No co na to říct. Velká smůla, hlavně klid a nešlápni na něj. Ber to jako překážku která se musí překonat a určitě to dokážeš. Jsou horší věci a když sám odhaduješ že to půjde, tak se moc těším až bude v galerii Odpoledne jsem chtěl napsat, že nejhezčí jsou na něm ty kříže ale humor se teď jaksi nehodí. Takže držím pěsti, dodělej Albíka a hurá na něj
Hlavně že jsem říkal že dám jen lehkou patinu neb se u Jasta 18 o éra pěkně starali... No a skončí jak po nouzáku v zákopech "někde fprostředku týhle války..." (jak říkal Biggles ) . Už jsem spočítal škody, opravit to půjde, ale vidět to na některých místech bude (lepidlo a tak). Teď je zabalený v krabici uložený hluboko na dně skříně a bude čekat. Na opravu asi nebudu mít v nejbližší době náladu....
„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Je to velká škoda... teď si dej chvilku pauzu, rozdýchej to a věřím tomu, že Tě tak krásný model zašitý někde v krabici donutí k tomu, že si najdeš chvíli a dáš ho opět do kupy... Budu Ti držet palce...
Tak na třetí objednání (a zaplacení) se konečně povedlo a přišly obtisky . Kdybych rovnou objednal celý model měl bych jej již dávno, model navíc a skoro za stejný peníz... Takže jsem trochu pokročil na stroji pana Leuscha. Kříž jsem radši stříknul, bál jsem se aby pod modrou příliž nevystupoval, těžko by se zabrušoval (na to stačil drak uf). Model je jen stínován bez jakékoliv další patiny (trochu špíny na spodním křídle). Havarovaný stroj pana Blumenthala (viz dříve) je zatím v dílnách, práce jdou pomalu, ale už má spodní křídlo...
„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
"Tak je to správné, tak to má být." Fokříci vítejte zpět. S těmi obtisky je to poměrně drahé ponaučení a velká smůla, ale co, člověk přijde v životě o víc. A to vážně obtisky přebrušuješ, nestačí přelakovat ?
Všechny né. Na členitém povrchu je to zbytečné, ale na hladké rovné ploše je vidět jak vystupují nad povrch. Takže přestříkám, přebrousím, přestříkám, přebrousím atd až ten schůdek ůplně zmizí... Ale jak psal Zdeno u Udeta tak při přetříkání matným lakem není nutné přebrušovat.. No já však ten "tvrdý" mat nikde nepoužívám..