„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
čibotr píše:Že to dokážeš udělat ještě jakž takž pochopím. Ale jak je možné že to máš tak čistý, hladký, precizní, v úhlech .....
děkuji... O to vše se snažím zvýšeným úsilím a nadstandartním časem . Promyslím jak by to šlo co nejlíp(technologie) a když se to nepovede vlastní chybou, tak to zopakuju znovu. Žádné zázraky. No a tentokrát se mně zrovna dvakrát nedařilo a při barvení mi to praskalo, a ani geometrie není úplně ideální - tak akorát to zavřít do trupu.
Jo a oči mám silně krátkozraké takže na malé věci ostřím dobře, horší že nevydrží a začínají slzet.
Všem díky. Trup mám slepený. Zítra obrousím a budu řešit co s přesazeným kulometem (asi lepty). Na motor budu muset vysoustružit přírubu, protože odlitek uchycení motoru vůbec neřeší, a také synchronizaci Akan a nádržku na olej atd....
Po měsíci čekání na zásilku s lepty nakonec dorazila. Jde o Vickers gun od PART. V aršíku je konstrukční chyba a trošku neodpovídají délky výkresu co mám. Ale rozhodl jsem se použít je. Vždycky když se dívám na lepty Partu s WWI, tak u některých dílečků si říkám, jestli to myslí vážně. Tak jsem se vnořil a zkouším co z toho vymáčknu. Jsem překvapený jak se s nimi dobře pracuje, Eduardí lepty bych už dávno vzdal. Dokonce velikostí chybný dílek jsem převrtal a upravil. Vrtáčkem JLC 0,18mm jednu novou díru a jednu jsem zvětšoval(samozřejmě jen v prstech). Mírně jsem upravoval délky stočených dílků abych se dostal k žádanému průměru. Tak uvidím co z toho nakonec bude.
Tak myslím si že při Tvojí kvalitě práce se s tím popereš zdárně, spíš je vidět že v tomto měřítku už dochází k technologickým omezením i při tvorbě leptů, tak při výběru trubičky a podobně. Ale celkově je Tvoje stavba překrásná ukázka pečlivosti a přesnosti.
Já si na lepty Part nemůžu stěžovat, dělá se s něma dobře, je fakt, že některé jsou na hranici zpracovatelnosti, některé už i za ( např. některé podložky, které nepůjde vůbec vidět nebo je přikryje jiný díl ) Jinak parádní postup, bude to krásný model
Tak jsem pokročil sestavením Vickersu. Nejvíc úsilí mě stál díl podavače nábojového pásu, ale nakonec je na svém místě. Složit to jde ale s některými díly nemá cenu ztrácet čas. Možnost vrtat do leptů mě nadchla.