Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Sokolovo

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 199 • Stránka 9 z 14 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod koki101 » 24 led 2007, 18:43

radek_uhlir@volny.cz píše:Koki, jsi trochu vedle. I za komunistů se cvičilo zaujetí obranného postavení, organizace palebného krytí...

No ty ale točíš o úplne niečom inom... zaujatie obranného postavenia a palebné krytie sa učili aj nemci!!! - a rusi sa to učili tiež... Čo to má ale spoločné s tým čo som ja napísal Hammerovi?

- na čo by sa však v ZSSR učili VÝHRADNE OBRANU, keď Stalin do poslednej chvíle neveril tomu že by ich Nemecko napadlo!?! :wink:
koki101

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koki101 » 24 led 2007, 18:46

jupp píše:no můžeš mít i plat premiéra a funkční StG těžko seženeš... jugošský MG v poho

a na čo origoš? - na takéto akcie stačia aj filmárske "atrapy" ...či nie???

Bobanski: povedal by som že boli určite znehodnotené
koki101

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jupp » 24 led 2007, 19:15

koki101 píše:
jupp píše:no můžeš mít i plat premiéra a funkční StG těžko seženeš... jugošský MG v poho

a na čo origoš? - na takéto akcie stačia aj filmárske "atrapy" ...či nie???

Bobanski: povedal by som že boli určite znehodnotené

filmařský atrapy? :? tak to slyšim poprvý,většina zbraní na těchhle akcích je pujčená od armády,střílí se slepejma ,u lidí z KVH je minimum zbraní(oficiálně) ve stavu schopným akce a pokud jsou ,tak se na akce v žádným případě neberou bo nejsou hlášený,takže to nikdo neriskuje -zkus si vyběhat vyjímku na zbroják abys mohl mít doma legálně(pokud už ho seženeš)třeba funkční MP40,PPS nebo nedej bože MG :wink: jde to,ale nedaj to každýmu na potkání! a úředně znehodnotit zbraň tak aby střílela slepejma neni jednoduchý,no ale jde to :wink: :-$ :-$ :-$
proto ty SA58-i když to neni košer

2Bobanski: když máš štěstí,tak znehodnocenou válečnou K98 seženeš třeba ve Frankonii v Práglu (pokud to ještě existuje,už se tomu nevěnuju,tak nevim)
100.Jäger Division

Wehle Ondřej
jupp

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 24 led 2007, 19:54

Po válce tady byla spousta věcí, včetně plně funčkních německých letounů, techniky, zbraní, výstroje. Jenže se to všechno zničilo. Těžko se lidem divit, měli nadlidí plné zuby... Dneska můžeme po této stránce jenom litovat. Můj známý mý doma v garáži dvě BMW v originální panzergrau a k nim i sajdy s držáky na kulomet. Ne že by mu to hnilo, ale taky to nevytahuje. Originál pneu!!!!! Na posrání....
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jupp » 24 led 2007, 21:17

Hammer píše:Po válce tady byla spousta věcí, včetně plně funčkních německých letounů, techniky, zbraní, výstroje. Jenže se to všechno zničilo. Těžko se lidem divit, měli nadlidí plné zuby... Dneska můžeme po této stránce jenom litovat. Můj známý mý doma v garáži dvě BMW v originální panzergrau a k nim i sajdy s držáky na kulomet. Ne že by mu to hnilo, ale taky to nevytahuje. Originál pneu!!!!! Na posrání....

tak ho přemluv ať to aspoň nafotí,takovej menší walkaround by potěšil :wink: :shock: :shock:
100.Jäger Division

Wehle Ondřej
jupp

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 25 led 2007, 07:21

To už mě taky napadlo, ale nedostal jsem se k tomu. Nafotil bych si to sám, pro modeláře fotky jsou něco jiného než fotky pro veřejnost.
Nevím Juppe, jestli jsem tě plně pochopil když jsi psal, že je dost těžké sehnat a zlegalizovat třeba MP 40 nebo MG 42, tak se používají SA-58. Druh zbraně je to z hlediska zákona a povolování k držení stejně jako jeho zneschopnění střílet ostrou municí stejný, tady problém ležet nebude.
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vilik » 25 led 2007, 09:01

odstraněno výlev napsán když se mnou při vzpomínce lomcoval vztek .... takže jestliže se někomu asi válí na půdě StG za prkny po dědovi ,tak já bych ho hledat nešel
Naposledy upravil vilik dne 25 led 2007, 18:15, celkově upraveno 1
Jezte rychle, než to rozežere chleba.
-----------------------------------------
Listerův bakteriologický sandwich
vilik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 25 led 2007, 09:20

Před chvílí mě kamarád, kterému jsem půjčil knížku Přes krvavé řeky, řekl, že Svoboda úmyslně podle něho nahnal naše vojáky u Sokolova na smrt - nevyzbrojené a nezkušené.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 25 led 2007, 09:38

Pro Vilíka: Možné to je, ale taky snadno prokazatelné. Když to víš, co Ti brání v tom sjednat pořádek?
Naposledy upravil Hammer dne 25 led 2007, 11:45, celkově upraveno 1
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 25 led 2007, 09:48

Koki píše:

- na čo by sa však v ZSSR učili VÝHRADNE OBRANU, keď Stalin do poslednej chvíle neveril tomu že by ich Nemecko napadlo!?!

Asi si nějak nerozumíme. Shodujeme se v tom, že Stalin zcela jistě, v duchu komunistiské ideje šířit komunismus do celého světa, chystal útočnou válku. Mě se jen zdá, že nechápeš, že Stalinovi bylo jedno, že nemá kvalitní důstojníky, on nechal dodat každému veliteli zalepenou obálku s rozkazem o obsazení různých cílů útoku. Pak už klidně obětoval miliony svých vojáků, jem u tohle bylo fuk. Nic jiného po veliteli nechtěl. Jakmile by shromáždil ASI v polovině července 1941 veškeré vojska a zásoby ve výchozích pozicích, mohl udeřit. Maximálně spěchal. Asi jsi plně nerozumněl tomu, čemu Stalin nevěřil: on nevěřil jen tomu, že by ho Hitler mohl předběhnout, protože operace Barbarossa nebyla ve chvíli spuštění 22. 6. 1941 plně připravená a to Stalin věděl. Stalin věděl i to, jací jsou Němci pedanti a tak byl překvapený. Stalin byl sice paranoik, ale ne blbec, aby nevěřil tomu, že ho Hitler chce napadnout. Uvědom si, prosím, že Hitlerovy proslovy o Lebensraumu pro německý národ na východě byly všeobecně známé.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod curahee » 25 led 2007, 10:13

Hmm,takže pokud chci za každou cenu střílet na akci z WW2 tak mi stačí bundeswer maskáče červenej baret od chrudimáků a Sa.vz.58... no nevím...pokud chci něco dělat tak aspoň aby to vypadalo a pokud nemám origoš vystačím si s něčím co jako orig aspoň vypadá a né,že tam budu běhat jak trotl se zbraní,která ještě nebyla nasazena nebo v uniformě jednotky,která byla dislokována 300km od místa bojiště?!!!
Fakt komedie,když na to nemám tak to nedělám.
S mojí Hondou Civic se taky neseru na žádný Rally Monte Carlo. 8)
"Máte právo říkat, co chcete, ale nemáte právo, aby vás přitom někdo slyšel." (c) 2024 generalissimus pro pravdu Otakar Foltýn
curahee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 25 led 2007, 11:48

To Currahee: Takové by ale pořadatelé neměli, podle mě, na akci pouštět. V zájmu aspoň jakési autentičnosti. Může dělat případného civilistu, třebas. Mrtvého.... :lol: :lol: :lol:
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 25 led 2007, 12:13

curahee píše:Hmm,takže pokud chci za každou cenu střílet na akci z WW2 tak mi stačí bundeswer maskáče červenej baret od chrudimáků a Sa.vz.58... no nevím...pokud chci něco dělat tak aspoň aby to vypadalo a pokud nemám origoš vystačím si s něčím co jako orig aspoň vypadá a né,že tam budu běhat jak trotl se zbraní,která ještě nebyla nasazena nebo v uniformě jednotky,která byla dislokována 300km od místa bojiště?!!!
Fakt komedie,když na to nemám tak to nedělám.
S mojí Hondou Civic se taky neseru na žádný Rally Monte Carlo. 8)

najdi jedinou akci na ktere by nebyla ani jedna chyba (typu spatná zbran,uniforma) :evil: :evil: :evil:
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vilik » 25 led 2007, 12:56

Hammer píše:Pro Vilíka: Možné to je, ale taky snadno prokazatelné. Když to víš, co Ti brání v tom sjednat pořádek?

... jiný číslo i když střenky jsem poznal podle V co tam vyryl děda, takže težko prokazatelné , pravděpodobně jí zkanibalizovali na díly :evil:
Naposledy upravil vilik dne 25 led 2007, 18:15, celkově upraveno 1
Jezte rychle, než to rozežere chleba.
-----------------------------------------
Listerův bakteriologický sandwich
vilik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod gralex » 25 led 2007, 14:56

Tyhle neautenticnosti na akcich mi nevadej na to uz sem si zvyk, proste neni mozny sehnat vsechno origos, ale co mi vadi je kdyz ve filmech sou autori neschopny se aspon podivat trochu na to jaka technika se tam pouzivala, nebo jaky jednotky tam byly tohle me fakt muze nastvat
Aleš "Gralex" Gregorek 23 let - ŠTĚTEČKOVÁ GALAXIE
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
gralex

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 199 • Stránka 9 z 14 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14

Zpět na Diskuse