Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA - DOKONČENO

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 52 z 82 • 1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 82
  • Odpovědět s citací

Re: ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA

Příspěvekod cergina » 23 led 2014, 21:00

Juuuj konecne fotky tej krasnej lode. Uz som zacinal mat abstak :-D
člen štetičkové galaxie č.46

USS Bonhomme Richard VIDEO
USS Bonhomme Richard sekcia USS Bon Homme Richard 1/132
cergina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marsalv » 24 led 2014, 13:30

Teď doufám, že se nenaštveš, ale na tak luxusním modelu mi připadají bloky připevněné pomocí drátu tak trochu jako "faux pas" [-X . Vzhledem k velikosti modelu to mohlo být řešeno normálně lankem.
marsalv

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 24 led 2014, 14:21

Děkuji Vám za komentáře i konstruktivní kritiku. [-o<
No ty kladky jsou skutečně omotány lanem, z drátku je jen očko dole. :-k Mne osobně to provedení na zvětšených fotkách taky nepotěšilo, uvažuji, že by to možná stálo za to předělat a použit slabší nit. Debonderu mám dost :) , tak to není problém povolit bez poškození modelu. Co myslíte?
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marsalv » 24 led 2014, 14:41

Tak to se omlouvám, ale na fotkách to vypadá skutečně jako drát ](*,) .
marsalv

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 24 led 2014, 15:01

V poho. Já ty nitě vydatně impregnuji kvůli chloupkům, tak to může zkreslovat. Nicméně je pravda, že se to dalo udělat mnohem líp, takže jdu zkusit nový pokus. Snad se už to povede udělat pěkněji. :wink:
P.S. Debonder je věcička k nezaplacení, už mám všechna očka i s kladkami venku. :-D
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 24 led 2014, 20:10

Tak jsem po několika hodinách jemné práce osadila všechny předělané kladky na svá místa, doplnila jsem i ty podél zvonice. Snažila jsem se více napodobit nákres v plánech a i když to má ještě k předloze daleko (nemám tak malá očka a z jemnějšího materiálu by zase neudržely vymezený tvar při pozdějším napínání lanoví), jsem se současnou verzí spokojenější a předělávky nelituji. Ty horní kroužky možná ještě zevnitř vyplním hustější barvou, aby se opticky zmenšily a víc odpovídaly nákresu.

kladky detail.jpg
004.jpg
014.jpg
021.jpg
025.jpg
028.jpg
032.jpg
039.jpg
040.jpg
043.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod admiral6 » 24 led 2014, 21:31

Tohle hlava nebere. ](*,)
=D> =D> =D> =D> =D> =D>
admiral6

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Paryzek » 24 led 2014, 22:32

K tomu se fakt nemá cenu vyjadřovat, jen koukat a obdivovat.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.
J.Cimrman
. . . já se s tím nějak poperu . . .
Paryzek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MAT » 25 led 2014, 09:00

To prostě fakt nemá cenu - no comment !!!
MAT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vths » 26 led 2014, 11:42

Krásný kladky a provedení. Jen co koukám na to kotevní lano omotaný kolem bittů, nemělo by to být naopak? Tzn. aby od kotvy vedlo nad příčný trám a pak zpod něj dále, viz obrázek.

Untitled-1.gif

vths

• Odpovědět s citací

Příspěvekod juhu » 26 led 2014, 12:11

DORIS píše:Tak jsem po několika hodinách jemné práce osadila všechny předělané kladky na svá místa, doplnila jsem i ty podél zvonice. Snažila jsem se více napodobit nákres v plánech a i když to má ještě k předloze daleko (nemám tak malá očka a z jemnějšího materiálu by zase neudržely vymezený tvar při pozdějším napínání lanoví), jsem se současnou verzí spokojenější a předělávky nelituji. Ty horní kroužky možná ještě zevnitř vyplním hustější barvou, aby se opticky zmenšily a víc odpovídaly nákresu.

kladky detail.jpg
004.jpg
014.jpg
021.jpg
025.jpg
028.jpg
032.jpg
039.jpg
040.jpg
043.jpg

Nemozem si odpustit jednu poznamku, detail, ale ked uz tak prekrasne pilujes kazdu drobnost:
Skusenejsi opravte ma, ale tie mreze na zakrytie otvorov, gratings. Viem, ze boli odoberatelne a tak, ale bolo pravidlo ze tie tramy ktore boli z pohladu na grating "hore" tj. cele viditelne, smerovali vzdy v pozdlznom smere, tj prova-korma. Ty ich mas prave opacne, v smere pravobok-lavobok. Je to ozaj drobnost, ale kdesi som presne toto cital, je to casta chyba modelarov makiet. Tak ak chces a da sa opravit .... :)
Viz. napriklad tuna:
http://www.prdobson.com/images/photos/7 ... 068143.jpg
"Smuggler"
"Kaydet"
"Appledram '44"
atď., atď. ...
juhu

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 26 led 2014, 12:40

Ahojte přátelé a moc Vám všem děkuji za ohlasy i náměty a cenné rady. :flower:

vths: Tak to netuším :-k , postupovala jsem dle obrázků z Anatomy of RC a dle dalších modelů, kde vede lano obdobně, jako mám na svém modelu. Na tom obrázku od Tebe mi to připadá, že je to taky omotané obdobně, jako mám já, pokud tedy levá strana kresby směřuje k přídi ke kotevním průvlakům ( tvar toho mohutného úvazníku by tomu odpovídal, ale jsem v tomto oboru laik a možná se pletu) . :idea:
kotevní lano.jpg

wolflike píše:Nemozem si odpustit jednu poznamku, detail, ale ked uz tak prekrasne pilujes kazdu drobnost:
Skusenejsi opravte ma, ale tie mreze na zakrytie otvorov, gratings. Viem, ze boli odoberatelne a tak, ale bolo pravidlo ze tie tramy ktore boli z pohladu na grating "hore" tj. cele viditelne, smerovali vzdy v pozdlznom smere, tj prova-korma. Ty ich mas prave opacne, v smere pravobok-lavobok. Je to ozaj drobnost, ale kdesi som presne toto cital, je to casta chyba modelarov makiet. Tak ak chces a da sa opravit .... :)
Viz. napriklad tuna:

Ano, to je správná připomínka a musím Ti dát zapravdu. O této chybě vím již od počátku, když jsem gratingy upravovala a osazovala na model - jejich tvar je dle plánů zaoblený, což jsem chtěla zohlednit, jenže mřížovina se nedá ohýbat a tudíž nezbývalo, než docílit zaobleného tvaru zbroušením. Jenže - pokud bych brousila kraje u mřížoviny situované ve správné pozici, okraje by se díky ztenčení rozpadly, takže jsem musela dílek otočit o 90°. Předělávka v tomto okamžiku by přinesla zničení gratingů a asi i poškození modelu, ale napadla mne jiná věc - co takhle přelepit ty podélné lišty mřížoviny pásky z tentké fólie v odpovídající barvě a imitaci dřeva? Pak by tahle chyba zmizela a gratingy by měly korektní orientaci... :) :idea:
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod juhu » 26 led 2014, 12:50

DORIS píše:Ahojte přátelé a moc Vám všem děkuji za ohlasy i náměty a cenné rady. :flower:

vths: Tak to netuším :-k , postupovala jsem dle obrázků z Anatomy of RC a dle dalších modelů, kde vede lano obdobně, jako mám na svém modelu. Na tom obrázku od Tebe mi to připadá, že je to taky omotané obdobně, jako mám já, pokud tedy levá strana kresby směřuje k přídi ke kotevním průvlakům ( tvar toho mohutného úvazníku by tomu odpovídal, ale jsem v tomto oboru laik a možná se pletu) . :idea:
kotevní lano.jpg

wolflike píše:Nemozem si odpustit jednu poznamku, detail, ale ked uz tak prekrasne pilujes kazdu drobnost:
Viz. napriklad tuna:

Ano, to je správná připomínka a musím Ti dát zapravdu. O této chybě vím již od počátku, když jsem gratingy upravovala a osazovala na model - jejich tvar je dle plánů zaoblený, což jsem chtěla zohlednit, jenže mřížovina se nedá ohýbat a tudíž nezbývalo, než docílit zaobleného tvaru zbroušením. Jenže - pokud bych brousila kraje u mřížoviny situované ve správné pozici, okraje by se díky ztenčení rozpadly, takže jsem musela dílek otočit o 90°. Předělávka v tomto okamžiku by přinesla zničení gratingů a asi i poškození modelu, ale napadla mne jiná věc - co takhle přelepit ty podélné lišty mřížoviny pásky z tentké fólie v odpovídající barvě a imitaci dřeva? Pak by tahle chyba zmizela a gratingy by měly korektní orientaci... :) :idea:

:)Treba skusit. Ale ta folia, nech akokolvek tenka, asi bude vystupovat nad povrch. A mozno nie, neviem to odhadnut.
"Smuggler"
"Kaydet"
"Appledram '44"
atď., atď. ...
juhu

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 26 led 2014, 12:57

Některé fólie, co používám, mají sotva desetinu milimetru, tak to bude v daném měřítku přijatelné. :wink: Tady ještě přikládám snímek zbroušených gratingů a důvod, proč jsem nebrousila ty správné strany - horní příčky na okrajích by tím zmizely úplně:
013.jpg

010.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vths » 26 led 2014, 13:35

Ajo, koukám, že jsem si to zmotal sám, takže už nic :)
vths

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 52 z 82 • 1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 82

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno