Co by to bylo? To je doporučení používat kvalitní modelářskej materiál. Píšu to tak, aby se dle toho mohli řídit především začínající modeláři. Těm si ani trochu netroufnu doporučit něco obecnýho. Páska Tamiya je etalon a těžko říct co kupuješ v Hornbachu a odkud to pochází. Může to fungovat a taky nemusí. A chovat se to může divně. Až se to naučíš, poznáš, pak si dělej co chceš. Ale jestli se něco učíš a poznáváš, musíš si bejt jistej, že k tomu používáš správnej materiál a to páska z drogerie nezaručí.
No to je tvůj názor a já ti ho neberu,ale zrovna tak můžu říct že já mám kromě jedné blbé zkušenosti ( mojí chybou) velice dobré zkušenosti s českou páskou od Spokaru za 40 vočí.Je to spousta modelářů co se dodnes obešla bez " kvalitního modelářskýho materiálu" teď nemyslím jen tu zmiňovanou pásku.
Až se to naučíš, poznáš, pak si dělej co chceš. Ale jestli se něco učíš a poznáváš, musíš si bejt jistej, že k tomu používáš správnej materiál a to páska z drogerie nezaručí. ...je tu možnost,že ten co začíná třeba nechce a ani nemůže začít s páskou od Tamky za Xkrát víc peněz než z obyč páskou,kterou už třeba má doma,pokud bude chtít tak to ozkouší a pokud bude šikovnej tak mu to třeba může fungovat i s tou obyč z drogerky která mu to podle tebe "nezaručí" .Pokud ne,tak se poohlídne po něčem lepším.Ale proč jim hned tvrdit že to co je neznačkový je horší než to co má na sobě značku Tamiya? Chápeš co tím myslím? Modelařina je hlavně o zkoušení si nových postupů a objevování věcí jak je nejlíp udělat a zkusit si něco tak jak chci já a ne dělat věci tak jak mi je jiný lidi nalinkujou Je to milion modelářů a ač jich několik dělá dejme tomu stejnou věc,každej jí dělá jinak a proto nejsou nikdy žádný dva modely stejný Doufám že mi rozumíš co tím chci říct
Ale dík za názory .............stejně vás neposlechnu
ach jo neměl jsem v plánu tě nutit to předělávat, ani jsem netvrdil že někomu něco nutíš ty jen jsem měl potřebu se k tomu vyjádřit,protože to po přečtení vyznělo (pro mě) divně, nic jinýho
Ale dík za názory .............stejně vás neposlechnu
podle mě už není takovej rozdíl, jestli 40, nebo 80 (nebo kolik ta tamka stojí, a jak dlouho vydrží ale?) .... osobně taky nikdy nic jinýho, už jen pro to, že u žádný jiný pásky (ať z hobby marketu, nebo jiný modelářský) jsem nikdy neviděl právě tak rovný okraje..
ještě bych tam možná dospal přímo konkrétně, že doporučuju koupit si k první pásce i tu plastovou .... svini (asi se tomu řiká zásobník?), kterej tu pásku udrží čistou na věky věků.
Globe to je pravda, súhlasím. Ja som v tom význam nevidel (zo začiatku) ale potom som to porovnal s obyčajne ležiacou páskou a rozdiel bol veľký. Žiadny bordel sa tam nechytá. Velmi užitocna vec...
Jojo, máte pravdu, borci, taky ji v tom mám. Přihodím to pak časem do seznamu potřeb a nářadí. Jakmile se na tu pásku nalepí prach, je to naprd a člověk aby ty okraje pořád zařezával.
Pro mě je to taky sázka na jistotu, kdysi dávno jsem použil nějakou obyč a hned s ní serval barvu - hodně silně lepila - a tak od tý doby nepoužívám nic jinýho. Jak říkám - je každýho věc s čím pracuje a co používá. Myslím, že to půjde i s jinejma, ale nevím kterejma a nevím jak moc dobře, takže i pro mě je to sázka na jistotu. A jistota je kulomet.
Je to již mnoho let co jsem stavěl svůj první model , mladý nezkušený ani jsem velké nároky na kvalitu nekladl . Barvy enamelové většinou Revel nebo Humbrol . Čištění stříkací pistole ( tenkrát značky Tamiya ) bylo pro mne jako procházka očistcem . A tak jsem pokuť to šlo používal z větší části štětec . Když při stavbě mého prvního modelu přišlo na nutnost " zakrytí šel jsem do obchodu a zakoupil maskovací papír od Revellu . jaké bylo moje zděšení když jsem pásku strhnul i s lakem a ted co s tím .. rozklepaný , vzteklý nejraděj bych to vyhodil co jiného s tím ... likvidace barvy pomocí brzdové kalaliny ?? no ani jsem o takové možnosti nevěděl . Čistit lak ředidlem ?? jo 6006 dělalo s platem divy . Co bych dal tenkrát za to kdyby mi někdo řekl abych si koupil pásku od Tamye . Už dlouho se řídím heslem že nejsem tak bohatý abych si mohl dovolit kupovat levné věci ! Raději si připlatím za kvalitnější Tamiya než kupovat v drogerii nějakou levnou a rozdíl za jistotu ?? 30 Korun ?? Sakra tak si holt místo jedné krabičky cigaret raději koupím lepší pásku . Místo bagety na benzince za 60 kaček si vezmu svačinu ( chleba s paštikou ) ..