Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ Klub 32
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Klub 1/32

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Klub 1/32

Příspěvekod René Ernst » 01 pro 2013, 23:40

Pánové co říkáte na tohle
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
pohled do krabičky http://www.hyperscale.com/2013/reviews/ ... ewbg_1.htm
a tady jeden z prvních hotových http://www.hyperscale.com/2013/gallerie ... ngbg_1.htm
mám ho doma 14dní a jako bojovkář mám tedy v plánu toto
wh42-01.jpg

porovnáni z gawou je v podstatě už jen pro vznik modelů nemožný,myslím,že se od Mengu ještě dočkáme zajímavých kousků :-k
René Ernst

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan_K » 02 pro 2013, 00:40

Super téma, budu sledovat a někdy snad i přispěju.
Hotovo:МиГ-3 ранний, 1/48, Trumpeter, Nieuport 11, 1/32, Special Hobby
Rozestavěno:Pfalz D.IIIa, 1/32, Wingnut Wings, P-47N, 1/32 Trumpeter
V plánu:Supermarine Spitfire 1/57
Jan_K

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Doležal.L » 02 pro 2013, 20:39

Komet bude zřejmě brzy zásek do rodiné pokladničky. Podle mě je ale nejlepší počin v "obrech" Připravovaný Typhoon od Fixe ;-I . Až vyleze, tak mě mohou být všechny super stavitelné Tamky naprosto volné.
Rozestavěno:
P-38J, Academy 1/72
Dokončeno:
F4F-4 Wildcat/Martlet II 1/32 Revell
D.H.98 Mosquito FBVI 1/24 Airfix
Messerschmitt Bf-110 D3, Dragon 1/32
Junkers Ju-87 R-2,Trumpeter 1/32
Doležal.L

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 02 pro 2013, 20:53

René Ernst píše:Pánové co říkáte na tohle
pohled do krabičky http://www.hyperscale.com/2013/reviews/ ... ewbg_1.htm
a tady jeden z prvních hotových http://www.hyperscale.com/2013/gallerie ... ngbg_1.htm
mám ho doma 14dní a jako bojovkář mám tedy v plánu toto
wh42-01.jpg

porovnáni z gawou je v podstatě už jen pro vznik modelů nemožný,myslím,že se od Mengu ještě dočkáme zajímavých kousků :-k

Jo, vypadá pěkně, na Novemberfestu jsem viděl, že na něj už v Eduardu pochystávají plíšky. Model vypadá pěkně, určitě udělá kámoše rozpracovanýmu Vrabčákovi...
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Nováček » 02 pro 2013, 21:01

To bude chtít Libore potom pořádnou zásobu RAF barev při foukání :D
IPMS Marina Veneta

Forza Marina Veneta!!!
Marek Nováček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 02 pro 2013, 22:44

Poraďte mi Mig-23 - ML nebo MF? Jde mi o kombinaci služby u nás, tj jednoznačně musí být československý, a doplňků, o které jde model vyšperkovat. Asi se kloním k MF, ale nejsem si jistý...Vďaka
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 02 pro 2013, 23:14

Na obojí máš jak lepty od Eduardu, tak sady od Airesu. Takže si spíš vyber marking, který chceš dělat a podle toho se rozhodni...
Naposledy upravil Anonymous dne 03 pro 2013, 15:19, celkově upraveno 1
Důvod: odstranění zbytečné citace
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Hatala » 03 pro 2013, 04:36

Super tema, budem sledovat :)
Martin Hatala

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 03 pro 2013, 06:03

Jj, jí vím Richarde, spíš mě jde o to, že potom někde čtu, že třeba nějaký doplněk je ve skutečmosti na jinou verzi atd. Sedí třeba označení verzí u Airesu? Nebo které verzi patří tryska? V těch verzích se zas tak nevyznám, ale nechci spáchat nějakou extra blbost.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 03 pro 2013, 10:12

Podrobně jsme to nezkoumal, ale mají to pro každou verzi zvlášť a rozdíly tam jsou. Tryska je asi jasná (jiný motor, že...) ale postihuje to třeba i vybavení kokpitu - liší se třeba díl do přijde pod čelní štítek a podobně...
Naposledy upravil Anonymous dne 03 pro 2013, 15:19, celkově upraveno 1
Důvod: odstranění zbytečné citace
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel M » 03 pro 2013, 13:46

Aleš R. píše:Poraďte mi Mig-23 - ML nebo MF? Jde mi o kombinaci služby u nás, tj jednoznačně musí být československý, a doplňků, o které jde model vyšperkovat. Asi se kloním k MF, ale nejsem si jistý...Vďaka

Šachty od airesu jsou na ML, pro MF je třeba předělat kabeláž. Tryska od airesu je v podstatě nutnost, ta ve stavebnici je karikatura k smíchu. Co se týče rozdílů výstupní soustavy motorů R-29-300 a R-35-300, tak o žádným viditelným rozdílu nevím, ale tady snad někdo fundovanější odpoví...
Pavel M

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Rankl » 03 pro 2013, 14:54

Kokpit dělá Aires pro obě verze, pitotku taky (vyrábí polský MASTER). Hlavně si rozmysli jaký éro chceš dělat. Teda číslo myslím. A sehnat si k němu fotky. Jak jsem tady na fóru četl, tak by se dalo říct, že co kus to originál. No a problém bude s obtiskama. Ten je pro mě teda dosti značnej. :cry: Zatím si hraju s kanónem. :P
Přílohy
PC03078.jpg
Je lehké házet bomby na lidi, kteří se nemohou bránit, ale něco jiného je takový výlet, když je ve vzduchu ještě někdo, kdo má proti tomu námitky.
Jarda Rankl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zahy » 03 pro 2013, 16:30

Dle mého názoru se na MLku dá sehnat více věcí, už jenom pro ty šachty od Airesu, které odpovídají této verzi. Jinak toho je na velkou třiadvacítku hodně:

Kokpit: Eduard plechy, Aires komplet kokpit na MF i na ML. Na své MLce jsem použil Aires a mohu jenom vřele doporučit. Dyštak lze dokoupit i samotné sedadlo nebo řídící páku.
Podvozkové šachty: Tady jasně vede Aires set, který odpovídá verzi ML. Nějaké detaily řeší i exteriérová sada od Eduardu, ale s Aires setem se výsledek nedá srovnávat.
Zbraňové závěsníky: ty ze stavebnice mají blbý tvar, ale dají se použít ty od Zactomana. Jsou pěkné a detailní, ale ta cena :-k. Profimodeler dělá ty závěsníky z plechu, ale ty jsem v ruce neměl.
Výstupní tryska: ta ze stavebnice nic moc, lze ji nahradit tryskou opět z Aires sady (i když kdybych byl hnidopich, tak ta také není stoprocentní). Já ji použil a zase mohu doporučit.
Exteriérové detaily: Plechy Eduard nebo Profimodeler. Při své stavbě jsem použil část sady Eduardu, především řezače mezní vrstvy, které jsou moc pěkné. Řezače mezní vrstvy odlévá také Zactoman.
Pokud chceš něco otevřít, tak Aires dělá prostor za radomem na MLku. Neměl jsem ho v ruce, ale dle fotek vypadá pěkně. Profimodeler zase nabízí sadu plechů na otevření krytky v zadní části trupu (nemám s ním zkušenost). Pouzdro brzdícího padáku (otevřené) dělá opět Aires. Myslím si, že ho lze použít na obě verze, ale třeba mě někdo opraví. Já jsem použil pouze dvířka, protože jsem chtěl mít šachtu bez padáku.
No a pak tu jsou ještě maličkosti. Soustruženou pitotku na špičce radomu dělá Master nebo Profimodeler, přičemž profimodeler nabízí v sadě ještě pár dalších soustružených věcí. Kovová pitotka se mi na hotovém modelu dost osvědčila. Aires (nebo Quickboost) dělá malou sadu na vstupy vzduchu v zadní části trupu (doporučuji, ty ve stavebnici jsou karikatura) a přisávací dvířka motoru (ty jsou dle mého názoru naopak zbytečné, protože detaily uvnitř vstupů nejsou vidět). Málo krabicoidní tvar vstupů vzduchu napravuje sada od Zactomana, ale myslím si, že stejnou práci udělá i jednoduchá domácí úprava.

To je tak vše, co jsem teď z mé paměti vylovil. Více toho najdeš ve stavbě mého MiGu, kterou lze dohledat tu na fóru.
Hotovo (letadla): MiG 23ML, MiG 21F
Zahy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán Stránský » 03 pro 2013, 16:44

Jarda Rankl píše:Kokpit dělá Aires pro obě verze, pitotku taky (vyrábí polský MASTER). Hlavně si rozmysli jaký éro chceš dělat. Teda číslo myslím. A sehnat si k němu fotky. Jak jsem tady na fóru četl, tak by se dalo říct, že co kus to originál. No a problém bude s obtiskama. Ten je pro mě teda dosti značnej. :cry: Zatím si hraju s kanónem. :P

Ahoj Jardo, mám doma nakreslené obtisky na MiG -23 MF žralok 3922, pokud chceš tak ti je pošlu - výkres a nech si to natisknout na obtiskový papír a bílou říznout jako šablonu na masky - podklad.
Štěpán Stránský

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Rankl » 03 pro 2013, 20:14

Štěpáne, to by byla paráda. Pošlu SZ.
Quickboost vyrábí ještě : - QB 32 096 - Control Lever
QB 32 098 - Spil Doors
QB 32 108 - Air Scoops
QB 32 105 - Brake Chute
Je lehké házet bomby na lidi, kteří se nemohou bránit, ale něco jiného je takový výlet, když je ve vzduchu ještě někdo, kdo má proti tomu námitky.
Jarda Rankl

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Klub 32