Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

OT-64 SKOT - ČSLA 1:72

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 240 • Stránka 11 z 16 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16
  • Odpovědět s citací

Re: OT-64 SKOT - AČR (IFOR) 1:72

Příspěvekod hoenny » 15 led 2014, 12:07

Krab píše:No práce na OT-64 pokračují, snad se něco nepo.. S tím sklonkem nekecám, mám tři vnoučata, s vnukem zatím lepíme papírové modely. A když si vezmu, že prvního Delfína od KP jsem si kupoval v Brně na vystecu na konci deváté třídy, tak na startu rozhodně nejsu.
A co dál? No rok už se peru s jedním modelem, nějak mě nejde ta věž a ten "odpadkový koš" :grin: vzadu. To tam sakra nemohli udělat kulaté díry? Ale kdy to dodělám tak to nemám tušení.

Tak modelářský důchodce,jo?!!!! Paráda! =D> Také ho mám v plánu, třeba ho do té doby někdo udělá a já nebudu muset sochat :D A Ty na to laskavě založ vlákno a nenechávej si to pro sebe! :grin: Honza

PS: ještě nějaké překvápko?
Don´t give up, hold on tight!... Hoenny´s way
hoenny

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hoenny » 18 úno 2014, 15:11

Takže pokračování ve stavbě potom, co přišli odlitky (mimochodem odlité ve velmi dobré kvalitě) :) ... Stavba verze bez věže. Připravený vrch korby a vlnolam, práce na drobnostech (vrtání , nýty, výřezy tam, kde jsou dle reálné předlohy)... Honza
Přílohy
P1210590.JPG
P1210589.JPG
Naposledy upravil hoenny dne 01 dub 2018, 15:18, celkově upraveno 1
hoenny

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 18 úno 2014, 15:31

Honzo paráda...jen foť ať můžu opisovat. Tvá stavba bude jako návod i pro ostatní =D>

Ty další verze jako je sanitní a ženijní z toho pak udělám.Tady u těch se vychytají mouchy a pak to půjde samo.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hoenny » 22 úno 2014, 14:56

Další postup, práce na detailech na vrchu korby... Stavba podle konkrétní předlohy, kterou mám v plánu, takže se výsledku mohou modely vzhledově lišit!!!...

Drobné detaily dodělávány z různých plastových profilů, dále jsou potřeba různé průměry drátků...

Vzhledem k tomu, že hrozí, že se drobné detaily ulomí, asi bych příště nejdřív spasoval závěsy kol, ať to má na čem stát, až pak dolepovat drobotinu...

Takže zatím takhle :D ... Honza
Přílohy
P1210615.JPG
P1210618.JPG
P1210619.JPG
P1210620.JPG
P1210621.JPG
P1210623.JPG
P1210624.JPG
hoenny

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 22 úno 2014, 15:03

Honzo těžká paráda [-o< ...fotky si s dovolením stáhnu ať můžu opisovat.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hoenny » 22 úno 2014, 15:15

Jan Pavlik píše:Honzo těžká paráda [-o< ...fotky si s dovolením stáhnu ať můžu opisovat.

Ahoj Honzo,

bez problému, je to vlastně "návod", že :) ... Kdo by potřeboval nějaké výkresy a spoustu fotek, ze kterých je možné čerpat, ať dá vědět... H.
hoenny

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nganasan » 22 úno 2014, 16:39

Moc pěkný! =D>
KPM Střezimíř
nganasan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hoenny » 22 úno 2014, 22:10

Tak ještě jsem začistil závěsy a nalepil je do připravených výřezů... Závěs se jen nasadí a je to, SKOT krásně sedí a nijak se "nevyklá"... Takže můj strach o dodržení geometrie je snad tatam...

Velké zjednodušení podvozku jsem již několikrát avizoval!!! Co je schované, tím se nemá - za mě, cenu zabývat. Je to pro mě "ztráta času", kterého nemám na modelaření dostatek!!! Že to dle některých model shodilo, si já nemyslím... Já na soutěže nejezdím, znám svoje limity, model bude doma ve vitríně! Stavím si jen proto, že mě to ohromně baví a nabíjí... Kdo bude chtít, má možnost místo pro závěsy vyříznout a udělat si kompletně podvozek po svém...

Zde si neodpustím jednu poznámku ke KANTA 1955! Nemám problém s tím, že někdo zkritizuje můj model, zvlášť, když tomuto oboru, dle mnohých, prý rozumí!... Bohužel vy máte problém, a to opakovaně, s dodržováním elementárních pravidel slušného chování!!! Již nějaký čas sleduji vaše komentáře, a čiší z nich naprostá nadřazenost a neúcta ke kolegům, modelářům, jako by nikdo nebyl neomylný! Viz jeden z příkladů za všechny z poslední doby, viz model v sekci Galerie techniky T-34/85 1944 od motika11.... Strhat model náctiletého kluka, který vzhledem ke svému věku těžko bude řešit správné nápisy na věži tanku, to je ubohost... A abych měl "svoji" pravdu, tak to doložím v počítači upravenou fotkou :? Doporučuji vám jedno, vemte do ruky profily a ukažte se! Váš model na MF nikdo nikdy neviděl, kecat a kritizovat, to umí každý....

Honza
Přílohy
P1210626.JPG
P1210625.JPG
hoenny

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Zavadil » 23 úno 2014, 09:36

Nechci nějak rýpat,ale u verzí A byl vlnolam obdélníkový,verze s věží měly nahoře ty úkosy,teda vždy když jsem to měřil nebo fotil,tak to vždy bylo.Tato verze s touto věží vycházela z A,ten stropní panel s tím soklem byl uchycen na šroubech,takže ani nevyčníval,jen se to vyjmulo a přehodilo.Byl tam ještě rozdíl v tom,že A měla naviják a věžová už neměla,je to vidět i ze spodu,ale Ty ten spodek neřešíš.Ten dekl od paliva je dobře,věžová jej měla už nad tím vinklem.
Zdenek Zavadil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hoenny » 23 úno 2014, 10:31

Zdenek Zavadil píše:Nechci nějak rýpat,ale u verzí A byl vlnolam obdélníkový,verze s věží měly nahoře ty úkosy,teda vždy když jsem to měřil nebo fotil,tak to vždy bylo.Tato verze s touto věží vycházela z A,ten stropní panel s tím soklem byl uchycen na šroubech,takže ani nevyčníval,jen se to vyjmulo a přehodilo.Byl tam ještě rozdíl v tom,že A měla naviják a věžová už neměla,je to vidět i ze spodu,ale Ty ten spodek neřešíš.Ten dekl od paliva je dobře,věžová jej měla už nad tím vinklem.

Máte pravdu! Fotka vozidla KFOR, že které jsem čerpal, měla vlnolam, který je nyní na modelu, proto jsem nepředkládal, že by to mohlo být jinak... Po shlédnutí fotek vozidla IFOR, které bych chtěl stavět, by tam měl být ten druhý typ vlnolamu :x .... Uvidím, jestli to na takto připraveném modelu, ještě půjde opravit... Tak holt bude změna, a bude to vozidlo KFOR...

K tomu panelu s věží... Co mám fotky, tak je ten panel nad úrovní korby, je na ní přišroubován, a tedy není v jedné rovině s korbou...

Díky za info. Honza
hoenny

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hoenny » 01 bře 2014, 13:34

Tak další fotky... Na model mě teď bohužel vůbec nezývá čas, takže to jde pomalu, ale stavba už bude brzy u konce...

Opravil jsem vlnolam, kola a kulomet jsou jen přiložené (ten příide posunout o pár mm dopředu)... Víceméně zbývá doplnit nářadí, lana a identifikační označení za věž... Honza
Přílohy
P1210627.JPG
P1210628.JPG
P1210629.JPG
hoenny

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dave » 01 bře 2014, 14:04

Honzo, to je opravdová paráda. Už mám pár let v šuplíku nedotaženého SKOTa od Arma, kterého jsem se snažil předělat, aby aspoň připomínal předlohu. Ale jak to tak vidím, už jej nikdy nedodělám, ztratilo to smysl :). (a to jsem si pořídil pro jistotu hned dva) Můj obdiv a držím palce.
Dave

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 01 bře 2014, 17:41

Paráda....Davide taky mám 2 Arma neboj se nic.
Honzo mám ty chybějící závěsy...můžu ti je v pondělí poslat ať můžeš dělat toho druhého?
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hoenny » 01 bře 2014, 17:46

Jan Pavlik píše:Paráda....Davide taky mám 2 Arma neboj se nic.
Honzo mám ty chybějící závěsy...můžu ti je v pondělí poslat ať můžeš dělat toho druhého?

Ahoj Honzo,

já toho druhého měl v plánu až časem... Ale nějak mě to začalo bavit a protože jsem objevil hodně zajímavou kamufláž, pošli to a jdu do toho :) ! Honza
hoenny

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nunymaster » 01 bře 2014, 19:43

moc dobrá práce... [-o< [-o< =D> =D>
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
nunymaster

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 240 • Stránka 11 z 16 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16

Zpět na Rozestavěno