Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Lilienthal Normal-Segelapparat 1894 (1/48, Aerobase)

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Lilienthal Normal-Segelapparat 1894 (1/48, Aerobase)

Příspěvekod Vilem » 15 úno 2014, 21:43

Ahoj! Po dlouhém váhání jsem se rozhodl, že seberu drzost a přihlásím na PanthersCup 2014. Protože čas tlačí a chtěl bych se pokusit o něco nepříliš komplikovaného ale zároveň neotřelého, předkládám svou snahu o následující stavbu. Stavebnice je Aerobase, dle mého názoru potřebuje vydatné úpravy ale stejně se mi moc líbí. Zde je upravená a nasucho složená kostra. Zdraví V.
Přílohy
001.jpg
002.jpg
Vilem

• Odpovědět s citací

Re: Lilienthal Normal-Segelapparat 1894 (1/48, Aerobase)

Příspěvekod Hellboy » 16 úno 2014, 10:15

Parádní, to vypadá zajímavě. :idea:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 16 úno 2014, 14:38

:shock: :shock: :o :o :? :? :!:
Co to to? :lol: Vypadá to super ať to je co to je...ale snad to nechtělo lítat :P
Ondřej Kabelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chpireau » 16 úno 2014, 15:59

Vyzerá to fantasticky. Už sa teším na výsledok. Jo...a čo s 'mottorom' ??? :-D
Naposledy upravil Chpireau dne 20 úno 2014, 19:51, celkově upraveno 1
Chpireau

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 16 úno 2014, 17:37

Ježíšku to někdo vyrábí? Toje paráda!!! No tak na to se těším!!!
Teda Ondro to si piš, že to létalo. Otto na těchto kluzácích (postavil jich tuším 18 z toho tři dvouplošníky) letěl skoro 2000 letů než si přerazil páteř. Hlavně to byly první pokusy se skutečnými profily křídla a s prohnutou tětivou!!!! Pro rogalisty byl Otto za mojich mladých let POLOBOHEM :grin:
Dokončeno:Albatros D V (dřevák),F4U 1 Corsair, Fokker D VII Udet,Zero A6M2b, Spitfire Mk IXc

„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 18 úno 2014, 19:50

Ondřej Kabelka píše::shock: :shock: :o :o :? :? :!:
Co to to? :lol: Vypadá to super ať to je co to je...ale snad to nechtělo lítat :P

Ondoooó..!!? :!:
Přílohy
Otto Lilienthal in flight in his 1894 glider.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vilem » 21 úno 2014, 21:12

No jo, víc než polobůh :) ; právě od něj se inspirovali bratři Wrightové. Fotku ze šťastných dní už sem dal Zdeněk, já přidávám ještě podobiznu a pak fotku z události, kterou zmiňuje Michal - je z 9. srpna 1896, Otto zemřel na komplikace míšního poranění o den později. Když se po úrazu probral, údajně prohlásil: "Trochu se otřepu, a budeme zas létat." Jeho poslední slova svému bratru Gustavovi pak byla: "Něco se musí obětovat."...
Nicméně zpět k mé snaze - dřevo : hrazda a zpevňující prvky z mořeného jasanu, prstce a stabilizátory z nemořeného tisu nebo lísky ; a figurka : ve stavebnici je v lítací poloze, já se ale chci pokusit ho zpodobnit, jak startuje z Fliegebergu ( viz. Zdeňkova fotka ) , takže jsem mu oddělil nohy a připevnil je zpět tak, aby měl levou už ve vzduchu a pravou ještě na kopci...
Přílohy
Otto Lilienthal.jpg
Otto Lilienthal.jpg (15.92 KiB) Zobrazeno 2207 krát
LilienthalsTodesflug.jpg
LilienthalsTodesflug.jpg (10.26 KiB) Zobrazeno 2204 krát
003.jpg
Vilem

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vilem » 23 úno 2014, 19:50

No, tak přibyly kovy :). Jinak jsem několik úchvatných hodin strávil pokusy o potažení stabilizátorů japanem - v mém podání to bylo doooost dobrý :grin: - obzvlášť situace, kdy jsem se snažil urychlit schnutí prolakovaného japanu nad plotýnkou - to je vám plamen :shock: :shock: :grin: . Ale tady je výsledek druhého pokusu - ještě nevím, jestli se s ním spokojím, ale protože nechci podpálit barák, tak asi jo 8-) . Už teď se potím, když si představím snahu o potažení křídel :crazy: :grin: ... Jinak jsem šel okolo knihovničky a vzpomněl jsem si, že by někoho mohl zajímat současný stav trojboje - tak jedna s bleskem, do příslušného chlívku to s ohledem na chabou kvalitu fotky nedávám....
Přílohy
004.jpg
Trojboj.jpg
Vilem

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 23 úno 2014, 20:38

..a to by se chtělo říct..: "..kluzáček pouhý", no koukám, že si s ním ještě užiješ. Ale bude to vypadat hezky.! :-D Bohužel ani po prozkoumání obrázků tohoto kitu (a předešlém zkoumání fotek a výkresů) mi pořád není jasné, jak Otto na tom letounu visel. Mám sice jakousi teorii, ale jistotu žádnou..(a totéž platí i o Schanutovi a jeho kluzácích)
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondrous » 25 úno 2014, 07:29

Z té příhody s Japanem si nic nedělej, aspoň je o jednoho zapáleného chmelničáře víc. :)

Zatím to vypadá moc pěkně, už se těším, až ho uvidím naživo. Jinak souhlas se Zdeňkem, taky by mě zajímalo, jak se "do toho lezlo".
Obrázek
Ondrous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vilem » 05 bře 2014, 20:49

Pokorně hlásím další postup [-o< . Zjistil jsem, že tak křehkou a oblou konstrukci, jakou má křídlo, japanem prostě dobře potáhnout nedokážu - resp. nedokážu ho dobře vypnout ( navíc se mi zdálo, že to s tím japanem stejně vypadá až moc papírově ) , takže jsem to sejmul ( tím plamenem to jde fakt dobře :grin: ) a zkouším jinou technologii: Základ je vrstva bílého obtiskového papíru ( od L. Vinaře ) , přes ni je vrstva lesklého laku, a přes to vrstva čirého obtiskového papíru ( opět L. Vinař ) s natisknutou ( na obyčejné tiskárně ) strukturou plátna a vrstva matného akrylového laku ( ve výsledku mírně zažloutne a dost smaže hrubou strukturu plátna); lepeno s přesahem na obyčejný papír okolo, aby to bylo dobře vypnuté. 1. polovina postupu bez matného laku je vidět na rozdělaných stabilizátorech, téměř finále na křídle ( zbývá začistit okraje a doplnit drobné opravy ... ). Zatím se mi to celkem líbí, ale jak se s tím bude pracovat dál; mám celkem obavy - i když to vypadá celkem odolně... Zdraví V.
Přílohy
005.jpg
006.jpg
007.jpg
Vilem

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 05 bře 2014, 21:45

Vypadá to výborně!!! ;-I . Ještě díry pro protažení paží a pro úchyt rukou a může se na kopec :grin: . Těším se až uvidím na živo...
Dokončeno:Albatros D V (dřevák),F4U 1 Corsair, Fokker D VII Udet,Zero A6M2b, Spitfire Mk IXc

„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 06 bře 2014, 09:57

Tak toto je nádhera! Ještě fakt panďuláka je kopec 8-) :cool:
Ondřej Kabelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 06 bře 2014, 20:22

Parádní práce. :P
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vilem » 10 bře 2014, 21:31

Děkuju mockrát :D [-o< . Zvláštní, jaké drobnosti můžou přinést radost - já mám například radost z podstavce se základem špičky Fliegebergu. Při malém podstavci vychází na model jako špička toho kopce jen ona travnatá část - čímž mi odpadají starosti s erodovanou hlínou.... :cool:
Přílohy
008.jpg
Fliegeberg.jpg
Fliegeberg.jpg (7.83 KiB) Zobrazeno 1659 krát
Vilem

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby