P-39 Airacobra sa mi vždy veľmi páčila. Keď sa objavila v 1/32 od Special Hobby som sa potešil, no počkal som si až na vydanie s dekálmi na ruské letectvo. Na jeseň som sa pustil do stavby. Predtým som hľadal na internete nejaké skúsenosti a na nemenovanom zahraničnom fóre som sa dozvedel o základných nedostatkoch. I napriek tomu som začal stavbu a so skúsenosťami sa chcem podeliť s ostatnými modelármi. Jedným slovom drina.
Vzhľadom na obmedzený počet fotografií, ktoré je možné pridať do jedného príspevku, budem túto tému postupne dopľňať.
Začal by som tým, čo som sa dozvedel z uvedeného fóra - model je kratší o cca 4 mm s tučnou zadnou časťou trupu a nesprávnym tvarom smerovky. Ďalej som zistil hlavne: nesprávne rozmery paneláže motora a tvaru paneláže zbraní, nesprávne umiestnený vetrací otvor medzi dverami a výfukmi, nesprávny tvar vstupu vzduchu za kabínou a uhol nábehu centroplánu, nesprávna hrúbka a tvar pohyblivých častí krídiel a smerovky, hrubé odtokové hrany krídiel, nesprávne tvarovaný spoj centroplánu s trupom na strane odtokovej hrany.
*
prvé fotografie
Naposledy upravil aero13 dne 28 kvě 2014, 09:02, celkově upraveno 1
Rozostavané 1/32: Tempest V(SH), MC.202 (It), Spit.Mk.ll (Re)
Postavené 1/32: 21
Postavené 1/32: 21