Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Sci-fi modely a vesmírná technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Mobile Suit Gundam

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 647 • Stránka 30 z 44 • 1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 44
  • Odpovědět s citací

Re: Mobile Suit Gundam

Příspěvekod tomot » 17 led 2014, 13:21

Tak tak matna vyzera velmi dobre. Akurat pozeram na hlj.com a tam som produkty G-systems ani NG nenasiel (nasiel som na ich weboch) co ma prekvapilo ked tam maju asi 300 roznych firiem a firmiciek
U-boot VIIC 1/350, Revell
Round Table Class Trawler 1/700 WEM
Gundam - Strike Freedom
Gundam - Jesta Cannon
Gundam - RB-79 Ball Ver.Ka
tomot

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Galland » 17 led 2014, 13:40

G-system a NeoGrade su aziati (Cina, Korea...), ktori vyrabaju rezinove modely, ktore neprodukuje Bandai

G-System (obcas G-System Shop alebo GSS kvoli odliseniu od ich klonu G-System-Best alias GSB)
http://www.g-system-shop.com/
http://www.g-system-best.com/

NeoGrade
http://www.neograde.com/index.php

dalsi znami su napr. SMS, VP, Super-G atd....
su to vsetko garazovi vyrobcovia rezinovych monstier za sialene ceny, ale vyssie vymenovani su kvalitovo dost na urovni

nieco najdes aj na ebay
http://stores.ebay.com/GK-Hobby-Gundam-Shop
http://stores.ebay.com/GundamProShop

ti mensi casto kopiruju tych vacsich - odlievaju lacnejsie (a aj menej kvalitne) kopie a neposkytuju zaruku alebo nepridaju kovove diely, ktore dodavaju ti vacsi...
je v tom celkom divocina a ak chces takyto rezin kupit, treba sa trosku (ok, trosku viac) prehrabat Googlom, aby si zistil povod a kvalitu odliatkov a samotny obsah krabice

a priprav sa na cenovu nakladacku
:lol:
(na druhu stranu znalci hovoria, ze na to, kolko rezinu je v stavebnici a casto aj kvalitne odliate diely, tak ta cena je vraj super vyhodna)
sci-fi forever

Romanove Modely
Galland

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PeVl » 19 led 2014, 18:07

tak, tak, některé ceny jsou skoro famosní :-). Nejbrutálnější je potom varianty, kdy koupíš custom option kit, který ale potřebuje kostru ze stavebnice a vlastně Ti zbyde skoro celý skelet ( třeba u mého Zaku, komplet zimmerit a zbyly všechny povrchové díly, teď mám takhle Sazabi a Gerberu (z GP01 Fb) )
Ale je to radost, mě se z pořátku taky zdály moc hračkoidní, ale postupně se do nich dostávám :-)
PeVl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomot » 22 led 2014, 10:12

tak som rozmyslal, stale najprv postavite gundama na sucho, potom rozborka a az tak striekate a znovu poskladat? Neskusil niekto rovno nafarbit jednotlive diely a potom poskladat kit dokopy?
Gundam - Strike Freedom
Gundam - Jesta Cannon
tomot

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Galland » 22 led 2014, 10:46

ja tu prvotnu fazu nasucho (snapfit) robim vzdy, aspon mam predstavu o komplikovanosti, o tom co vsetko nebude vidiet (casto je vela detailov ukrytych vo vnutri, tak si aspon usetrim cas s malovanim, kedze neriesim pohyblivost) a naopak co vsetko vidiet bude a nemalo by (najma starsie HG maju viacero zakuti, ktore by tam nemali byt). Potom takato skladacka ostane nejaky cas vo vytrinke, kde "zreje" az pride na nu rad. Vtedy ju znovu rozlozim a uz klasicky lepim, tmelim, malujem...

Narazil som na jediny problem a asi to je vec na ktoru sa pytas - postavil som nasucho dva Zoids modely od Kotobukiye a su tak komplikovane, ze sa mi vobec nechce ich rozkladat a znovu skladat... fakt je to masaker... myslim ze podobna situacia je pri MG modeloch (nemam zatial skusenost) - komplikovanost rozlozenia a spatneho zlozenia modelu obera o cas a moze to cloveka odradit
V mojom pripade (Zoids) to chcem urobit z prosteho dovodu - dost vela dielov nebude vo finale vobec vidiet, tak si chcem usetrit cas pri ich zacistovani, tmeleni a malovani... a tiez chcem vidiet, ktore povrchove diely budem musiet tmelit kvoli spojom, toto ma pri postupe "hned malovat a az potom skladat " moze dost neprijemne zaskocit a to nemam rad, ked je vidiet na povrchu spoj dielov. Toto je urcite pripad HG modelov, mozno MG su lepsie riesene a spoje nie su vidiet, ale neverim, ze to Bandai dotiahol az do takehoto extremu, najma ked sa v roznych review casto opakuje "peklo pri odstranovani seamlines"...

treba si asi vyskusat obe cesty, co ti vyhovuje viac... je to proste iny model, ina technologia, ine postupy, takze potrebujes ine zrucnosti...
sci-fi forever

Romanove Modely
Galland

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PeVl » 22 led 2014, 16:08

jak píše Galland. V podstaě to řekl celé, dělám to naprosto stejně. U prvního modelu jsem poctivě odstranil všechny dělící roviny na kostře i dílech a po zkušebním složení jsem zjistil, že polovina práce byla naprosto zbytečná. Dělám pouze MG a tam je lícování a sestavování dílů naprosto sofistikovaná záležitost a čím novější model , tím mám víc hubu dokořán , jak tohle někdo navrhne. Nicméně zatím všechny díly byly řešeny tak, že návaznost dílů tvoří logický konstrukční celek včetně "paneláže" a nikde jsem s tím neměl problém. Jedinná věc, a to už jsem zmiňoval, že díly až nechutně přesně lícují a odtud potom problém u tří a 4 stranných styčných ploch při silné vrstvě barvy.
PeVl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lokiman » 22 led 2014, 18:53

Krasne ste to chlapci spisali, lepsie by som ani ja nevedel.

Akurat dodam, k tomu, co pisal Roman, ze u HG modelov (kde to neni az take "vymakane") je nutne sa na viacerych miestach takpovediac vzdy drzat pravidla "2x merat a raz strihat" a teda, niektore casti je nutno priamo modifikovat, aby to slo pekne zlepit/vytmelit/zacistit/namalovat. A to bez snapfitu omnoho tazsie uvidis. To je casty priklad v oblasti kbov, kde tieto jednoduhsie modely s fungujucou parts separation velmi nepocitaju. Preto, ked to najskor namalujes ( ak sa ti to vobec podari ), tak to potom zase nebudes moct neskor pekne zlepit. U MG/RG je to sice viac (skoro az uplne) v pohode, ale nevidim zadnu vyhodu tom, ze si najskor nespravis iba ten snap-fit.
Naposledy upravil Lokiman dne 22 led 2014, 19:12, celkově upraveno 1
True Gundam = Universal Century Gundam!

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Sieg Zeon!
Lokiman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomot » 22 led 2014, 19:03

Tak prave kvoli tym komplikovanejsim modelom som to zvazoval. Zatial mam za sebou len RG ale je tam celkom dost dielov a kazdy diel sa mi otoci v rukach niekolkokrat. Plus niektore diely po zlozeni uz od seba tak lahko nejdu (jasne kde sa da tak sa da pomoct peg cuttingom). Ale je urcite pravda, ze samotny prvotny snapfit pomoze zblizit sa s modelom a clovek dostane lepsiu predstavu o tom ktory diel sa kde nachadza a navazuje na druhy. I ked na druhej strane manual je dost namakany a da sa z neho vycitat vsetko.
Btw. vcera som si pozrel prvu celu epizodu zo serie Gundam Build Fighters (a vobec z anime stylu ) a nejako ma to nechytilo, mi to pride ze je to urcene skor 12-13 rocnym japoncom asi :D (asi urcite)
Gundam - Strike Freedom
Gundam - Jesta Cannon
tomot

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lokiman » 22 led 2014, 23:28

Ad GBF (Gundam Build Fighters): toto nie je klasicke Gundam anime, toto je skor Gunpla anime a teda ho odporucam pozerat az ako “posledne v poradi”… ak vobec :)

Ale ak mas teda chut pozriet nieco pre "dospelych”, tak si tuna dovolim taky mensi monolog:

Ked uz sme u toho poradia, tak nie je nutne pozerat gundam anime v poradi, v akom dane serie vychadzali, ale je dobre sa zmienit, ze su dve serie, ktore na seba priamo nadvazuju (konretne MSG Zeta -> MSG ZZ a MSG Seed -> MSG Seed Destiny) a tie by sa mali aj v danom poradi pozerat. Ostatne su v pohode a je mozne nimi kludne zacat. Ale..

Dalej si si mozno vsimol, ze tych gundam serii (a filmov) je jak hub po dazdi, ale aj ked zdielaju rovnake meno, tak to neznamena, ze su z rovnakej doby/sveta/casovej linie. Doposial mame myslim 8 roznych casovych linii v gundam univerze. Tak si to tu radsej kusa rozpisme:

Universal Century (UC) - Ma najbohatsiu historiu a je medzi fanusikmi (aj mnou) najoblubenejsia. Zacal by som prave nou. Zacina obdobim tzv. One Year War, kde vermirne kolonie bojuju za nezavislost proti Earth Federacion. Je to tak trosku podobne WW2 (Zeon je Nemecko a EF su spojenci), ale samozrejme to vobec nekopiruje nasu historiu. Kedze obsahuje celkom vely casovy rozsah (cca 70 rokov), tak je jasne, ze tam bude vela pribehov, postav a este viac mobile suits. Jednotlive serie sa od seba dost lisia (hlavne to je vidno podla tho v ktorom roku boli vyrobene), ale az na dve su si vsetky ostatne prostredim velmi podobne. Teda vacsinou ide o boj medzi Earth Federadion a (neo)Zeon. A v tomto im to ide celkom dobre, pretoze tato zdanlivo "nekonecna" tema je velmi vdacna na spracovanie gundam univerza. UC obsahuje tieto serie/filmy (v poradi v akom boli vyrobene):

Mobile Suit Gundam
Mobile Suit Zeta Gundam
Mobile Suit Gundam ZZ
Mobile Suit Gundam: Char's Counterattack
Mobile Suit Gundam 0080: War in the Pocket
Mobile Suit Gundam F91
Mobile Suit Gundam 0083: Stardust Memory
Mobile Suit Victory Gundam
Mobile Suit Gundam: The 08th MS Team
Mobile Suit Gundam MS IGLOO: The Hidden One Year War
Mobile Suit Gundam MS IGLOO: Apocalypse 0079
Mobile Suit Gundam MS IGLOO 2: Gravity of the Battlefront
Mobile Suit Gundam Unicorn

Tuna sa inak jasne ukazuje ze neni dobre zacinat prave tym najstarsim Gundam anime, pretoze jednak povodny MSG neni az tak uplne dobry ako ine serie, ale hlavne je na nom najviac vidno zub casu a pre mnohych to byva dost velky problem. Naopak uz ta druha seria je velmi dobra ( i ked vizualne sa neda porovnavat s tou najnovsou) ale viac o mojich konkretnych odporucaniach budem pisat nizsie.

Future Colony (FC) - na rozdiel od UC, FC obsahuje iba jednu seriu a tou je Mobile Fighter G Gundam. Taka trosku haluska, kde gundamy su pouzivane v akomsi “turnaji” medzi statmi/koloniami. Ten stat, ktoreho zastupca vyhraje turnaj, dostane do ruk moc nad ostatnymi koloniami na dalsie 4 roky. Akoze je to sice real robot anime, ale sposob, akym dane mobile suits bojuju, ako sa ovladaju a hlavne, ako niektore z nich vyzeraju, mi trosku pripomina super robot anime. V kazdom pripade neni to vobec zle, ale toto by som isto nepovazoval za vstupenku do “praveho” sveta Gundam.

After Colony (AC) - Obsahuje serial Mobile Suit Gundam Wing a kratke pokracovanie vo forme OVA/filmu Mobile Suit Gundam Wing: Endless Waltz. Tato seria je velmi popularna v US, pretoze to bola castokrat prva vec, ktoru Amici zo sveta gundam videli. Da sa povedat, ze sa jedna o celkom realisticke spracovanie temy a to ma celkom zaujimavy pribeh. Mne osobne sa designy mobile suits az tak velmi nelubia, ale to nic nemeni na fakte, ze MSG Wing ponuka zaujimavu alternativu k old-school UC.

After War (AW) - After War Gundam X vysiel hned po MSG Wing a je citit dost podobny styl, aj ked sa jedna o uplne iny svet. Zaujimavostou je, ze koli nizkej sledovanosti sa nakoniec seria musela predcasne ukoncit (podobne ako povodny MSG), ale to bola podla mna celkom skoda, pretoze aj ked je Gundam X celkom priemerne anime, tak sa snazi nahliadnut do problematiky tzv. Newtypes nie cez owerpowered hlavneho hrdinu ale prave skrz vedlajsie postavy. Co sa designom MS tyka, tak podobne ako MSG Wing ma velmi nezaujali. Celkovo by som toto anime kategorizoval ako "Iba pre velkych fanusikov".

Correct Century (CC) - Po problemoch s predch. seriou si Bandai/Sunrise dali mensiu pauzu a na dalsi serial si ako rezisera znova povolali tvorcu povodneho gundamu, Tomina. Ten to tentokrat zobral z uplne ineho konca a rozhodol sa, ze spoji vsetky predch. casove linie do jednej a istym sposobom to nejak pekne ukonci. Gundam totizto oslavoval svoje 20 vyrocie a teda nazov Turn A Gundam, (pisany za pouzitia univerzalneho kvantifikatoru ∀) bol priam idealny. Podla mna sa mu anime velmi dobre podarilo, pretoze stylizacia prostredia do kvazi steampunkovej viktorianskej ery bola celkom zaujimavy napad. V pribehu sa objavia aj starsie MS z inych casovych linii, coz je urcite plus. Bohuzial hlavne nekonvencnym designom MS (robil ho Syd Mead) je Turn A tak trosku kontroverzny medzi fanusikmi “standardnych” MS, ale to vobec nevadi a jednoznacne odporucam si toto anime, hlavne koli postavam a stylizacii, urcite pozriet (aj ked asi nie ako prve v poradi).

Cosmic Era (CE) - 21. storocie so sebou prinieslo jedno z najpopularnejsich gundam serii vobec a tym je Mobile Suit Gundam Seed a jeho priame pokracovanie Mobile Suit Gundam Seed Destiny. To size moze vyzniet ako silne tvrdenie, ale tak to proste je. Jedna sa tak trosku o modernejsiu variantu povodnych serii MSG, MSG Zeta a MSG ZZ, kde je u MSG Seed castokrat poznat, ze sa scenaristi (aj MS designeri) viac nez zjavne inspirovali prave danymi starymi seriami. Nemohli si vybrat lepsiu inspiraciu - UC designy su proste najlepsie. Seed samozrejme prinasa aj uplne nove designy, ktore su ale o dost viac “modernejsie”, ako tie, na ktore sme si zvykli v povodnych seriach z 80 rokov. To ale vobec nie je na skodu a aj ked ma MSG Seed na svete vela haterov, tak sa ho tu musim zastat a povedat, ze naozaj sa ho oplati pozriet. A to aj ako jeden z vasich "prvych". Mozno by som este mal spomenut, ze MSG Seed bol prave mojim "prvym" gundam anime (bez ktoreho by som tu na modelforu isto nebol), takze to treba brat s rezervou. Mimochodom su to snad jedine dve gundam serie, ktorym sa dostala pocta vo forme HD remaku (btw. Seed Destiny Remaster bude za dva tyzdne koncit).

Anno Domini (AD) - Posledne uspesne Gundam anime nesie nazov Mobile Suit Gundam 00 (+ 2. seria). Taktiez mu vyslo aj pokracovanie vo forme filmu Mobile Suit Gundam 00 The Movie: A Wakening of the Trailblazer]. Pisem preto “posledne uspesne” pretoze odvtedy nevyslo nic “seriozneho”. Co sa pribehu/prostredia tyka, tak Gundam 00 vychadza zo vsetkych gundam serii najviac realne (teda co sa podobnosti so sucasnym svetom tyka), pretoze sa jeho dej odohrava vo velmi blizkej buducnosti a riesi problematiku obnovitelnych zdrojov energie, teroristov, blizkeho vychodu, atd. Samozrejme sa stale jedna o sci-fi a stale su tam 18 metrove MS, ktore ovladaju piloti pakou a pedalmi. Kedze sa jedna o celkom nove anime, tak oproti starsim je jasne vidno pouzitie pocitacovej grafiky (ktore ale vobec neposobi rusivym dojmom ako v niektoych inych anime). Co sa designu MS tyka, tak je vidno riadny posum k viac “uhladenym” MS, ktore mi az tak moc nesedia (ja som velky UC fanusik), ale neni to nic neprirodzene a vsetko vlastne do 00 serie takpovedaic v pohode pasuje. Anime by som si urcite pozrel.

Advance Generation (AG) - Mobile Suit Gundam AGE je velmi ambiciozna seria, ktora rozprava pribehy troch generacii gudnam pilotov - dedo, otec a vnuk. Problem je vsak v style anime, ktoreho designy postav vyzeraju velmi detsky + samozrejme ze hlavne postavy su “14” rocne deti). Samozrejme chapem zamer Banda/Sunrise priblizit Gundam seriu novym (mladsim) divakom, ale tuna to posobi skor kontraproduktivne. Teda aspon pre nas, starych fanusikov. Pribeh nie je vobec zly ( teda aspon scenaristi mali dobre umysly), ale problem s malym priestorom (50 casti na 3 pribehy) a uz spominanou zlou karmou detskeho vzhladu robi zo serialu taku ciernu ovcu gundam univerza. Toto teda velmi neodporucam, ledaze sa z teba casom stane taky velky fanusik ako ja, ktory sa snazi pozriet uplne vsetky gundam anime.

“Gunpla Century” - toto som si iba vymyslel, pretoze prave beziaci serial Gundam Build Fighters nema oficialne zadnu casovu liniu. Proste sa odohrava v alternativnej sucasnosti, kde gunpla je na svete az tak velmi popularny (raidne sci-fi), ze sa konaju turnaje medzi modelarmi (builders), ktori sa takto nepriamo stavaju bojovnikmi (fighters). To vsetko za pomoci specialnych “plavsky particles”, ktore umoznuju rozpohybovat kazdy plastikovy model. Akoze masaker. Zatial sme na 15 epizode, takze na finalne hodnotenie si este pockame, ale uz teraz mi je jasne, ze toto anime sa mi velmi lubi. Ano, je namierene mladsiemu publiku a ano, s povodnym gundam univerzom nema okrem samotnych modelov nic spolocne, ano, pribeh to ma tzv. “veskery zadny”, ale prave tie modely su to, co ma pri tom drzi. Vsak neni nic lepsie, ako vidiet moje oblubene MS v akcii podporene modernou grafikou. Ked sa v anime ukazal taky AMX-015 Geymalk v plnej parade, tak som mal jasno - GBF je proste fanservice pre gunpla modelarov ktori su zaroven aj velki fanusikovia povodnych serialov. Samozrejme toe je velmi niche skupina a nie kazdemu sadne. Preto tu este raz napisem ze toto anime by sa malo pozerat az uplne na konci a iba tymi, ktori su jak modelari, tak maju radi anime.

No a nakoniec teda moje odporucanie cim zacat:

Ked mas chut na 50 castovy serial (20min jedna) tak zacni napr. u Mobile Suit Zeta Gundam. Podla mna najlepsie gundam anime. Taka sci-fi (mecha) space opera z casovej linie Universal Century, odohravajuca sa 7 rokov po povodnom MSG. to ale vobec neni problem. Dalej, je to sice anime s roku ’86, ale za vykopavku sa to urcite povazovat neda. V kazdom pripade existuje remake z roku 2005, ktory prinasa skondenzovany pribeh z povodnej serie v podobe tychto troch filmov, kde velku cast uplne prekreslili do paradnej grafiky, nieco zmenili a pridali novy koniec, ale predsalen vela veci sa im tam proste nevoslo, takze podla mna anime > filmy.

Alternativne 50 castove serialym, ktore odporucam: Mobile Suit Gundam Seed, Mobile Suit Gundam 00, Turn A Gundam, Mobile Suit Gundam Wing

Ked mas chut na kratsie anime, tak jednoznacne skus najnovie a produkcne najkvalitnejsie gundam anime - Mobile Suit Gundam Unicorn. Ked vravim ze najkvalitnejsie, tak myslim vizual - je jasne ze na tom nesetrili a je to naozaj jedna z najlepsich animacii co som kedy v anime filme videl. Sice este nevysla posledna 7. epizoda (cakame ju tuto jar) a v pribehu vystupuju viacere postavy z predch serii z Universal Century, ale uz len ta produkcna hodnota je dobrym dovodom si to pozriet.

Alternativne OVA (kratke serie) ktore odporucam: Mobile Suit Gundam: The 08th MS Team, Mobile Suit Gundam 0083: Stardust Memory (pozn.: Stardust Memory je myslim jedime gundam anime, kde nie su zadne teenagerske postavy *)

A samozrejme su tu este filmy, ktore su asik najrychlejsie na pozretie. Tuna jednoznacne odporucam Mobile Suit Gundam: Char's Counterattack, coz je celovecerak z prostredia casovej linie UC. V case kedy to vyslo to bolo povazovane za tak trosku zaver celeho UC a teda je lepsie si to pozriet az po Zete (na ktoru pribeh po 7 rokoch nadvazuje), ale neni to podmienkou a film je aj bez toho stale velmi dobre sci-fi.

Alternative filmy ktore odporucam: Mobile Suit Gundam F91, Zeta Gundam Remake

Toz a to by bolo prezatial vsetko, kebyze mate otazky tak sa nevahajte pytat. Okrem “modelara” som tu aj a za velkeho gundam evangelistu :D

* doplnenie problematiky teenagerskych postav: Ked nepocitame vedlajsie postavy, tak do "adult" kategorie by som este pridal MSG The 08th MS Team a MSG Char's Counterattack. A vlastne MSG IGLOO tiez nema zadne detske postavy...
True Gundam = Universal Century Gundam!

Sieg Zeon!
Lokiman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomot » 23 led 2014, 21:24

By si mohol robit zo sveta gundam hadam aj doktorantsku pracu :D Zatial som na 4 casti z Gundam 00 celkom sa to da. Este raz diky za podrobne info (viac v SZ)
Gundam - Strike Freedom
Gundam - Jesta Cannon
tomot

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tom Kořenek » 24 led 2014, 15:40

Hosi, vystihli jste to krasne s tim postupem stavby. Ja to za sebe napisu hrozne jednoduse. Ja vzdy oddelim dily, zacistim a cely model slozim. Pomaha mi to si predstavovat ruzne nabarveni nebo upravy, ktere budu nasledne delat. Potom klasicky rozlozim, slepim co je potreba a dal uz klasika. Toto vicenasobne rozkladani delam hrozne rad, protoze to je proste jak LEGO a zaverecne slozeni nabarvenych dilu povazuju za naprosty modelarsky orgasmus :) Proste to cele jde dohromady a doslova to roste a roste a za chvili je celej robotak v kuse. Proste bozi! :D :D

Dokončeno: AH-1W Super Cobra "NTS Update" 1/35 | J-35 Draken
Tom Kořenek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomot » 25 led 2014, 00:13

Sazabi ver. ka od Mrozeka. Ta farebna schema mi teda vobec nereze ale inak to vyzera super. http://www.youtube.com/watch?v=agy9w1ROzfw
Btw. ma to uz niekto doma? Chystate sa na neho?
Gundam - Strike Freedom
Gundam - Jesta Cannon
tomot

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Galland » 25 led 2014, 00:21

jj, sledoval som postup na FB, mne sa to velmi paci. Ciste, velmi clenite, fialova ani mne moc nesedi, ale inak velka parada.
prekvapuje ma, ze iba 65 hodin... mne to bude trvat raz tolko...

inak, este doma nie je, ale akonahle bude prilezitost, objednavam
:P
sci-fi forever

Romanove Modely
Galland

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Galland » 25 led 2014, 00:28

na inspiraciu dalsie stavby Sazabi ver.Ka

sci-fi forever