jelikož jsou opravdu moc tenké, nepochopím proč tu trojvzpěru neodlili jako celek??? Ale větší je problém s tou zadní vzpěrou kterou máš asi předvrtanou v trupu ? Tu tam napasovat je maso, jelikož jde dost na placato, a jakmile se přilepí tak ji asi nesundáš aniž bys poničil obtisk...Tedy aspoň se mi zdálo. Jak jsem psal...měl jsem asi víc štěstí než rozumu :-D
kysan

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby