Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2013
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

11/2013

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 11/2013

Příspěvekod Josef Maier » 20 lis 2013, 20:34

Jezevčík píše:Nojo, no, kdybyste to v klubu už tenkrát začali vyrábět, mohli jste dneska už jenom hrát golf a kouřit doutníky.
:wink:

Nazdar Jezevčíku,
asi jsme, či byli ze "staré školy", my jsme zkušenosti, rady a "fígle" rozdávali zdarma, protože jsme si zřejmě "trapně" mysleli, že "modelařina" je koníček obdobně "postižených lidí" a ne byznys. :roll:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Josef Maier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 20 lis 2013, 21:58

Já nerozumím dvěma věcem - vy jste měli za to, že mít modelařinu taky jako byznys je nějak špatný? Kdyby to někdo neměl jako byznys, tak ty letadýlka, tančíky a paňáčky furt strouháme z lipovýho špalku.
Proč o sobě modeláři píšou jako o postižených? Já měl vždycky za to, že postižený je označení někoho s mentální nebo tělesnou vadou, ale někteří modeláři to o sobě píšou docela často.
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Maier » 20 lis 2013, 22:40

Věřím, že nerozumíš,
prostě tady na severu, v rámci klubu či společenství modelářů, si do dnešní doby dáváme modely, doplňky, informace a rady zdarma - oproti Praze, zkrátka "zaostalý dělnický sever", kde všechno nejsou jen peníze.
Ty kecy o špalíku jsou tak nějak "mimo mísu".
Nikdy jsem nemluvil či nepsal o modelech - stavebnicích, ale např. o zalomených tvrdých žiletkách umístěných ve starých násadkách, kterými lze při troše šikovnosti ořezávat případné chyby třeba na již aplikovaných dekálech na modelu (a jejichž "nabroušení" je jednoduché - pouze zalomením v "horní části" pinzety - na způsob "zalamováku"), zhotovení velice dobrého "přímého" rydla zbroušením ze starého jehlového pilníku, rydla se "zubem" ze zlomeného skalpelu, již zmíněný aplikátor "sekunďáku" a další jednoduché "korunové" záležitosti....
K tomu druhému - napsal jsem "postižený" v uvozovkách, takže s určitým nadhledem :) , nikoliv jako někoho s mentální nebo tělesnou vadou, skutečný modelář pochopí pointu, (i když jde zřejmě svým způsobem o mentální vadu :grin: )
Sám na sebe - ano, jde o "mentální" postižení, kdybych ty hodiny, co jsem strávil nad stavbou modelů, věnoval byznysu, mohl jsem hrát golf (což je zajímavý sport) a kouřit doutníky (které mi nechutnají) :-D
Josef Maier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán ´Fidoo´ Lášek » 20 lis 2013, 23:03

omg,... "my tady a vy v praze",...tak to stačilo napsat rovnou aby bylo jasno
http://www.stepanlasek.cz

http://500px.com/Stepan_Lasek
Štěpán ´Fidoo´ Lášek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Maier » 20 lis 2013, 23:34

Nadhoz se povedl.......... :grin: :grin:
Josef Maier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 21 lis 2013, 08:04

Dneska je móda platit peníze za každou kravinu (např. již zmíněné aplikátory). Přitom se stačí rozhlídnout po okolí co všechno se dá pro modelařinu použít a zapojit občas svoje vlastní mozkový závity. To by ale lidi museli chtít přemejšlet. Doba je hektická, lidi jsou líný , a tak se na nás živý kdejakej "podnikatel". Leptaný aplikátory se už objevili před časem , vyzkoušel jsem a s klidem můžu říct, že jsem se vrátil k upilovaný jehle a drátkům, nebo inzulínovým stříkačkám (službu to udělá uplně stejnou). Ani nevim ,kam jsem těch pár zbytečných leptů nakonec hodil.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Šubr » 21 lis 2013, 09:35

Pokud výrobce prodá spoustu těhle předraženejch věcí,třeba pak vymyslí i něco užitečnýho. :lol: Nejde o tyhle blbosti,ale o prosazování názoru,že bez těhle zbytečností nejde modelařit.Zvlášť když je doporučují ti nejlepší modeláři.Někdy to chce opravdu použít hlavu,spouta stejných věcí se dá sehnat mnohem levněji.Pravda pak na nářadí nemáte napsáno Tamyia nebo RB ..... :cry: :wink:
Pavel Šubr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 21 lis 2013, 09:56

Já teda nevím jak na severu, ale my v Praze tady stavebnice nedostáváme. My si je kupujeme v obchodech, na burzách a podobně. Pokud je na severu dostáváte, asi se přestěhuju...
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 21 lis 2013, 10:08

:-& Ono v ČSSR byla improvizace základ,když na italskej pletací stroj v Elite Varnsdorf chyběla originál součástka,nějak se to udělalo,a bylo taky dobře..jinak nevim, co zase řešíte ješitové... :P :P
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán ´Fidoo´ Lášek » 21 lis 2013, 10:14

tak jen připomínám, že začátek všeho byla jezevčíkova poznámka, že nebejt firem které něco nového (nebo i starého) vymýšlí a pak taky za peníze právem prodávají, tak bychom si tady doteď míchali tmel z toluenu a sypali do něj pudr. Podle vzoru "to sem na to vyzrál". Nevim proč se do toho pak míchala praha a ústí.
http://www.stepanlasek.cz

http://500px.com/Stepan_Lasek
Štěpán ´Fidoo´ Lášek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 21 lis 2013, 10:34

Taky mi ta poznamka o Praze trochu unikla... :roll:
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 21 lis 2013, 11:50

Chápu že někde firmy vydělat musí,o tom žádná. Občas mě už ale některé pomůcky opravdu přijdou doslova pro blbce . Aby to nedopadlo tak že přineseme domů krabici a budem dávat příkazyrobotkům a ty budou stavět za nás. :lol:
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Moravčík » 21 lis 2013, 12:10

pekné číslo :-D
http://www.eastmodels.sk
Ján Moravčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLingO » 21 lis 2013, 13:52

Cernoch> sak ale na ludskej blbosti sa zaraba najlepsie :D

v podstate ide o to ze nas nikto nenuti tie pomocky kupovat, ja mam kopec nastrojov vyrobenych podomacky a funguju aj lepsie ako kupne, ale chapem ze nie kazdy ma chut/cas/zrucnosti/potrebu si nieco vyrabat sam a tak si to proste kupi a miesto vyroby naradia "vyraba" model
"You can't have too small of a chip." - Michael Rinaldi
KLingO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 21 lis 2013, 13:53

Štěpán ´Fidoo´ Lášek píše:......byla jezevčíkova poznámka, že nebejt firem které něco nového (nebo i starého) vymýšlí a pak taky za peníze právem prodávají.....

O tom vymýšlení bych někdy pochyboval, spíš, že dobře prolézají modelářská fora a některá po domácku prezentovaná odělátky nebo vychytávky si přivlastní do svého výrobního programu.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na 2013