Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Avia S-199 1/48 různí výrobci

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 307 • Stránka 17 z 21 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21
  • Odpovědět s citací

Re: Avia S-199 1/48 různí výrobci

Příspěvekod sobi » 24 led 2014, 19:23

to se mi moc libi!
Na stole: 1:35 SD-100 Dragon
2020 1:32 Caudron C.714 Fin, SH 1:32 Fiat G-50.II Fin, Special Hobby
2019: 1:35 ACV Dorchester Alenka, SKP Model
2018: 1:35 ČSR Panther, Dragon
sobi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JendaK » 24 led 2014, 20:17

chodim okukovat, pekne vam to jde od ruky, musim rict ze me to namotivovalo si taky jednu postavit, ale zrejme vymeknu a pockam na eduarda
hotovo Fokker D VII F 1/48 Eda/Roden Morane-Saulnier N 1/48 Yakovlev UT-1 Mikromir 1:48
JendaK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 24 led 2014, 21:37

Ahoj všichni,
to by člověk neřekl, jak likvidace 4 různých Mezků a Avií (Ventura, Hobbycraft, UM a první nebohá Hasegawa :cry: ) půjde Nekromantovi k duhu. Musím říci, že ten jeho Mezekstein se má čile k světu a jak to tak vypadá, bude se muset Dobro zahalit do důstojného mlčení a samoty, ovšem až poté, co hlasitě uzná svou naprostou a totální porážku v tomto druhém duelu ](*,) . No, Houmí, máš to skvělé, ovšem bitva ještě není dobojována, jsem zvědav na aplikaci obtisků na několikrát proolejovaný povrch :-k . V tom tě může zachránit pouze tvá černá magie nebo neméně nečistá chemie a lakování povrchu - taková špinavá hra - co si máme my, natěrači, počít, když s námi Humbrol skoulel takovou lumpárnu se změnou technologie :cry: :bad: .
Ale já strávil 5 poctivých hodin u své kačeny a výsledek se dostavil - bolí mě záda a hlava :grin: . Nicméně už to není až tak mrtvé, zítra budu pokračovat, až se vrátím z náletu na Pardubice. Cílem je tamnější MPM. jsou tam dobře zásobení a tamní pan prodavač je muž na svém místě. Nejenom, že dobře poradí, ale taky se s ním výborně kecá :grin: . No, a pro nedočkavé nějaké foto. Tedy spíš pro Pána Zla, protože i tento démon se musí živit prací (nemá tu magii ještě tak zmáknutou :lol: ) a dneska má noční, tak ať na něj něco čeká, až se bude transmutovat zpět ve svém doupěti pod zálabskou skálou.

PS: pokud se najde tvrďák, který půjde naší cestou a nebude čekat, až mu Mezka předžvýká Eduard, bude mít právo ozdobit se plackou s emblémem Anděla smrti, jejíž vzor zveřejníme na konci stavby. Zatím jsou na světě 3 exempláře pro výkonný letecký personál ( já, Homer a Shindy - ten to má podmíněně a bude se moci dekorovat až po dostavbě) a 1 větší exemplář pro našeho polního rabína Izáka. No, a Houmí získal navíc čestnou placku Ezera Weizmana za tvrdošíjnost - nevzdal se a přes ztrátu 4 vlastních strojů pokračoval v boji.

Tož zatím
Přílohy
P1180384.JPG
P1180383.JPG
P1180375.JPG
P1180367.JPG
P1180366.JPG
Je lepší být překvapený pesimista než překvapenější optimista!
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pucek » 24 led 2014, 23:44

Zdravím pravověrné z obou břehů Labe v mém rodném Kolíně ;)
Sleduji vás bedlivě stejně jako před lety na Vejfuku ... jenom teď to mám trochu dál.
Máte to chlapi moc pěkný, oba dva. I když je fakt, že "pán zla" (proč se mu vlastně tak říká? Houmí mu tolik slušelo ;) ) to má trochu zajímavější.
No těším se, že ty vaše potvůrky zelený uvidím někde naživo ? Musím vám sem poslat taky plukovníka z Velkého Oseka - aby se pokochal ...
Mejte se
Sasa
Pucek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 27 led 2014, 22:15

Pucek píše:Zdravím pravověrné z obou břehů Labe v mém rodném Kolíně ;)
Sleduji vás bedlivě stejně jako před lety na Vejfuku ... jenom teď to mám trochu dál.
Máte to chlapi moc pěkný, oba dva. I když je fakt, že "pán zla" (proč se mu vlastně tak říká? Houmí mu tolik slušelo ;) ) to má trochu zajímavější.
No těším se, že ty vaše potvůrky zelený uvidím někde naživo ? Musím vám sem poslat taky plukovníka z Velkého Oseka - aby se pokochal ...
Mejte se
Sasa

Ahoj, jsem rád, že jsi nás našel. Houmímu můžeš dál říkat Houmí, Pán zla a Nekromant ze zálabské skály jsou jeho oficiální tituly, které získal za své nelidské experimenty při znásilňování předchozích modelů ve snaze zhmotnit "ideální Avii". Nebohá Ventura by mohla vyprávět a mám dojem, že některé části nebožky přišil tento zvrhlík i na současnou Hasegawu. Nejhorší na tom bylo, že poté, co stavebnici bestiálně znetvořil a zneužil, tak ji bez skrupulí odhodil a vrhl se na jinou. Jak bys nazval takového zpustlíka? [-X No, a od tohoto zkaženého, temného světa se jiskřivě odrážím já, ryzí chlapec z levého břehu, který se zaslíbil jediné stavebnici a i když seznal její nedokonalosti, nezavrhl jí, nýbrž pomalou, mravenčí prací ji nechal vykvést do krásy. A stavebnice, zalévána litry mého potu, přibývala, kypěla do krásy, formovala se na těch pravých místech (trupové boule jsou toho důkazem) až zaujala své místo v mé polici. A již nás nic nerozdělí. :grin: :lol: To platilo v případě Boubelky I. z Hobbycraftu a platí to i u současné Boubelky II. z UM.
Co se týče tvého druhého dotazu, pokud vše půjde dobře, chtěli bychom obě zelený potvory vzít 15.2. do Pardubic. Snad to stihnem. Co se mě týče, přemýšlím, že bych tam vzal obě Avie, aby měli lidé porovnání obou stavebnic vedle sebe a mohli si sami udělat názor, co je lepší základ.
Já dnes vyráběl pitotovu trubici a zítra bych chtěl dělat očouzení od motoru, ale jen decentní, podle fotky byla v začátcích D-108 docela čistá. Už se těším na ten kontrast, až budou stát vedle sebe. Houmí bude dnes v noci (proč ten démon pracuje s oblibou po nocích - že by byl alergický na denní světlo? ) maskovat a stříkat pruh před ocas, tak mu snad síly pekelné budou nápomocny a dopadne to dobře. Slíbil, že dá potom fotky, tak se už těším.
Co se týče plukovníka, budem poctěni, pokud nám sdělí svůj názor, protože ho bereme jako největší dostupnou autoritu na izraelské letectvo.
Tož zatím a ještě jednu černobílou fotku na mou "Boubelku II."
Přílohy
šedá.jpg
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 29 led 2014, 02:18

Pěkný to máš :D Těším se až ty naše holky pokřtíme :celeb: Koukám že taky nedáš znaky na horní plochu křídla :) , to jediný je bude spojovat. Nikdo neuvěří že je to jedna mašina v časovém rozpětí několika měsíců :grin: . Jdu spát Avii zdar!
Rozestavěno: Šmolík Šm-1 1:32 od HpH, Letov Š-328.v HpH models 1:32
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 31 led 2014, 03:07

Jupí , konečně si můžu připnout placku :D !
Přílohy
100_6157.JPG
100_6159.JPG
100_6160.JPG
100_6161.JPG
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 31 led 2014, 08:44

Ač nyní zaměřením na housenky a notně zablácené gumy jsem začínal své patlání na různých létajících potvorách a nebyl bych to správný patriot, kdyby létající aparáty, opouštějící domácí montážní pásy, ale i ty, různými cestami, získané, nebyly předmětem mého zájmu, rád svůj chátrající zrak nechám spočinouti na excelentní práci. A jak tak časem brouzdám, padne můj zrak na fotku "Černého Huga" (pohled na spodní část) a nebyl bych to asi já, kdyby mě nevrtala hlavou myšlenka, proč špína usazená mezi panely se neusadila i v nýtových řadách :?:
Ale jinak musím jen tiše otírati hubu od slin a zastrkávati vypadávající jazyk =D>
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 31 led 2014, 21:12

HomerII píše: Těším se až ty naše holky pokřtíme :celeb:

Ahoj Houmí,
gratuluji k připnutí Anděla smrti, máš to excelentní. Nicméně, tvou výše uvedenou zmínku o křtu si přečetl Izák, náš čestný polní rabín a málem jej omývali. Jaký křest v judaismu? #-o Já jsem z obliga, má Avia je, jako "Boubelka II." rodu ženského, ale pokud je tvůj Mezek rodu mužského, máš se připravit na rituální obřízku. A prý tupým nožem, aby sis to pamatoval. Jen nevím, zda se Izák chystá jen na Mezka, nebo vám poskytne množstevní slevu a vezme vás oba jedním vrzem. V tom případě, ač vědecký ateista, se budu modlit, aby se mu nesmekla ruka. ;-I . A nyní k dalšímu tématu.

Marder píše: A jak tak časem brouzdám, padne můj zrak na fotku "Černého Huga" (pohled na spodní část) a nebyl bych to asi já, kdyby mě nevrtala hlavou myšlenka, proč špína usazená mezi panely se neusadila i v nýtových řadách :?:

Chválím bystré oko páně pozorovatelovo. Vysvětlení je prosté, milý Watsone. Špína usazená mezi panely se neusadila mezi šrouby (předpokládám, že se jedná o 4 sundavací panely na obou křídlech neb jsem nenýtoval) protože šrouby naznačené výrobcem byla příliš mělké a tak se špína stále vyplavovala. Samozřejmě jsem špekuloval, co s tím, protože to nevypadalo ani dobře, ani reálně. Nechtěl jsem dělat díry jehlou, protože by to mohlo poškodit barvu (a díry byly by příliš úzké a hluboké) a současně musely být trochu hlubší, aby se v nich udržela špína. Přitom jsem potřeboval určitou šířku, aby to připomínalo šrouby a ne nýtové řady. Nakonec jsem ubrousil hrot starého kružítka, lehce jej zakulatil, aby materiál spíše zatlačoval, než proděravěl a po příslušném nácviku objel všechny 4 plechy. Lepšího výsledku by se dosáhlo naplocho seříznutou a zabroušenou injekční jehlou, která dokáže udělat kroužky dle zvoleného průměru (viz 4 šrouby na trupových dvířkách), ale tam existuje velmi reálné nebezpečí, že střed kroužku vám zůstane v jehle a výsledkem by byla díra na surf nebo holý plast. Takže jsem se přidržel bezpečnějšího, i když méně líbivého a realistického postupu. Výsledek je vidět na přiložené fotce. Na dalších fotkách již vidíte typický vyšší posez Avií s vysokou ostruhou, kterou jsem již zalepil na pevno (předtím byla jen nasazená a proto zapadla příliš hluboko do trupu). A dnes jsem přilepil konečně to táhlo k trimu. Je to blbost, ale docela to oživí kormidlo.

Zíta se chystáme s Houmím do pardubického MPM, doufám, že nemají mimořádně zavřeno. Pokud bude někdo chtít pokecat o Aviích, měli bychom se na místě samém vyskytovat mezi 9:30 a 10:30. Poznáte nás snadno, budeme mít na hrudích hrdě připnuté Anděly smrti. A Houmí bude možná v pooperačním předklonu s poněkud širokým krokem, pokud mezitím potká Izáka. :grin:
Přílohy
P1180439.JPG
P1180437.JPG
P1180435.JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 03 úno 2014, 01:21

Nakonec po přeměřování křídla ,jsem přeci jenom dal hvězdy i na vrchní stranu křídla :-k .Teď budu muset sladit obtisky s povrchem :paint: snad to dobře dopadne :-D .
Přílohy
100_6174.JPG
100_6172.JPG
100_6169.JPG
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod harvy5 » 04 úno 2014, 00:57

No a teraz by som rad vedel ktory z vas je vacsi MEZEK!!! No osol sa nepohne ani bohovy,ale mudrejsi vzdy ustupi.Takze pravdu ma pan Dobra ,ci temny pan ZLA? :grin: :grin: :grin:
No a blba otazka cloveka ktory sa trosku v tej krajine,a hlavne s jej obrezanymi obcanmi dlhsie stykal.Aj slovenske masiny este pol roka po rozdeleni lietali s CS znakmi,co tak moznost ze dali tie divne hviezdy len na podstatne miesta??Stacio trup a spodok kridla aby nasi po mne nestrielali.... No a neskorsie ked sa situacia ukludnila,doplnili to na predpisane pozicie.Aj ja som musel masinu na dva dni na loietanie bez znakov na smerovke pristavit,nic ine schopne nebolo a MPici radi habali filmi spoterom za plotom TN letiska.. :-D :-D :-D Ze Misko Stolar a spol...
harvy5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 04 úno 2014, 17:11

harvy5 píše:No a teraz by som rad vedel ktory z vas je vacsi MEZEK!!! No osol sa nepohne ani bohovy,ale mudrejsi vzdy ustupi.Takze pravdu ma pan Dobra ,ci temny pan ZLA? :grin: :grin: :grin:
No a blba otazka cloveka ktory sa trosku v tej krajine,a hlavne s jej obrezanymi obcanmi dlhsie stykal.Aj slovenske masiny este pol roka po rozdeleni lietali s CS znakmi,co tak moznost ze dali tie divne hviezdy len na podstatne miesta??Stacio trup a spodok kridla aby nasi po mne nestrielali.... No a neskorsie ked sa situacia ukludnila,doplnili to na predpisane pozicie.Aj ja som musel masinu na dva dni na loietanie bez znakov na smerovke pristavit,nic ine schopne nebolo a MPici radi habali filmi spoterom za plotom TN letiska.. :-D :-D :-D Ze Misko Stolar a spol...

Ahoj,
tak přesně stejně jsme uvažovali my. V úvodu služby bez znaků na horních plochách (fotka je ze špatného úhlu, není to jednoznačné), stačí spodní plochy a bok pro identifikaci ze země. Na obloze o svých vím (bylo jich málo) a do ostatních to nasypu :grin: . A v podobě z konce služby, po přečíslování na 1906, tam znaky asi už dofoukali, když si dali práci i se změnou kódu. Viděl jsem například i fotky izraelských P-51D se znaky na horním křídle i bez. Takže je třeba sloučit kombinaci podkladových fotek a selského rozumu. A jinak. Pravdu má vždy NÁČELNÍK ! A ten se zatím nevyjádřil :grin: .

Moje Boubelka II. má už lehké spaliny od výfuků na obou bocích a dnes dělám plátěné manžety na vstupu hlavní podkřídelních kanónů do gondol. A mám pocit, že to do Pardubic stihnu :-k . Doufám ;-I .

PS: Harvy5, pozdravuj dědu flígra, co sedlal Mezky. Je to frajer.
Přílohy
P1180446.JPG
P1180442.JPG
P1180448.JPG
S-199,str.13.jpg
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 06 úno 2014, 11:05

Ahoj , hezky jemňoučce jsi tu svoji holku očoudil :-D .Ta moje musí snášet trochu brutálnější zacházení , právě jí okopávám , ošlapávám a otloukám chodníčky :paint: .
Přílohy
100_6181.JPG
100_6180.JPG
100_6179.JPG
100_6178.JPG
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karelka » 06 úno 2014, 20:37

Pěkné práce [-o<
Karel Šindelka
KPM Kaznějov
Karelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 10 úno 2014, 19:03

Ahoj přátelé,
Rudý Letov, národní podnik hlásí skoro hotovo. :celeb: Zítra natáhnout anténu, nalepit křidélka a po povinném záletu můžeme začít v Žatci nakládat, neb na nás Mojžíšův lid netrpělivě čeká. Před tím snad krátká ukázka pro veřejnost v sobotu v Pardubicích. Při pátrání po zbarvení německých 70kg pum, které Mezky nosily na podtrupovém závěsníku (jenom dvojici, protože závěsník byl určen primárně pro 4 padesákikilové pumy) jsem narazil na výtečné stránky Stálé pyrotechnické asanace Ralska, kde jsou ve formátu PDF příručky pro rozpoznání leteckých pum Německa, USA, Anglie a SSSR včetně zbarvení. Odkaz je zde http://www.expozice-ralsko.estranky.cz/ ... nnost.html . Příručky jsou zvýrazněny červeně a na stránce jsou umístěny níže. Tož zatím a já jdu na chvíli relaxovat v tanku, neb Zlo se ještě potýká s detaily.
Černý Hugo

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 307 • Stránka 17 z 21 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21

Zpět na Rozestavěno