Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Avia S-199 1/48 konverze UM

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Avia S-199 1/48 konverze UM

Příspěvekod Černý Hugo » 16 úno 2014, 20:40

Ahoj přátelé,
po včerejším mezipřistání v Pardubkách (díky pořadatelům - opět super akce, kvalitní modely na stolech, dost prodejců a přednáška o obrněné technice Ruské osvobozenecké armády)) může býr akce DI (důvěrné Izrael) zakončena operací Velveta III. (čili přesunem D-108 do mé vitríny :celeb: ) Oproti níže uvedeným fotkám a výstavnímu stavu jsem ještě přesunul výfuky blíže k začátku výřezu (byly pouze provizorně chyceny Herkulesem při patinování a pak jsem zapomněl na finální srovnání polohy). Tímto tedy oficiálně prohlašuji mou D-108 za dokončenou (chybí pouze 1 věc - nemám na ni pořádnou fotku, nechci hádat a doplním někdy v budoucnu. Vyhlašuji soutěž - kdo pozná o co jde? ) a těším se na finální, drtivou a ultimativní odpověď Pána zla. Začínám litovat, že nebyla Death line, tančil bych na vlnách vítězné euforie a takto tuším hanebnou, leč spravedlivou porážku. Druhé místo a stříbrná medaile je také krásná - jen se nesmí hlasitě zmiňovat, že kategorie byla obsazena pouze dvěma borci :lol: :grin: .
Ještě k těm Pardubkám - ač hrdě označen plackou s Andělem smrti, byl jsem osloven pouze jedním z odvážných. Poté jsem se ještě vetřel (drze, ale cítil jsem povinnost šířit osvětu :twisted: ) do skupinky diskutujících nad rozdíly mezi upraveným a neupraveným modelem S-199 od Academy (byla tam ještě jedna S-199, postavená (kvalitně) přímo bez jakýchkoli úprav z Hobbycraftu/Academy) a to bylo vše. Chlapi, měli jste se ptát, dokud si to pamatuji, za rok bude pozdě :lol: . Já takto vyslýchal autora skvěle postaveného Spita izraelského letectva v barvě kovu a dozvěděl se o fíglu pro příjemnější spasování podkřídelních chladičů. Ještě jednou díky. Takže, pokud vás něco zajímá, opravdu se na akcích nestyďte zeptat. Vždyť jsme všichni pacienti!

No, dost keců a mrkněte na fotky. Lepší už vážně neumím. Dám jich sem víc, třeba jich pár bude jakž tak.
Přílohy
P1180505.JPG
P1180504.JPG
P1180502.JPG
P1180500.JPG
P1180499.JPG
P1180497.JPG
P1180496.JPG
P1180493.JPG
P1180492.JPG
P1180491.JPG
Je lepší být překvapený pesimista než překvapenější optimista!
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Re: Avia S-199 1/48 konverze UM

Příspěvekod Černý Hugo » 16 úno 2014, 20:49

A další várka - finální.

To je vše přátelé, diadijadá ! :flower: Díky všem, kteří to se mnou protrpěli až sem a na shledanou u některého dalšího projektu.
Přílohy
P1180516.JPG
P1180515.JPG
P1180514.JPG
P1180513.JPG
P1180511.JPG
P1180509.JPG
P1180506.JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 16 úno 2014, 22:34

ja jsem ti chtel osobne pogratulovat a podekovat za tu zabavu pri cteni rozestaveno, ale uplne jsem na to zapomnel. ba co vic, dokonce jsem se zapomnel podivat na ten model!! vzhledem k tomu, ze zas tak moc modelu v Pardubicich nebylo, abych ho prehlid, tak mi ho podle me musely zle sily nejak parapsychologicky odstinit ze zorneho pole. anebo jsem proste blbej! to je taky moznost..

tak gratuluju a dekuju aspon tady! :celeb: model se moc povedl. chyby, co jsem predtim vnimal, mi ted pripadaj minimalizovany. snad jenom ramovani celniho stitku by se v jednom miste jeste dalo trochu spravit..
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán ´Fidoo´ Lášek » 16 úno 2014, 22:56

z pilota jde strach,....jinak gratuluju ke tý kopě práce.
http://www.stepanlasek.cz

http://500px.com/Stepan_Lasek
Štěpán ´Fidoo´ Lášek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 17 úno 2014, 12:39

Zdravím kamaráde , blahopřeju k překrásné avii =D> ! Prozatím je to nejpřesnější ztvárnění S-199 co jsem viděl ;-I . No ale pro zálabskou stranu bude dokončena , až se jí budou pod bříškem pohupovat dva ocásky :grin: . Avii zdar!
Rozestavěno: Šmolík Šm-1 1:32 od HpH, Letov Š-328.v HpH models 1:32
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lubos1364 » 20 úno 2014, 20:26

Obdivoval som tvoje nasadenie a bavil sa pri tvojich postoch. A aj keď toto lietadlo nie je moja oblasť záujmu tak:
Mazal tov! :celeb:
Ľuboš Šebík

Dokončené:
Mig-15bis 1/32; Hawk T.1 Red Arrows 1/48; Aero L-39C 1/48; Rafale B 1/48;
Mitsubishi F-2B 1/48; MB-339 1/48; Hawk T.1A 1/48; Spitfire Mk. IX 1/48; Aero L-39C Biely Albatros; 1/32 Shark, 1/48
P-51D, 1/32
Jak-3, 1/32
T-45C Goshawk, 1/48
Z-526AFS Akrobat, 1/48
Ah-64A Apache, 1/35
lubos1364

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 20 úno 2014, 21:01

Díky vám přátelé. Všichni víme, že tu jsou ještě velké rezervy, nicméně toto přátelské pošťuchování s Houmím mě opravdu bavilo a navíc bylo super, že jsme oba stavěli jednu mašinu, čímž jsme mohli dlouze diskutovat nad jednotlivými detaily, snášet hypotézy a důkazy. Doufám, že obě stavby si prošli i návrháři od Kovozávodů Prostějov a Eduardu, protože bych byl rád, kdyby se na trhu konečně objevila ultimativní stavebnice S-199 v hlavních měřítkách. Ještě bych si jich pár postavil a bylo by příjemné moci šáhnout po dobrém kitu. Navíc je reálná šance, že po této osvětové kampani budou přibývat hejna Avií lepých tvarů.

Pokud někdo syslí doma Academy/ Hobbycraft, zahoďte to! #-o :agrh: Proporčně to není dobré a vím o čem mluvím, protože první má S-199 (Boubelka I.) vznikala z ní. Teď mám porovnání ( UM a Hasegawa) a je to někde jinde. V tuto chvíli je nejjednoduší cesta k Avii S-199 v měřítku 1/48 stavebnice Hasegawa (Bf-109G-6 nebo G-14) a doplňkový set od AML. Schválně Vám o víkendu na denním světle vyfotím obě S-199 vedle sebe, ten kdo je viděl naživo v Pardubkách už ví, o čem mluvím.

Jinak v sekci rozestavěno jsem dal fotku těch Houmího "ocásků". To byla též tajenka mé hádanky, ovšem Zlo jako obvykle nevydrželo muka čekání a muselo házet alespoň malou nápovědu. Zítra úchytové packy a i zálabský nekromant bude muset uznat, že Dobro má hotovo a vzdálilo se mu mílovými kroky. Co mu budou platné oslavné skřeky temné strany, když já už je neuslyším, neb se ztratím v západu slunce s aureolou neporazitelného (či nepolapitelného :lol: ) .
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martinsticky » 21 úno 2014, 18:09

Nejhezčí 199 jakou jsem kdy viděl . Tohle chce hodně tleskačů =D> =D> =D> =D> =D> =D> ;-I .....ty pozdravy na bombičkách jsou super 8-)
Martin martinsticky Štický
Máte-li dojem že vidíte nepořádek , nenechte se zmást . Jedná se pouze jen o systém uložení věcí , který momentálně nechápete .

Jsem i na Facebooku .
martinsticky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 21 úno 2014, 18:16

Parádní stavba! Tleskače i za tu badatelskou práci! =D> =D> =D>
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 21 úno 2014, 18:18

martinsticky píše:Nejhezčí 199 jakou jsem kdy viděl . Tohle chce hodně tleskačů =D> =D> =D> =D> =D> =D> ;-I .....ty pozdravy na bombičkách jsou super 8-)

Děkuji, potěšil jsi kamaráde. Nerad to říkám, ale počkej až uvidíš tu Houmího, to bude teprve nářez. Tím, že ji dělá z konce služby a povrchovky mu jdou fantasticky, tak to bude malý klenot. Tedy jestli něco nepodělá, protože se fakt nebojí experimentovat. :twisted: Ale já doufám, že ji uvidíme v plné kráse (i když to bude znamenat, že mé slunce zapadlo a vůkol bude vládnout temnota :lol: :grin: ) .
A za vzkazy na pumách musím poděkovat našemu perutnímu rabínovi. Díky Izzy [-o< [-o< [-o< .
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 21 úno 2014, 20:02

Nazdar Hugo, máš můj obdiv a chválím Tě před nastoupenou jednotkou a rozvinutou zástavou!
Tak a vážně - je to obrovský kus práce modelářské, badatelské a literární. Bavil jsem se skvěle. :grin:
Jedinou výtku mám k perfektně lesklému povrchu modelu - nechtělo to spíš polomat a zaprášit? :?:
(P.S.vím že je to blbě, ale svého Mezka, dá li Bůh, zplácám z Academy :wink: )
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 21 úno 2014, 22:52

komisař píše:Jedinou výtku mám k perfektně lesklému povrchu modelu - nechtělo to spíš polomat a zaprášit? :?:
(P.S.vím že je to blbě, ale svého Mezka, dá li Bůh, zplácám z Academy :wink: )

Rozkaz splním! A pak si půjdu stěžovat. :grin:
Také jsem si původně představoval polomat a zaprášenou pouštním pískem, ale fotky z úvodu služby v Izraeli mě přesvědčily, že mašiny přišly tvrdě lesklé a ke zbědovanému vzhledu se dopracovávaly postupně. A protože jsem chtěl kontrast k Houmímu "konci kariéry" zvolil jsem opačný extrém. Na tento vzhled D-108 mám také foto, bohužel není moje, nebylo zřejmě zatím publikováno v jiném zdroji a tak jej nebudu zveřejňovat. Snad pro přesvědčení postačí tyto fotky.

Co se týče Academy - nezahazuj svůj talent na nehodné. A co na to Felix Edmuntovič? Ten by nebyl rád! [-X Takto plýtvat prostředky. Doufám, že tě přesvědčí ty fotky čumáků. Ta Academy je fakt taková nějaká oteklá :-k .

A za pochvalu před rozvinutou zástavou děkuji. Sloužím lidu!
Přílohy
shinyS199.jpg
Avia-S-199-IAF-Tel-Nof-Israel-1948-01.jpg
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sharky » 22 úno 2014, 09:21

Avia S-199 s chladičom pod čumákom je dosť rarita a táto je nádherná!

S podtrupovým 4x-bomb závesníkom je ešte viac atraktívnejšia. =D> =D> =D>

Neexistuje viac podkladov/fotiek práve na tieto Avie?
Býk je nebezpečný spredu, kôň zo zadu a somár zo všetkých strán.

Jaroslav Tomčo (1969)
Sharky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 22 úno 2014, 12:54

Sharky píše:Avia S-199 s chladičom pod čumákom je dosť rarita a táto je nádherná!

S podtrupovým 4x-bomb závesníkom je ešte viac atraktívnejšia. =D> =D> =D>

Neexistuje viac podkladov/fotiek práve na tieto Avie?

Ahoj,
nějaké fotky ještě existují, ale problém je, že když je vidět chladič, tak většinou není vidět kód. Vyjímkou je krásná boční fotografie na D-107, jenže ta je zase bez znaku perutě. Takže je to takové holátko, jak říká emeritní náčelník našeho bývalého modelklubu. Bohužel tuto fotku jsem dostal od kamaráda a tak ji nemohu prezentovat. Co šlo, to jsme s Houmím dali do tématu v sekci Rozestavěno. Na netu je článek o službě S-199 v Izraeli (anglicky), ve kterém je též tabulka dodaných mašin s vyznačením, které byly vybaveny chladičem. Bohužel si již nevzpomínám, ze kterých stránek jsem si ho zkopíroval. Nicméně jsem vyhledával přes Googel s heslem S-199. Přikládám foto na obálku knihy (kterou jsem bohužel nikdy neviděl, ale musí být ohromně zajímavá) v níž je zachycena S-199 v naprosto typické poloze. A teď urči, má chladič nebo výměník? :-k :arrow:

Jsem přesvědčen, že v archivech nebo mezi lidmi je mnoho fotek z havárií a katastrof, které se povinně dokumentovaly a fotografovaly, jenže majitelé na nich sedí. Pochopil bych to, kdyby chystali vydání nějaké knihy, ale mít fotky a nepodělit se o ně jen proto, že mám něco unikátního - to dopadne tak, že dotyčný krkoun natáhne ráfy a pozůstalí, pokud nemají stejné zájmy, vezmou při vyklízení pozůstalosti unikátní fotky (na kterých jsou přeci jenom nějaký zbytečný éra) a šoupnou je do popelnice. Nemluvím o výše popsaném případu, kdy se s vámi někdo nezištně podělí o nějaké foto (což vás ovšem morálně zavazuje jej dál nešířit) ale o fotkách, které někdo opravdu vlastní a stejně nespatří světlo světa.

A teď z jiného soudku. Do Rozestavěno jsem dal ještě nějaké fotky zachycující rozdíly mezi stavebnicí Academy a přestavbou z tvarově dobré stavebnice Bf-109G. viewtopic.php?f=57&t=72253&start=270 Tož si to zkoukněte a sami se rozhodněte, z čeho tesat. Nicméně - kdo bude opracovávat Academy, je fakt hardcore modelář [-o< :!: :twisted: Já už ten titul mám, vím o čem mluvím! Kdo se to vzadu ozval, že žádný tvrďák, ale magor? :grin: :lol:
Přílohy
cover.png
199nose.jpg
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sharky » 23 úno 2014, 11:20

Hugo, vďaka za info! ;-I
Býk je nebezpečný spredu, kôň zo zadu a somár zo všetkých strán.

Jaroslav Tomčo (1969)
Sharky

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel