Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Sci-fi modely a vesmírná technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Cardasian Gallor class

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Cardasian Gallor class

Příspěvekod MACHR TOM » 28 črc 2013, 18:55

Tuhle loď jsem původně začal stavět již krátce po novém roce, protože se zdála jednoduchá a měl jsem na ní chuť. Model jsem si koupil od známého, protože se my vždy v DS9 líbila, také se člověk může vyřádit na patině a bojovém použití. Hlavní problém stavebnice byl ten, že postrádala návod a ani krabice nebyla původní. Základní stavba přesto šla rychle od ruky a i bez plánku se dalo poznat kam co patří. Model jsem vykytoval, vybrousil, udělal nějaký nástřik a dal do vitrýny. Tam odpočíval model nějakej ten měsíc a mezitím jsem rozestavěl Colonial Viper. Pak se přiblížil Prosek Panter a já jsem se rozmýšlel jestli dodělám Viper a nebo Cardasina. Viper vyhrál a loď jsem opět odsunul, podotýkám, že šlo jen o barvení modelu. základní stavba už byla hotová. No a tak šel čas a já se chystal na Model Brno. Chtěl jsem loď dodělat a onečně udělal několik nástřiků, ale nakonec jsem ho nedodělal. Po Model Brnu opět pár nástřiků a dnes již zbývá vlastně model přestříkat lakem a konečně napatinovat. Plánuji si to na příští týden :grin: Přesto na E-Dayi určitě bude k vidění a to buď v soutěži a když ne tam tak na 100% v Sigu sci-fy.

Jinak popis modelu. Model je od AMT a jak jsem zjistil tak se jako Defiant vyváží zlatem i v anglii jsem ho viděl skoro za 30 liber. Model je jednoduchý na stavbu a snadno předvídatelný ve stavbě. Celková podoba modelu tak závisí na tom jak je nabarvíte a jestli zvládáte loď osvětlit. Vnitřek trupu je prostorný a dovoluje tak nainstalovat potřebná osvětlení. Lodě se ve Star Treku objevovaly v barvě do oranžova, ale spíše pískové barvě. Jednotlivé panely jsou tónované do tmavšího a nebo světlejšího odstínu. Bohužel model neponese žádné znaky, protože ty ve stavebnici byly nepoužitelné. :cry:

Ten kdo loď navrhnul ji dal podobu rejnoka a tvar lodi kopíruje znak Cardasianské říše, pokud se vám ji podaří sehnat tak ji určitě doporučuji. ;-I

Na fotkách se barva modelu tváří skoro až do růžová, no růžová určitě není :lol:
Přílohy
DSCF5475.jpg
DSCF5477.jpg
DSCF5479.jpg
DSCF5476.jpg
http://knihy-kadlec.webnode.cz
MACHR TOM

• Odpovědět s citací

Cardasian Gallor class

Příspěvekod ceti » 10 zář 2013, 19:08

Cus Peter, "Znamej" je tu taky a cuci ti na to :D Toz si to prohlidnu zblizka na Eday. Defiant bejva jinak jeste daleko drazsi..toho co mam stale na prodej pritahnu ssebou..
Byv.Instruktor Modelklubu Cernosice, momentalne bezdomovec (veskerej muj majetek je dlouhodobe ulozen ve skladu do doby nez budu mit vlastni bydleni).
Naposled dostaveno: P-51A NOVO 1:72
Dlouhodobe rozestaveno: Morskoj sturmovik NOVO 1:72 P-47 Razorback NOVO 1:72 VW Golf 2 GTD 1:1
ceti

• Odpovědět s citací

Re: Cardasian Gallor class

Příspěvekod MACHR TOM » 04 říj 2013, 07:34

Na výsledek mé práce jste se mohli kouknout na E-Dayi tak sem dávám jednu fotku.
Přílohy
DSCF6141.jpg
http://knihy-kadlec.webnode.cz
MACHR TOM

• Odpovědět s citací

Cardasian Gallor class

Příspěvekod ceti » 07 říj 2013, 14:52

Prohlid jsem si zblizka..no vidis, lepsis se ! Ale porid si probuh ty transparentni barvy, dyk to stoji pakatel.. matlat ciry dily normalni oranzovou barvou je jako kdyby tam vubec nebyly..jinak Defianta jsi mi nepripomnel.. je stale na prodej:

http://hobby-army.hyperinzerce.cz/model ... lKxOob7pUo
Byv.Instruktor Modelklubu Cernosice, momentalne bezdomovec (veskerej muj majetek je dlouhodobe ulozen ve skladu do doby nez budu mit vlastni bydleni).
Naposled dostaveno: P-51A NOVO 1:72
Dlouhodobe rozestaveno: Morskoj sturmovik NOVO 1:72 P-47 Razorback NOVO 1:72 VW Golf 2 GTD 1:1
ceti

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno