Pepa Zdráhal píše:Co to je za materiál ta stuha, kde se to dá koupit?
Je to stuha na kytky, u nás to mají v každém květinářství a v různých šířkách a barvách. Pokud chceš udělat zimní kamufláž, tak je mají i se sněhuláky a vánočním stromečkem . Jediná nevýhoda je, že bere vlhkost a pak se krabatí, stačí ji ale vyfénovat a zase se napne. Není to tak hrozný, já fénuju pouze v srpnu, když přijdou bouřky, ale to se mi v garáži, kde mám modely rosí i podlaha. O jiném dostatečně jemném materiálu ale nevím. Není to ideální, ale nevím o jiném způsobu jak naznačit v tomhle měřítku efekt, kdy je zblízka vidět síť a z dálky je to neviditelný. Dlouho jsem nevěřil , že tenhle efekt lze vůbec udělat (viz fotka). Rád se ale nechám poučit. Lepší by byl lept, ale nedokážu si představit, jak by se s ním při stejné jemnosti manipulovalo. Pokud jde o stříkání, tak to vidím na 2 - 3 vrstvy řídkou barvou (proto jsou lepty již nastříkané). Tenhle matroš i postup jsem už používal na P-35 a P-30 (viz hotové antény v dokončených) a dopadlo to celkem slušně. Honzovi Pavlíkovi jsem to kdysi na Modelbrnu musel ukazovat zblízka, aby viděl, že tam vůbec něco je, protože až to bude matný, tak to bude vidět ještě míň.
Teď jsi všem prozradil, že už jsem skoro slepej.... Je to fakt bezva materiál, akorát já už bych na to prostě neviděl....a ještě to nalepit.Znám své meze.
Co dodat...... jseš borec. Pošli taky něco na Missing -lynx ať kluci anglický vědí, jak se dělá modelařina po česku. Těším se na další fotečky..... Ať ti to staví.Měj se. Dušín
Modelařím 1/72 přes 37 let sobě pro radost a spoustu toho neumím. Nejradši sochám modely z kousků plastu, polyuretanu, nebaví mě malovat model na model.
Nějak mi došla štáva, tak jsem si dnes jenom složil z trubiček a vyražených koleček další díl antény. Původní se mi moc nezdál, tak jsem ho udělal podle fotky. Rozměry jsem vzal podle modelu malého Wurzburga.
Anténa je po nástřiku. Stříkal jsem to hodně řídkou humbrolkou asi 20 minut. Samozřejmě vylezly nějaké chyby, ale budu se s tím muset naučit žít(nevím jak vy, ale já na svých modelech vidím hlavně ty chyby). Mám obavy, že jakákoliv náprava by skončila katastrofou. Lépe to prostě neumím, to nechám na jiné. Na druhou stranu jsem rád, že se nikde v síti neobjevilo lepidlo (transparentní vteřiňák není v síti vůbec vidět), což by bylo daleko horší. Ještě sem dám jednu sérii fotek až zkompletuju celou anténu a pak už dám pokoj.
Díky za ohlasy, sám jsem zvědavý, jak se to bude líbit nebo nelíbit naživo a v celku. Dnes chci dolepit pár detailů na anténovém vagónu, které jsem ještě objevil a přídavnou anténu, pak to chci začít stříkat. Figurky zatím počkají. Původně jsem myslel, že bych to vzal nenabarvené příští týden do HK, ale asi by se to nehodilo (Plzeň před dvěma roky byla výjimka, na výstavu by měly přijít hotové modely). Mimo Wurzburg taky musím konečně nabarvit i další rozestavěné antény a jeden raketomet (ten už na to čeká skoro dva roky), ale nevím, nevím, taky by to chtělo dodělat naslouchadlo, hakly, ......