prosím o pomoc při získávání podkladů pro stavu tohoto letounu. Jde mi o Spada s trikolorou. Nechci se plést, ale co jsem zjistil, tak ten muzejní kousek kterého je fotek plný net, byl předchozí model. (Asi??)

Vlastimil Lukáš píše:Možná bych ale raději volil jiný model SPADU VII. SMER není myslím ta správná volba. Jeden vydal tuším Special Hobby ale je možné že se mýlím. Rozhodně ale vypadá víc jako Spad. Je tam i Guynemerův marking
kysan píše:Ale chci si s tím po večerech u krbu pohrát![]()
Šrám píše:Přidám ti 2 fotky téhle sedmičky č. 115
Ale pozor, podle francouzských pramenů na ní Guynemer dosáhl osmi vítězství, z nichž jen 4 mu byla uznána, všechna v září 1916.
Bylo to jeho 15. vítězství / Rumpler C - jiné zdroje uvádějí Aviatik C.II
16 / Rumpler C.I
17 / Fokker E
18 / Fokker E
Dalšími vítěznými sedmičkami byly stroje čísel :
132 / 4 uznaná vítězství
254 / 19
117 / 1
413 / 5
Ondřej Kabelka píše:kysan píše:Ale chci si s tím po večerech u krbu pohrát![]()
A víš že to blbě hoří?![]()
Šrám píše:Ano, bez čápa, Guynemer tohle letadlo převzal 27.srpna 1916, v září už létalo s čápem.
Trikolóra přes trup měla svůj prozaický důvod, francouzští dělostřelci byli totiž schopni
střílet na vše okolo a tak měla pomoci s rozlišením od nepřátelských strojů.
Ale v tomto případě letoun neuchránila, sami Francouzi ho sundali už 23.září téhož roku
granátem ráže 75mm!!
Šrám píše:Ještě jednou ti sem musím vlézt a udělat opravu. Zmátlo mě to číslo na muzejním Spadu č. 254
Je to trošku jinak, v tom muzeu je stroj č. 132, na kterém Guynemer létal po zničení 115, tzn. od října do listopadu 1916.
Získal na něm své 19-23 uznané vítězství, takže 5. Tohle éro pak Francouzi přemalovali na č.254
Tímto se omlouvám za mystifikaci.
Ještě vkládám fotku té 132, myslím tvar vrtule apod bude stejný jako u 115.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků