Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Fokker B.II 1/48 SPECIAL HOBBY

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Fokker B.II 1/48 SPECIAL HOBBY

Příspěvekod KiR » 11 pro 2013, 12:18

=D> Pozor až budeš lepit křídla... já měl ve stavebnici D.II krátké vzpěry, které jsem musel dělat nové...
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kysan » 12 pro 2013, 12:08

KiR píše:=D> Pozor až budeš lepit křídla... já měl ve stavebnici D.II krátké vzpěry, které jsem musel dělat nové...

Ahoj...jelikož ,jak jsi psal, se jedná o stejnou stavebnici, obávám se že mě to čeká taky :? Jinak stavebnice nic moc, žel. :roll:
kysan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kysan » 16 pro 2013, 00:46

Motor je předělán, jen ho ještě zašpinit. A pak ještě malý krůček k cíli.....snad to do Vánoc sesoustružím :D
Přílohy
b.jpg
a.jpg
kysan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kysan » 16 pro 2013, 00:52

Kdyby se vám náhodou nezdála ta číslice 03.61, tak to proto že jsou udělaná na této straně z čísla 03.87. Byl jsem velice šikovný a původní jsem zničil. :o
kysan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 21 pro 2013, 19:09

..no, snad nemáš ještě ten kulomet přilepený.. :-k Nebyl umístěný uprostřed.(to ostatně u žádného, ani jiného Fokkera), ale u tohoto konkrétního letounu byl namontován na levém boku. Jeho přední konec také nedosahoval nad kapotu motoru. Z toho vyplývá, že zadní část kulometu zasahovala do kokpitu. Bylo to tak u německé verze tohoto prototypu, tak i u této R-U verze. V jedné fázi zkoušek létal letoun dokonce i bez čísla série na bocích a zároveň nesl zkušebně umístěný kulomet Schwarzlosse 8mm nad horním křídlem.
Přílohy
Fokker M-17E-II_MAG B-II-(serie 03-61)-prototyp-a04.jpg
Fokker M-17E-II_MAG B-II-(serie 03-61)-prototyp-a02a.jpg
Fokker M-17E-II_MAG B-II-(serie 03-61)-prototyp-a03.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kysan » 21 pro 2013, 23:51

zdesko píše:..no, snad nemáš ještě ten kulomet přilepený.. :-k Nebyl umístěný uprostřed.(to ostatně u žádného, ani jiného Fokkera), ale u tohoto konkrétního letounu byl namontován na levém boku. Jeho přední konec také nedosahoval nad kapotu motoru. Z toho vyplývá, že zadní část kulometu zasahovala do kokpitu. Bylo to tak u německé verze tohoto prototypu, tak i u této R-U verze. V jedné fázi zkoušek létal letoun dokonce i bez čísla série na bocích a zároveň nesl zkušebně umístěný kulomet Schwarzlosse 8mm nad horním křídlem.

Děkuju...opravit to půjde v pohodě...nalepil jsem ho vlevo, ale ne tak jak jsi mi doložil na fotkách. Nechci se vymlouvat, ale podle návodu je poznat prd, a tyto fotky jsou první kde je vidět jak to bylo doopravdy. Tudíž děkuji. [-o<
kysan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kysan » 13 led 2014, 02:43

Zdravím, zjistil jsem, že nebudu patřit mezi ty, kteří mají rozestavěno po více modelech. A tak jsem musel zapracovat ještě na tomhle fokkříku, než naplno začnu šlapat Michalovi na paty u D.VI. :D Napasovat křídla na této stavebnici je sakra mazec :? Ale tak nějak konec šťastný to snad bude :-D
Přílohy
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
kysan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 13 led 2014, 08:49

To je chvályhodné, i když se tomu asi úplně nikdy nedá vyhnout. A ke stavbě, vypadá to pěkně, myslím si že je na tom vidět pokrok od té doby co jsi sem začal chodit. Jen tak dál ;-I .
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martinos » 13 led 2014, 11:02

Souhlasím s Hellboyem, pokrok je opravdu zřetelný, co se týká rozestavěnosti více modelů, já stavím pokaždé jen jeden a to mě aspoň donutí ho zdárně dodělat, věřím, že kdybych jich měl více rozdělaných, tak si nadělám kostlivce ve skříni :grin:
Na stole: Sopwith Triplane 1:72
Hotovo: Fokker D.VII OAW,Fokker Dr.I. Ltn.P.Baumer,SPAD XIII Late ver. 1:72, Gotha G.I.
martinos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 13 led 2014, 11:10

Také se mi ta stavba líbí ;-I . Já mám rozestavěno modelů víc, ale je to spíš způsobeno tí, že čekám na něco od prodejce co jsem neobjednal včas. Takhle mám teď těsně před dokončením tři éra (z toho jedno je spíš v opravě než ve stavbě :grin: ). Asi bych také nemohl se ke stavbě vracet po roce...
Dokončeno:Albatros D V (dřevák),F4U 1 Corsair, Fokker D VII Udet,Zero A6M2b, Spitfire Mk IXc

„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 13 led 2014, 13:32

vypadá to zajímavě. Ale hned na první pohled mě zarazil podvozek. Mám dojem že ho máš hooodně vzadu. Koukni znovu na fotky a výkres myslím že budeš lámat a lepit jej znovu. Jinak zajímavý a ne moc často vídaný typ
Vlastimil Lukáš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kysan » 13 led 2014, 14:47

Vlastimil Lukáš píše:vypadá to zajímavě. Ale hned na první pohled mě zarazil podvozek. Mám dojem že ho máš hooodně vzadu. Koukni znovu na fotky a výkres myslím že budeš lámat a lepit jej znovu. Jinak zajímavý a ne moc často vídaný typ

Ahoj, porovnal jsem to a i podle nákresu má první vzpěra začínat na konci plechového krytu, (nebo tak nějak jak to napsat :D ) což mám. Když tak koukám zdá se mi trochu pozadu :shock: . Tak se ptám kde soudruzi udělali chybu :D Počkám ještě až nasadím kolesa a jak to bude vypadat. Díky za postřeh.
kysan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 13 led 2014, 15:10

Nalepené to máš zřejmě na správných místech. srovnej si to s foto od Zdeska výše... Jen mi připadá, že je ten podvozek málo "podseklý" dopředu. Ale to by chtělo foto z boku. Takhle to může být zkreslené :D
Dokončeno:Albatros D V (dřevák),F4U 1 Corsair, Fokker D VII Udet,Zero A6M2b, Spitfire Mk IXc

„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kysan » 13 led 2014, 15:23

Michal Švehla píše:Nalepené to máš zřejmě na správných místech. srovnej si to s foto od Zdeska výše... Jen mi připadá, že je ten podvozek málo "podseklý" dopředu. Ale to by chtělo foto z boku. Takhle to může být zkreslené :D

Nebo volšovejma rukama. Juknu na to. Díky, díky
kysan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondrous » 13 led 2014, 16:08

Podvozek je řekl bych na správném místě, ale spodní křídla jsou podle mě k trupu připojená moc vepředu - podle fotek probíhal přední nosník za motorovými plechy, na modelu probíhá cca. v jejich půlce.
Obrázek
Ondrous

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby