Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA - DOKONČENO

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 46 z 82 • 1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 82
  • Odpovědět s citací

Re: ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA

Příspěvekod komisař » 27 pro 2013, 07:25

Úžasná práce Doris! Celé vnitřní vybavení kajut je krásně detailně provedeno. ;-I
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 27 pro 2013, 12:57

Velice děkuji za pochvalu, mám radost, že se Ti interiér kajut líbí! :flower:

Postupně vše osazuji na určená místa, doplnila jsem i trojici polštářků na královské lože (dle přání manžela); dokonce je bude dobře vidět přes okna galerií, a nyní se pustím do další výzdoby a židlí (těch tam bude 8-10 kusů). Některé detaily ještě vylepším, fotky jsou nekompromisní a ukážou mi nedostatky, jichž jsem si dřív nevšimla - například výzdobu v dolní části barokních hodin udělám znovu, aby byla symetrická, páč takhle se mi to nelíbí. [-(

002.jpg
018.jpg
028.jpg
033.jpg
038.jpg
043.jpg
049.jpg
055.jpg
068.jpg
069.jpg

Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Standa12 » 28 pro 2013, 11:17

Neuvěřitelné!!! [-o< [-o< Nádherné provedení detailů, u těch hodin bych si ani nějakého nedostatku nevšiml! Vlastně tam pořád, ať koukám jak koukám, žádný nevidím! Opravdu nádherná práce!! [-o< [-o< Já jsem bohužel musel práci na Santisimě přerušit, již dva týdny mám zdravotní problémy ( záda) a zatím žádné zlepšení :cry:
Rozestavěno: Santisima Trinidad
Dokončeno: Thermopylae, San Francisco II
Standa12

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 29 pro 2013, 09:26

Ahoj Stando! Srdečně děkuji za uznání, je to pro mne skvělá motivace k dalšímu snažení.
S tím zdravím je to kruté, bez něj člověka nic nebaví. Sama to znám moc dobře, protože jsem tím také procházela a ještě nemám vyhráno. :( Ale naděje je vždy, tak budeme bojovat dál. Přeji Ti brzké uzdravení a těším se na pokračování Tvého krásného díla. ;-I

Včera jsem udělala kus práce na židličkách (kombinace vrstveného kartonu a dřeva) a pokračuji s modelováním výzdoby, mám už vyrobený i reliéf pro dolní část hodin a myslím, že nyní to bude vypadat lépe. Odpoledne vše vypálím a po pozlacení to nalepím na svá místa.
Část židliček už má čalounění, dlouho jsem zvažovala, jakou barvou použít - mám k dispozici jen černý a modrošedý semiš a pak červenou koženku - tu jsem původně zamýšlela na židličky použít, ale nezapadalo to stylově do interiéru a působilo rušivě. Takže jsem nakonec zůstala u šedé, a když jsem na to nyní za denního světla koukala, své volby nelituji.

Ze stolu mám zatím zhotovenou jen horní desku, jeho výšku nastavím až po dokončení židliček.

039.jpg
027.jpg
019.jpg
016.jpg
012.jpg
003.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bonaventura » 29 pro 2013, 09:41

Naprosto neuveritelná, fantastická práca. Úžasné =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> [-o< [-o< [-o<
bonaventura

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Krčmář » 29 pro 2013, 15:49

....nádhera, jako vždy ;-I ;-I ;-I
http://zetmodel.webnode.cz/
http://www.plastic-hobby.com/
Zdeněk Krčmář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vths » 29 pro 2013, 16:53

Úžasný. Ta komoda je dokonalá, teda ne že ostatní věci nejsou :)
vths

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 30 pro 2013, 00:50

Děkuji moc za Vaše slova, přátelé, vážím si toho a těší mne, že se Vám mé tvoření líbí. Pro ztvárnění interiéru kajut jsem částečně vycházela z dostupných zdrojů a také z designu dobového nábytku a předmětů, přesto se nedochoval přesný popis ani vyobrazení kajut RC (tedy já alespoň o žádných nevím), takže jsem zapojila svou fantazii.

Hlavní kajuta je před dokončením, židle, stůl a další nábytek i ozdobné předměty jsou již na svých místech, vylepšila jsem i hodiny a připravuji poslední dekorace.... Bude upravena i elektroinstalace.

Zde jsou aktuální snímky hlavní kajuty RC:

104.jpg
103.jpg
102.jpg
100.jpg
098.jpg

Z průběhu práce:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vths » 30 pro 2013, 07:49

No tak s těma hodinama si z nás už opravdu děláš švandu, to je nedostižný. [-o< [-o< [-o<
vths

• Odpovědět s citací

Příspěvekod admiral6 » 30 pro 2013, 08:26

Nááááááááádhera. =D>

Źajimalo by mě jak jsi udělala ty ozdobné lišty. Každý dílek je stejný jako ten vedlejší. [-o<

S vybavením královské kajuty bych si hlavu nelámal. Stačí když to slohem zapadne do dané doby. Každá loď se v průběhu své služby měnila a o vybavení královských kajut to platí mnohonásobně. Měli reprezentovat a tak se v nich odrážela nejnovější móda. Královna si přeci nebude vozit pr.. tedy pozadí v něčem co už je dva roky pasé. :grin:
admiral6

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Krčmář » 30 pro 2013, 09:17

....ty hodiny budu sledovat......určítě půjdou ;-I =D> =D>
http://zetmodel.webnode.cz/
http://www.plastic-hobby.com/
Zdeněk Krčmář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eduardo » 31 pro 2013, 01:24

Tak tomu ver, mňa dostal ten ciferník. Ako to len dokázala urobiť? :shock:
eduardo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 31 pro 2013, 19:13

Velice Vám všem děkuji za ohlasy, přátelé, [-o< mám radost, že se Vám má práce líbí!

vths: Mno, první verze měla chyby, takhle už je lepší - nahradila jsem část výzdoby v dolní části.

admiral6 píše:....Źajimalo by mě jak jsi udělala ty ozdobné lišty. Každý dílek je stejný jako ten vedlejší.

S vybavením královské kajuty bych si hlavu nelámal. Stačí když to slohem zapadne do dané doby. Každá loď se v průběhu své služby měnila a o vybavení královských kajut to platí mnohonásobně. Měli reprezentovat a tak se v nich odrážela nejnovější móda. Královna si přeci nebude vozit pr.. tedy pozadí v něčem co už je dva roky pasé.

Někde jsem tady dávala fotonávod, mám pocit, že je to zhruba uprostřed tohohle vlákna. :idea: Ozdobné lišty jsou z moduritu, do něhož pomocí vhodných předmětů protlačuji vzorek. Chce to moře trpělivosti a hlavně přesnost.
Edit - tady to máš:
viewtopic.php?f=177&t=68385&start=270#p1384407

A s tím vybavením kajut - mám na to stejný názor. Primárně to však realizuje dle svého vkusu, ostatně kdybych si zařizovala nábytek ve skutečné "historické jachtě", vypadalo by to přesně jako v tom modelu. :)

Zdeněk Krčmář píše:....ty hodiny budu sledovat......určítě půjdou ;-I =D> =D>

eduardo píše:Tak tomu ver, mňa dostal ten ciferník. Ako to len dokázala urobiť? :shock:

No, hodiny ukazují přesný čas dvakrát denně. :-D Ale možná je někdo z posádky nebo služebnictva RC občas natáhne, aby fungovaly. Jinak ciferník je vytištěn na matný fotopapír ve vysoké kvalitě, ručičky jsou z moduritu. Zbytek zajistil polomatný akrylový lak, který se odlišně leskne na potištěné ploše papíru a naopak je matnější na bílém/čistém podkladu. Udělá to zajímavý - jakoby plastický efekt. :idea:

Dnes jsem dokončila interiér modelu, kajuty jsou připraveny pro vsazení stropu - ten budu dělat z několika oddílů a i zde se budu snažit dát tomu efektní vzhled. Domnívám se, že když byly kajuty královské jachty přepychově vybavené, tak by mi přišlo divné, kdyby královská rodina koukala na holou konstrukci trámů, rožníků a fošen, jež by se jim klenuly nad hlavami….. Strop pravděpodobně udělám z ozdobných kazet světlé barvy. Pokud máte někdo přesnější informace, jak mohl strop kajut RC vypadat, klidně napište. :?:

Poslední detaily z moduritu - zlaté číše, různé nádoby, čajová konvička, tác s ovocem nebo naaranžovaná kytice růží pro královnu...

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

A zde je pohled na dokončený interiér RC, horní část stěn je obložena lištami z ořechového dřeva:
Naposledy upravil DORIS dne 31 pro 2013, 19:43, celkově upraveno 1
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 31 pro 2013, 19:15

Podrobná fotodokumentace interiéru RC
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 31 pro 2013, 19:20

Pohled přes okna do kajut:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

DORIS

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 46 z 82 • 1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 82

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno